IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Бојата на ВИСТИНАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бојата на ВИСТИНАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
Okean-Ljubavi Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 25.Јануари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 88
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Okean-Ljubavi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 23:40
Originally posted by spiros spiros напиша:

Исус е отелотворение на БОЖЈАТА СВЕТЛИНА а не отелотворение на земја (како кај Адам) или отелотворение на машко семе како кај Мухамед!

Кој нешто друго учи, тоа е исто како кога далтонист се прави учител за фарби а учениците му веруваат.

Prijatele,tolku mozes da gi vidis rabotite.

Adem a.s e stvoren BEZ TATKO I BEZ MAJKA.
Adem a.s e tatko na covestvoto,neli ?
Hawa stvorena e od Rebroto na Adem a.s-tatkoto na covestvoto.
Znaci,Hawa stvorena e od TATKO BEZ MAJKA.
Isa a.s stvoren e od MAJKA bez Tatko.
Nie ostanatite,stvoreni sme od MAJKA I TATKO.

Poglednigi sive ovie razliciti kombinacii i sekoja sama po sebe e CUDO NA SOZDAVANJE. Kako Allah dz.s da saka nesto so ova da ni kaze.
Bidejki si zakoreven vo sopstveniot svet,ova ne mozes da go vidis.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 23:49
*Светлината на *Духот *БОЖЈИ е Таткото и Мајката на Животот и баш Таа Светлина БОГ (Елоах, Алах)- наместо земја, ребро, машко семе или билокаква поинаква творба - Ја отелотвори во Исус под верното срце на Дева Марија (мома јудејка)!       

Без таа Светлина не би можел да биде нити Адам, нити Ева, ... нити никој друг!

Изменето од spiros - 25.Јануари.2010 во 23:50
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 23:56
Originally posted by Okean-Ljubavi Okean-Ljubavi напиша:

Boive,svetlinava... odavna se definirani vo poznatite dela na Rumi (Mesnevija) za koi edinstvena Inspiracija mu e Qur'anot i Hadisite.

Od sekogash sum velel deka sufite se dushata na Islamot. Tie go osvoija zapadniot svet bez propaganda i bombi ushte pred stotina godini.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 23:58

Na Allahovite a.s pratenici nie gledame kako na poveke sveki vo edna soba zapaleni. Neznaes koe svetlo od koja sveka izleguva. Ili,kako koga ke go izvadis sokot od poveke jabolka i dobies eden sok pa neznaes koj sok e od koe jabolko.

Dobredojde na nashiov forum Okean-Ljubavi.

Se gleda deka od tebe govori mudriot i svetiot sufizam.

Изменето од Messenger - 25.Јануари.2010 во 23:59
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 00:26
Потполно се сложувам дека вистинскиот суфизам е најубавата филозофија која од сите мухамедански традиции е абсолутно најблиску до Божилакот на Мирот БОЖЈИ (Исус), во чие Срце има место за сите луѓе од сите бои, култури, сталежи, полова припадност (дури и за браколомци што се каат) и кои одлучно му го вртат грбот на насилството!

Лесна ви ноќ, на сите!    

Изменето од spiros - 26.Јануари.2010 во 00:27
in Time & Eternity!

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Okean-Ljubavi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 16:03
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Na Allahovite a.s pratenici nie gledame kako na poveke sveki vo edna soba zapaleni. Neznaes koe svetlo od koja sveka izleguva. Ili,kako koga ke go izvadis sokot od poveke jabolka i dobies eden sok pa neznaes koj sok e od koe jabolko.

Dobredojde na nashiov forum Okean-Ljubavi.

Se gleda deka od tebe govori mudriot i svetiot sufizam.

Ti blagodaram Messenger.

Spiros;
Цитирај
*Светлината на *Духот *БОЖЈИ е Таткото и Мајката на Животот и баш Таа Светлина БОГ (Елоах, Алах)- наместо земја, ребро, машко семе или билокаква поинаква творба - Ја отелотвори во Исус под верното срце на Дева Марија (мома јудејка)!       

Samo se povtoruvas bratce. Nemas nikakov argument nitu potkrepa. Ubavo ti bese objasneto.
Kako sto zemja bese otelotvorena vo Covek-Adam. Kako sto Rebro bese otelotvoreno vo zena-eva... zosto e tolku cudno da se otelotvori vo utroba na edna zena ?
Sega,normalno,"svetlinata,na duhot od majkata so otecot,koj vo s.duh na sinot...."

Цитирај
Без таа Светлина не би можел да биде нити Адам, нити Ева, ... нити никој друг!

Pa neli si informiran deka Isa a.s bese pretposleden Bozji pratenik ? Deka Adam bese prviot i svetlinata prv ja videl na zemjava ? A i Mojsie bese pred nego,so svetlina,so dadena mu mok,cuda da pravi ?
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 16:33

Dali Vistinata ima boja? Mnogu interesno filozofsko prasanje...

Mozebi crvenata boja na krvta na ISUS e vistinskata boja na Vistinata.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Okean-Ljubavi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 16:40
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Prijatele... vistinata daleku e od ocite.
Postojat dva sveta.
Postoi svet koj go gledame kako postoecki a ustvari e nepostoecki.
I postoi svet koj go gledame kako nepostoecki a zapravo postoecki e.

Penata vo moreto ja gledame a ne go gledame moreto.
Prasinata ja gledame a ne go gledame veterot.
Prasinata vo vozduh se diga,kako minare...
zarem moze prasinata da se digne bez veterot ?
Vo visinata,prasinata ja gleda onoj koj e so nemoken vid. Veterot ne go gleda,osven preku znaenje.
Penata ja gleda kako po site strani se dvizi.Moze li penata bez more da se dvizi ?
Teloto go gledame dusata ne ja gledame. Moze li teloto da se dvizi bez dusata ?
Mislata e sokriena a govorot e ocigleden.
Celata vselena se dvizi vo sovrsen red i harmonija pa i nea ja gledame.
No,moze li da se dvizi taa bez Sozdatelot (Allah dz.s) ?
Nie,negiranjeto go smetame za potvrduvanje:
Nie imame oko koe samo nepostoeckoto go gleda.
Oko koe nastanalo vo sostojba na son,
zarem moze da vidi nesto osven nepostoenje ?
Nepobitno e deka ne zbunuvaat greskite,
zatoa sto Vistinata e sokriena a Fantazijata e vidliva.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 21:46

Прасветлото СЛОВО БОЖЈЕ (Христос) - Кого БОГ за спасение на сите Га отелотвори во Исус - е СОВРШЕНАТА СВЕТЛИНА од Која доаѓаат сите бои и сè што е добро и животопријатно во безкрајниот универзум и сите култури!

Сите бои и сите култури!

ХалелуЈАХ!

... Pa neli si informiran deka Isa a.s bese pretposleden Bozji pratenik ? Deka Adam bese prviot i svetlinata prv ja videl na zemjava ? A i Mojsie bese pred nego,so svetlina,so dadena mu mok,cuda da pravi ?

Светлината БОЖЈА Која што БОГ за спасение на сите ја отелотвори во Исус е пред Адам,.. Ноа, ... Авраам, ... Мојсие,... Давид ... (Мир и Благослов да е со сите БОЖЈИ слуги)!

Да, побратиме! Таа БОЖЈА Светлина отелотворена во Исус беше и пак набрзо (иншалах) ќе дојде како Вистински последен и Вистински победник над неверата и кривоверата!     

ХалелуЈАХ + Елахамдулилах + Фален И Славен БОГ Едиствен!

п.с. Разбираш ли побратиме? Ако не, слободно кажи, бидејќи јас сум спремен пак да повторам дури ако треба и во друга боја!        

Изменето од spiros - 26.Јануари.2010 во 21:51
in Time & Eternity!

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Okean-Ljubavi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 22:47
Originally posted by spiros spiros напиша:

Прасветлото СЛОВО БОЖЈЕ (Христос) - Кого БОГ за спасение на сите Га отелотвори во Исус - е СОВРШЕНАТА СВЕТЛИНА од Која доаѓаат сите бои и сè што е добро и животопријатно во безкрајниот универзум и сите култури!

Сите бои и сите култури!

ХалелуЈАХ!

... Pa neli si informiran deka Isa a.s bese pretposleden Bozji pratenik ? Deka Adam bese prviot i svetlinata prv ja videl na zemjava ? A i Mojsie bese pred nego,so svetlina,so dadena mu mok,cuda da pravi ?

Светлината БОЖЈА Која што БОГ за спасение на сите ја отелотвори во Исус е пред Адам,.. Ноа, ... Авраам, ... Мојсие,... Давид ... (Мир и Благослов да е со сите БОЖЈИ слуги)!

Да, побратиме! Таа БОЖЈА Светлина отелотворена во Исус беше и пак набрзо (иншалах) ќе дојде како Вистински последен и Вистински победник над неверата и кривоверата!     

ХалелуЈАХ + Елахамдулилах + Фален И Славен БОГ Едиствен!

п.с. Разбираш ли побратиме? Ако не, слободно кажи, бидејќи јас сум спремен пак да повторам дури ако треба и во друга боја!        

Prijatele moj,bi sakal da te razberam... no posto ni hristijanive ne te razbiraat...
Кон врв
el_kevser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Поени: 832
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 22:54
тој си има свој пропис на објаснуванје

прашајго за совршената вистина и ќе почни да пишува, на негов стил
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 22:55

...
Prijatele moj,bi sakal da te razberam... no posto ni hristijanive ne te razbiraat...

Тоа е тоа, побратиме. Со тој факт мора да живееме додека повторно не се појави видлив за сите вистински последниот, победникот!

Изменето од spiros - 26.Јануари.2010 во 22:56
in Time & Eternity!

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Okean-Ljubavi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 22:57
Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

тој си има свој пропис на објаснуванје

прашајго за совршената вистина и ќе почни да пишува, на негов стил

Go znam,od porano,sestro !
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,406 секунди.