|
Историја на Грција |
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Автор | |
eptendosadno
Сениор Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не , тоа е далеку од она што сакам да го кажам . Тука една персона под поимот “Бугар“ подразбира ТуркоМонголи , истиот се губи во просторот и времето кога треба да се објасни поимот “ГРК“ во 9 век на територијата на денешна Македонија . Истиот проблем го имаат и Грците кои сакаат Хелените=Грците од минатото да ги поистовета со античките Македонци . |
|
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
|
leoglas75
Група Регистриран: 29.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 80 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ias deka mislm shto vie zlobeete na drevnata istoria na Garcia.A i vie imate drevna istoria no ne e Aleksandrovata a druga?
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Историјата на Античка Македонија и на Македонците е светско културно богатство : Александар Македонски во битка против персискиот крал Дариј III (вон рамката) (Александров мозаик од Помпеја, според оригинална грчка слика од III век п.н.е) А со самото тоа , тоа е дел од историја и на државата Еллада , и моја , се разбира . |
|
|
|
leoglas75
Група Регистриран: 29.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 80 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Историјата на Античка Македонија и на Македонците е светско културно богатство :
Prav si na anti4ka Makedonja |
|
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И за Македонците сум во право . На сликата во Помпеја не е Македонија туку Македонец , многу градови во светото го носат неговото име и.т.н. |
|
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вратете се на Грците ве молам,колегата ве предупреди,имате ли малку почит
Темите пуэдер ги правите а се лутите кога бришеме - има тема эа Античките Македонци - уживајте |
|
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Историја на Грција Ти не ја препознаваш врската помеѓу Државата Грција и Александар Македонски - Античка Македонија ? Доколку моите постови бидат избришани од Вас лично , не , нема да се лутам . |
|
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А тебе да те цитирам - Античките народи се светско богатство и антиката останува у антика
|
|
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Историјата на Античка Македонија и на Македонците е светско културно богатство : Геометријата ни е наследство од Антиката . Изменето од eptendosadno - 28.Јануари.2010 во 18:39 |
|
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама алгоритмиката ги раэдвојува
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prv pat gi chitam komentarite.......
mnogu mi e zhal shto postovite se odviva pristrasno so nepoaznavanje na osnovnite istoriski tekovi...... istorija e kako reka sekoj si ja nasochuva kon svojata niva........ bezuslovno , bezdokazno samo bogato da rodi nivata..... edno ke vi kazham .... niva ke ima dobar rod samo so rabota vo deneshno vreme ..... ako gledash rekata da ja nasochish kon nivata...... ako gledash samo shto raboti komshijata...... ako gledash samo vo minato koj ja imal ili nemal nivata.... nikogash nema da imash bogat plod..... p.s. bi go prashala avtorot..... - kako se vika majkata na Aleksandar Makedonski?? -od kade imeto ,, Pela,, ?? ako odgovori vednash bez da bara podatoci t.e. odgovor........ negovata tema ke ja svatam kako sodrzhajna za konverzacija.... ako ne !! negovata tema ke ja svatam kako edna provokacija..... ......gledaj vo svojot dvor........ne kaj komshijata....... Изменето од bijonse1 - 28.Јануари.2010 во 18:51 |
|
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да , ама мегите на бавчата ми ги преместиле па денес сум на суд за да докажам што е моја земја , моја нива |
|
|
|
??.?.?.
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 11.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 72 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
15 векови Персијска литература
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |