|
Иронија и сарказам |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
DUHOT
Нов член Регистриран: 04.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А знаете ли што е прилепска иронија?
ДА имаш 5 хектари тутн а жена ти да го пуши на комшијата! |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
иронијата е духовита забелешка за некого - Тој би ти дал некој денар, ама има змија во џебот.
Сарказмот е директа навреда со спротивни зборови - Ај, да ти се плукнам на ушенцата ( а има човекот големи ужи) |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Диоген, џабе се фалиш, толкав пост, па и со здебелени букви, а во него ни трошка иронија ниту пак (не дај боже!)) сарказам. Ти си фактички едно многу пристојно дете. интелигентно или злобно - не знам. Мене ми е забавно. Зошто користиме иронија и сарказам? Затоа што не можеме или не смееме на друг начин да дејствуваме. P.S. Упс! Доцна го видов потписот за дедо ти и бла бла... е, тоа веќе личи на и&с. Изменето од filmadzijka - 13.Јуни.2009 во 09:13 |
|
TheBlackQueen
Нов член Регистриран: 14.Јануари.2008 Локација: Cuba Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bash mi e milo sto na vakov intelektualen nacin ja barate smislata na zivotot i raspravate za temi od sushtinska vaznost..bravo!!!!:P:P:P:
|
|
Before eternity beckons i ll make you mine ....GOODBYE MYSTERY GOODBYE PAIN GOODBYE LOVE WE LL MEET AGAIN
a name u had never heard,that had no meaning at all,a super natural echo in ur dream! |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prikluchi se...mislam deka site ke ne raduva da chueme i tvoe mislenje
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lepa mamma,...tuka bila!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иронија и сарказам...желба да не ти ја кажам вистината в лице, туку ќе ја прикријам во фини, милозливо звучни зборови, ама барем ќе ги исмејам твоите недостатоци.
Подла работа! |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Korenot na ironijata i sarkazmot lezi vo coveckata nemok da ja pokaze svojata vistinska vrednost i da se istakne vo svoeto opkruzuvanje.Cesto karakterizirana kako podsmev...
Zdrava e koga znaes kako da ja upotrebis vo odredeni momenti...no vo sekoj slucaj e alatka so koja ne smee taka da se igra. |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам црни комедии, театарски претстави со многу хумор и сатира, цртани филмови за возрасни кои обично се исполнети со многу иронија и сарказам и просто уживам кога ги гледам.
Се смеам на работи што обично се за смеење во реалниот живот, само доколу се изразени во соодветна уметничка форма инаку секако е негативна појава меѓу луѓето, ама може да се најде начин и да се канализира тоа на креативен начин.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Архангел
Нов член Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Премногу често ми се случува да ги користам и двете.Посебно сарказам,затоа што е поизразито во исмејувањето.Секогаш одам до крајности.
|
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иронија-прајслес... |
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |