IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Иронија и сарказам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Иронија и сарказам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
DUHOT Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 04.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DUHOT Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 13:10
А знаете ли што е прилепска иронија?

ДА имаш 5 хектари тутн а жена ти да го пуши на комшијата!
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 19:28
иронијата е духовита забелешка за некого - Тој би ти дал некој денар, ама има змија во џебот.
Сарказмот е директа навреда со спротивни зборови -
Ај, да ти се плукнам на ушенцата ( а има човекот големи ужи)
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 14:43
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

...konecno ODLICNA TEMA....sekoja cest za avtorotE sega vaka...mislam deka sum povikan da kazam nesto ovde zatoa sto mnogu luge mi rekle deka sum ironicen. No,vistinata e sosema poinakva..Jas sum sarkasticen,i da bidam iskren..ne gledam sto ima loso vo sarkazmot..se razbira dokolku e ummeren i na mesto.Odredena doza sarkazam mislam deka e i preporacliva..si go zimate nautro isto kako vitamin c..i nikoj i nisto ne moze da ve izvadi od takt..zatoa sto sarkazmot vlijae taka sto rabotite gi gledate od nivnata smesna strana  :)..Inace mene odreden doza sarkazam mi pomaga da preziveam  :)..........ke prodolzam...samo se zagrevamголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка20насмевка">голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Диоген, џабе се фалиш, толкав пост, па и со здебелени букви, а во него ни трошка иронија ниту пак (не дај боже!)) сарказам. Ти си фактички едно многу пристојно дете.
интелигентно или злобно - не знам. Мене ми е забавно.

Зошто користиме иронија и сарказам? Затоа што не можеме или не смееме на друг начин да дејствуваме.

P.S. Упс! Доцна го видов потписот за дедо ти и бла бла... е, тоа веќе личи на и&с.

Изменето од filmadzijka - 13.Јуни.2009 во 09:13
Кон врв
TheBlackQueen Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Јануари.2008
Локација: Cuba
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TheBlackQueen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 18:30
bash mi e milo sto na vakov intelektualen nacin ja barate smislata na zivotot i raspravate za temi od sushtinska vaznost..bravo!!!!:P:P:P:
Before eternity beckons i ll make you mine ....GOODBYE MYSTERY GOODBYE PAIN GOODBYE LOVE WE LL MEET AGAIN

a name u had never heard,that had no meaning at all,a super natural echo in ur dream!
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 18:38
Prikluchi se...mislam deka site ke ne raduva da chueme i tvoe mislenjeголемо%20гушкање

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 22:57
lepa mamma,...tuka bila!среќа
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 20:47
Иронија и сарказам...желба да не ти ја кажам вистината в лице, туку ќе ја прикријам во фини, милозливо звучни зборови, ама барем ќе ги исмејам твоите недостатоци.
Подла работа!

You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2010 во 13:22
Korenot na ironijata i sarkazmot lezi vo coveckata nemok da ja pokaze svojata vistinska vrednost i da se istakne vo svoeto opkruzuvanje.Cesto karakterizirana kako podsmev...

Zdrava e koga znaes kako da ja upotrebis vo odredeni momenti...no vo sekoj slucaj e alatka so koja ne smee taka da se igra.
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2010 во 18:14
Сакам црни комедии, театарски претстави со многу хумор и сатира, цртани филмови за возрасни кои обично се исполнети со многу иронија и сарказам и просто уживам кога ги гледам.
Се смеам на работи што обично се за смеење во реалниот живот, само доколу се  изразени во соодветна уметничка форма инаку секако е негативна појава меѓу луѓето, ама може да се најде начин и да се канализира тоа на креативен начин.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Архангел Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 04.Јануари.2010
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Архангел Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 19:37
Премногу често ми се случува да ги користам и двете.Посебно сарказам,затоа што е поизразито во исмејувањето.Секогаш одам до крајности.       
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 20:07

Иронија-прајслес...
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.