|
Закон за забрана на пушење на јавни места |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 36> |
Автор | ||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Член 39
На секој граѓанин му се гарантира правото на здравствена заштита. Граѓанинот има право и должност да го чува и унапредува сопственото здравје и здравјето на другите. Врз основа на овој член и е базиран Законот. |
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А што пак ти се потресе толку за моето здравје....
Ми звучиш како натписов на кутијата цигари што е пред мене...
Не знаев дека живееме во еколошка оаза, па ние пушачите останавме единственото нешто што ви го загрозува животот на непушачите....
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...nisto poubavo nema od pusenje cigara bez kafe ,nadvor... po kosula na -10 stepeni...!
fala za tie sto ni mislat za nasto zdravje....namesto rizik od rak na drobot ,100% ke si dobieme reuma,razni pnevmonii i vospaluvanja..za dovek!
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
bingo
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
супер закон не мора да седиш надвор има решение не пуши јаките пушачи не можеле без цигари ццццццц |
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
edna interesna rabota,
pred nekoe vreme gledame vesti i zboruvaa za lica so teski bolesti sto se lekuvaat vo stranstvoi kolku sredstva im dava Vladata, i edna drugarka mi vika pa Vladata treba da im dava pari na site sto treba da se lecat, pa bolni koga se lugeto mora na site da pomaga..... E ovde ne bese ok muabetot sto mislam ........... Zosto koga se zabranuva pusenje na javni mesta so cel da se namali pusenjeto nikoj ne saka da poslusa, togas ne cinela Vlatata, a za da zemat pari za lekuvanje prvi se site...Pa malku samite treba da mislime za naseto zdravje a ne da cekame od drugi sekogas. Jas sum pushac no celosno go podrzuvam Zakonot, i bas mi e super navecer koga si idam doma barem ne mirisam na pepeljara tuku na parfem, i dodeka predhodno pusev 10 cigari navecer sega pusham edna ili ni edna i ete pak sum ziva i zdrava.... |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
bingo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
фала срцка си |
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislam deka sum 100% vo pravo........... |
||
||
bingo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и јас така мислам
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..toa dali ke koristam ili ne pari od Vladata za lekuvanje, ne mi e ni tolku vazno...moj izbor i moj rizik e,a nivna e odlukata!a i koja teska bolest na obicniot covek se finansira od budzetot..skoro site slucaji za nasive ovde se bezpomosni i zaludni i ne se davaat pari, tuku samo kontakti so stranski bolnici kade sto treba da se plati od dzebot!
kade odat 100 evra mesecno 45 godini?pa valjda zasluzuva nekoj edno besplatno skeniranje na teloto ..majkata.
a toa sto ne trujat so razno-razni hemikalii i gasovi,sto gorime drvja, plastiki ...gumi, za greenje po domovite nikoj -nisto..neli?
sve si ***..majkata ,samo sto ete...si se nasol na pogresno mesto vo pogresno vreme.
|
||
|
||
bingo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не си во право не ти требат цигари тебе ајде преболиго тоа ем пари си трошиш ем губиш лепота за здравје да не правиме разговор ти како член на овај форум ни си многу значаен па затоа ние вака мислиме на тебе еден ден и ти ќе сватиш дека сме во право
|
||
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
site clenovi se ednakvi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aj da go ostavime alkoholot,i od nego se dobiva bolest,duri i poloso vlijae na socijal plan...
..aj da gi ostavime i zenite..i od niv moze da se sjebes..
tuku,znaes ,jas se vodam po narodnata...млад леш, убав леш..a i pojke ke te placat..!a dedo star,plus ne gleda i ne odi od 60-85 godina..bati zivotot..
zatoa..pusete,pijte ,e**te.....to je raj,to Vam kaze..toj i toj,a gore nema nisto,lazat tie sto se plasat od KRAJOT,bidejki zivotot im e edinstveno nesto na ovoj svet! Изменето од Македон - 28.Јануари.2010 во 16:26 |
||
|
||
bingo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
пуши бе другар ама гледај да не сметаш на тие до тебе што ти се тие криви па да го дишат твојот чад Изменето од Македон - 28.Јануари.2010 во 16:26 |
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...jas palam samo koga sum sam,ili vo drustvo so nekoj koj pusi vo momentot.toj sto ke dojde potoa,neka mu misli,ako saka neka ostane ako ne..ajt,!
i vo kafana isto..odam porano ,stom se otvori,potoa koj dojde i ich ne mi e gajle dali mu smeta cadot ili ne(nacelo:prv dojden,prv usluzen)!!!
neka si odi vo slatkarnica ili biblioteka ,tamu ne se pusi.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 2122232425 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |