IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Problemce!!! Mi treba vasa pomos!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Problemce!!! Mi treba vasa pomos!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Problemce!!! Mi treba vasa pomos!!!
    Испратена: 20.Септември.2009 во 14:29
Добив порака од пријател, но не знам како и што да одговорам :(
Ја пастирам овде со надеж дека некој ќе знае да даде совет

Goran Najdov    September 19 at 11:01pm
---------------------------------------------
Neznam kade da se obratam pa gledam tuka ima profesionalci pa moze i da dobijam nekakvo objasnuvanje ili pomos. Pred 2-3 dena kupiv Nikon D60, i sega imam eden cuden problem. Znaci gi napraviv prvite fotografii i kako za amater zadovolen sum od aparatot no koga gi prefrliv slikite vo PC mi gi ispomesa boite gi dava kako slika vrz slika kako preklopena slika. Koga ke probam da ja otvoram slikata nekolku pati se oprava i treba da gi vadam slika po slika i toa so nekolku kliknuvanja za da ispadne dobra. Probav na nekolku PC i istoto mi go pravi. A inace go koristam softverot sto mi go dadoa so aparatot. Probav i bez softver i pak istoto mi go pravi, a na aparatot koga ke sliknes i koga ke ja poglednam slikata se e kako sto treba. Kade gresam, pri prefrlanje ili aparatot nesto ne e kako sto treba ??? Probav i so drug USB kabel i pak istoto. Bi bil mnogu balgodaren ako nekoj moze da mi pomogne ili da odam da go vratam ili zamenam aparatot.

Кон врв
mdeni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2007
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2009 во 14:45
Da da uste vcera odgovoriv:
http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8225&PN=3
I seuste mislam deka e kartickata ili nacinot na prefrlanje. Format na kartickata vo aparat, i treba da e OK. Sepak moze mislam da se podesi fotoaparatot na MASS STORAGE da go prepoznava, sto jas go koristam celo vreme. Ti go prepoznava fotoaparatot kako USB i si prefrlas sto sakas kako sakas.
1. Format na karticata VO APARAT.
2. Probaj so MASS STORAGE.
3. Probaj so citac na karticki.
4. Probaj so druga karticka.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2009 во 15:26
Ок друже, не сум видел
Кон врв
Korbizie Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 25.Јули.2008
Поени: 33
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Korbizie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 19:24
Mislam deka e problemot kaj RAW ili NEF file'vite...koga slika vo NEF ili RAW file taka izleguvaat...i toa e normalno nemoj da se plasis...nauci go Capture NX podobro pa ke gi sredis ke vidis potocno za sto se raboti...
Pozz
Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 22:23
5. Probaj so canon!!!!
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 22:47
Originally posted by hypertech hypertech напиша:

5. Probaj so canon!!!!

газење%20од%20смеење bravo za ova! znaev deka nesto ne shtima...
Кон врв
ladislav_king Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2009
Поени: 94
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ladislav_king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2009 во 16:38
така е канон си е канон :)
Кон врв
ladislav_king Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2009
Поени: 94
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ladislav_king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 14:39
Originally posted by hypertech hypertech напиша:

5. Probaj so canon!!!!

MainstreaM
Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 16:59
Bobi!
da probate so naocarcinja za 3d?? moze ke se vidi nesto ;)))))))))))
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 17:34
3d e !
nikon e olvejz ahed
sea ke se javi nekoj so 5D ama :-PPPPсмеење
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
dimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2005
Поени: 406
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 10:21
jas imam 5d :)

EOS 5d :)

Кон врв
sasebt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Октомври.2007
Поени: 311
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sasebt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 12:37
nekoj spomna 3d nocari ... da ne znaj nekoj kaj se prodavat vo mk?
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 12:47
Стварно, ако знае некој нека пише каде може да се најдат 3D наочари ... само не од оние хартиените што ги даваа на времето кога се гледаше филмот Ајкула 3
Кон врв
kavadar66 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2008
Поени: 87
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kavadar66 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 13:07
Добар ден,
а проба ли со “најновиот“ firmware?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,211 секунди.