|
Предбрачен договор |
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Автор | |
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e losho da se potpishe pred brachen dogovor,ako ne zaradi delba na imotot ,zaradi delba na zaostanatite smetki
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pametna stvar
|
|
avon
Сениор Регистриран: 31.Јули.2009 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako baras predbracen dogovor, sigurno ne si siguren so doticniot
|
|
Mimi81
Нов член Регистриран: 06.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
APSOLUTNO ne se soglasuvam. Sto e so sostojbata deka za celiov moj zivot sum se ubila od rabota za da specalam dovolno i utre nekoj toa da mi go izede. Site zrtvi sto sum gi napravila vo svojot zivot. Sto ako imam nekoja pogolema suma na pari i seuste ne sum ja vlozila vo nesto. Ako ja vlozm po vleguvanje vo brak toa treba da go delam ako slucajno se raspadne brakot? Luge brakovi se rasturaat i posle 20-25 godini. Zeni ostanuvaat na ulici samo zasto ne se zastitile na vreme. Zatoa sto veruvale, ziveele vo kuki na svekori, vlozuvale cel zivot i na kraj i vikaat odi si! So sto e taa zastitena. Nisto ne e na ime na soprugot. Taa cel zivot vlozuvala vo tugo i sega.? Posle dvaeset i pet godini na ul;ica? Poradi doverba? NE BLAGODARAM RAZUMOT PA SRCETO |
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чекај сега полека малку...забележав некоја контрадикторност овде. Викаш си се убила од работа,па си спечалила многу пари ,па си ги вложила во куќата на свекорот,па потоа те бркаат и остануваш на улица?!Па Мими,ако имаш толку многу пари,ќе си купиш стан на сопствено име и нема да вложуваш како што велиш во куќата на свекорот,на тој начин би се заштитила себе си и не би била на улица.
Со ваков начин на размислување мислам дека бракот е однапред осуден на пропаст,преобвладува материјалното.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
bingo
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
рената треба да размислиш на постот на мими не избрзувај
|
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас знам дека има и случаеви каде жената е обесправена,но во случај кога таа е добро финансиски поткована има начин да се заштити сама себе.Лично јас сум против ваков договор,некако на нашиве простори неприфатливо ми изгледа. |
|
|
|
bingo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас сум за договор ама не само во моја полза договор кој однапред јас и саканата ке си го договориме Изменето од bingo - 29.Јануари.2010 во 19:09 |
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секој со свој став...почитувам
|
|
|
|
bingo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
bingo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само пазете да не налетате на некоја бараба па да ви биде мака после што принцот со кој сте стапиле во брак бил само жаба
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo red e
|
|
avon
Сениор Регистриран: 31.Јули.2009 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
definitivno
bez predbracen dogovor |
|
databis
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 177 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Успешна е онаа жена што добро ќе се разведе а не онаа што добро ќе се омажи
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |