|
Бојата на ВИСТИНАТА |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||||
Okean-Ljubavi
Група Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 88 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Prijatele,tolku mozes da gi vidis rabotite. Adem a.s e stvoren BEZ TATKO I BEZ MAJKA. Adem a.s e tatko na covestvoto,neli ? Hawa stvorena e od Rebroto na Adem a.s-tatkoto na covestvoto. Znaci,Hawa stvorena e od TATKO BEZ MAJKA. Isa a.s stvoren e od MAJKA bez Tatko. Nie ostanatite,stvoreni sme od MAJKA I TATKO. Poglednigi sive ovie razliciti kombinacii i sekoja sama po sebe e CUDO NA SOZDAVANJE. Kako Allah dz.s da saka nesto so ova da ni kaze. Bidejki si zakoreven vo sopstveniot svet,ova ne mozes da go vidis. |
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
*Светлината на *Духот *БОЖЈИ е Таткото и Мајката на Животот и баш Таа Светлина БОГ (Елоах, Алах)- наместо земја, ребро, машко семе или билокаква поинаква творба - Ја отелотвори во Исус под верното срце на Дева Марија (мома јудејка)!
Без таа Светлина не би можел да биде нити Адам, нити Ева, ... нити никој друг! Изменето од spiros - 25.Јануари.2010 во 23:50 |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Od sekogash sum velel deka sufite se dushata na Islamot. Tie go osvoija zapadniot svet bez propaganda i bombi ushte pred stotina godini. |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Dobredojde na nashiov forum Okean-Ljubavi. Se gleda deka od tebe govori mudriot i svetiot sufizam. Изменето од Messenger - 25.Јануари.2010 во 23:59 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Потполно се сложувам дека вистинскиот суфизам е најубавата филозофија која од сите мухамедански традиции е абсолутно најблиску до Божилакот на Мирот БОЖЈИ (Исус), во чие Срце има место за сите луѓе од сите бои, култури, сталежи, полова припадност (дури и за браколомци што се каат) и кои одлучно му го вртат грбот на насилството!
Лесна ви ноќ, на сите! Изменето од spiros - 26.Јануари.2010 во 00:27 |
||||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Okean-Ljubavi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ti blagodaram Messenger. Spiros;
Samo se povtoruvas bratce. Nemas nikakov argument nitu potkrepa. Ubavo ti bese objasneto. Kako sto zemja bese otelotvorena vo Covek-Adam. Kako sto Rebro bese otelotvoreno vo zena-eva... zosto e tolku cudno da se otelotvori vo utroba na edna zena ? Sega,normalno,"svetlinata,na duhot od majkata so otecot,koj vo s.duh na sinot...."
Pa neli si informiran deka Isa a.s bese pretposleden Bozji pratenik ? Deka Adam bese prviot i svetlinata prv ja videl na zemjava ? A i Mojsie bese pred nego,so svetlina,so dadena mu mok,cuda da pravi ? |
||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Dali Vistinata ima boja? Mnogu interesno filozofsko prasanje... Mozebi crvenata boja na krvta na ISUS e vistinskata boja na Vistinata. |
||||
Okean-Ljubavi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Prijatele... vistinata daleku e od ocite. Postojat dva sveta. Postoi svet koj go gledame kako postoecki a ustvari e nepostoecki. I postoi svet koj go gledame kako nepostoecki a zapravo postoecki e. Penata vo moreto ja gledame a ne go gledame moreto. Prasinata ja gledame a ne go gledame veterot. Prasinata vo vozduh se diga,kako minare... zarem moze prasinata da se digne bez veterot ? Vo visinata,prasinata ja gleda onoj koj e so nemoken vid. Veterot ne go gleda,osven preku znaenje. Penata ja gleda kako po site strani se dvizi.Moze li penata bez more da se dvizi ? Teloto go gledame dusata ne ja gledame. Moze li teloto da se dvizi bez dusata ? Mislata e sokriena a govorot e ocigleden. Celata vselena se dvizi vo sovrsen red i harmonija pa i nea ja gledame. No,moze li da se dvizi taa bez Sozdatelot (Allah dz.s) ? Nie,negiranjeto go smetame za potvrduvanje: Nie imame oko koe samo nepostoeckoto go gleda. Oko koe nastanalo vo sostojba na son, zarem moze da vidi nesto osven nepostoenje ? Nepobitno e deka ne zbunuvaat greskite, zatoa sto Vistinata e sokriena a Fantazijata e vidliva. |
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Прасветлото СЛОВО БОЖЈЕ (Христос) - Кого БОГ за спасение на сите Га отелотвори во Исус - е СОВРШЕНАТА СВЕТЛИНА од Која доаѓаат сите бои и сè што е добро и животопријатно во безкрајниот универзум и сите култури! Сите бои и сите култури! ХалелуЈАХ!
Светлината БОЖЈА Која што БОГ за спасение на сите ја отелотвори во Исус е пред Адам,.. Ноа, ... Авраам, ... Мојсие,... Давид ... (Мир и Благослов да е со сите БОЖЈИ слуги)! Да, побратиме! Таа БОЖЈА Светлина отелотворена во Исус беше и пак набрзо (иншалах) ќе дојде како Вистински последен и Вистински победник над неверата и кривоверата! ХалелуЈАХ + Елахамдулилах + Фален И Славен БОГ Едиствен! п.с. Разбираш ли побратиме? Ако не, слободно кажи, бидејќи јас сум спремен пак да повторам дури ако треба и во друга боја! Изменето од spiros - 26.Јануари.2010 во 21:51 |
||||
||||
Okean-Ljubavi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Prijatele moj,bi sakal da te razberam... no posto ni hristijanive ne te razbiraat... |
||||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
тој си има свој пропис на објаснуванје
прашајго за совршената вистина и ќе почни да пишува, на негов стил |
||||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тоа е тоа, побратиме. Со тој факт мора да живееме додека повторно не се појави видлив за сите вистински последниот, победникот! Изменето од spiros - 26.Јануари.2010 во 22:56 |
||||
||||
Okean-Ljubavi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Go znam,od porano,sestro ! |
||||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |