|
Разлика во години: постар или помлад партнер/ка? |
Внеси реплика | страница <1 5253545556 70> |
Автор | |
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zavisi kolkava razlika vo godini
|
|
IzGubEnA
Сениор Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1066 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e isto ako devojkata ima 15 godini, a tipot 20 i ako tipkata ima 20 a tipot 25. Razlikata vo godini e ista, samo sto vo vtoriot slucaj razmisluvanjata im se na recisi isto nivo.
|
|
|
|
avon
Сениор Регистриран: 31.Јули.2009 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
postar podobro
|
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zarem dusata go poznava vremeto i moze da meri so godini?
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Godinite ne se vazjni koga e vo prashanje srceto i emociite.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
riki1899
Сениор Регистриран: 08.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ushte koga imav 17-18 godini najcesto odev so devojki koi imaa nad 21 godina...i sega vekje nekako mi se nadminati nekoi raboti koi gi pravat devojkite pomali od mene...najvekje razbiranje imam so devojki koi se na moja vozrast ili pak malku ili povekje postari od mene
|
|
basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?
|
|
riki1899
Сениор Регистриран: 08.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ne veruvate deka navistina ne se vazjni godinite vo ljubovta, togash pogledajte i slushnete:
http://www.youtube.com/watch?v=VsfdEMi4a68 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele kako se pogodi pomal od mene , ne mi se veruva a ic nesi lici za godinite.................
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сега и не е толку страшно ама со текот на годините станува опасно ..........
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога тој е помлад
Ова веќе не е реткост, се повеќе има врски во која жената или девојката е постара пет или повеќе години.
Во Америка веќе третина од жените на возраст од 40 и 69 години се со помлад маж. Видете ги само познатите парови како Demi Moore и Ashton Kutcher. Др.Тина Тесина авторка на книгата „Неслужбен водич за повторно излегување„ наведува некои причини за сè поголем број на ваквите врски. На жената и се допаѓа флексибилност и авантурата на младите спонтани партнери, додека на мажите им се допаѓа софистицираноста и успехот на постарите партнерки. Најчести мотиви поврзани за разликата во години
Статистички гледано, врските и браковите во која жената е постара од мажот, ништо повеќе не се распаѓаат од оние во кои жената е помлада. Во испитувањето учествувале 200 парови. Разбиени се најчестите митови кои се однесуваат на вакви врски. „Мажот ќе ја остави жената поради помлада жена„.- ниеден пар од овиее 200 не го направил тоа, барем не поради помлада жена. Во некои случаеви мажот сакал деца и поради тоа се распаднал бракот. „Постарите жени обично ги заведуваат помладите мажи„- во испитувањата покажа дека мажот прв и приоѓал на жената. „Нема да потрае„ - просечно траење на вакви врски било 13 години а некои парови биле и подолго од 20 години заедно. Ако запазите, оваа врска за жената може да има одредени стапици Иако овие врски можат сосем добро да функционираат, треба да имате на ум неколку работи. Морате да ја земете во предвид здрелоста на партнерите нивните намери и влијанието на околината. Жените обично се сметаат поздрели од машките врсници, па затоа младиот маж е по нездрел од постарата жена. Секако ова зависи од годините на мажот. Додека мажот од дваесет или триесет години треба уште да созрева, мажот од четириесет или педесет нема да ги има тие проблеми. Затоа не е важна само разликата во годините туку моменталната возраст на партнерите.15 години е значајна разликата ако мажот има 50 а жената 65. Но ако мажот е 25 години а жената 40 тоа може да претставува проблем. Обично на таа возраст мажот не знае што со себе, а жената е насочена на кариерата. Поради тоа парот нема да има доволно заеднички точки, за врската да опстоил. Иако намерите се важни во секоја врска, исто така важни се и во ситуација кога жената е постара од партнерот. На жената може да и ласка вниманието од помладиот маж, но треба да се внимателни. Може да и посветува внимание само колку да напредува тој во работата или финансиски да му помогне, а потоа од кога ќе го добие замисленото да ја прекине врската. Често жената е жртва на општествените предрасуди, особено кога разликата е во прашање. Лесно е да се каже да не се подпаѓа под она кое другите го зборуваат. Не можете да се изолирате од околината а уште полошо да придавате големо внимание на она кое другите го зборуваат. Вас не ви смета што е тој помлад, имајте го тоа во предвид. Не ги прифаќајте туѓите осудувања, но не им „солете„ памет зошто вие тоа го доживувате поинаку. Најдобро е да уживате во вашата љубов и неприметно да пробате да ја наметнете на околината.Без големи зборови и докажување. На крај на краевите, тоа е ваша врска и љубов, која од тебе и него зависи каква ќе биде .И не е важно што мислат соседите, колегите и семејството - вистинските пријатели ќе ве разберат а тоа е доволно |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако дечкото е помлад а женската постара, онда таа е Sugar mama.
Ако е обратно, девојката ептен помлада од дечкото...онда таа е спонзоруша... Толку излитено... |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tiggy ... mala greska imas... sexy mamma i sugar daddy e terminologijata
|
|
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а 6 - 7 години а
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Внеси реплика | страница <1 5253545556 70> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |