IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Бојата на ВИСТИНАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бојата на ВИСТИНАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Бојата на ВИСТИНАТА
    Испратена: 23.Јануари.2010 во 23:59
Минатата сабота “морав“ да работам и одеднаш на работното место зедов листе и запишав неколку зборови кои ми го исполнија срцето.

Вечерта пред да легнеме синот ми предложи да направиме еден круг низ “маалото“, што и го направивме.
Кога дојдовме до најблиската раскрстница тој застана, почна да ми објаснува како раскрсницата е баш така поставена да над неа се вкрстуваат небесните правци. Во тие моменти вееше снегче и атмосверата беше срцедодирлива, но како тој - син ми - дојде на боите, само Еден БОГ знае.

Тогаш се фатив за џебот и го зедов ливчето, но кога пробав да пишам неколку реченици на форумов видов дека неможам - или подобро речено - несмеам, поради бан.

Бидејќи вечерва - БОГУ фала и Слава - можам и смеам, јас си го земам тоа право и ја отварам оваа тема.   

Повелете!

Изменето од spiros - 24.Јануари.2010 во 00:01
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 00:03
 Ништо не разбирам збунетостцрвенеење

А што напиша на ливчето?збунетост
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 00:13

Кој сака да ја дознае бојата на Вистината, тој мора малку да се потруди да ја запознае Светлината.

На што ве асоцираат зборовите Виножито и Божилак?

Црвена како крвта Христова, како вино црвено, жолта како жолчка, како жито прекрасно, плава како небото, како очи езерски ... но и секоја друга боја, секоја друга нијанса, се разбира и саканата рајска боја зелена е бојата на Царот на целата Вселена!

Овој петок пред да си заминам од работа и да влезам во радо очекуваниот дводневен Шабат, на радиото се зачу Фил Колинс со “вистински фарби“ (True Colours).
Морав да Го Фалам и Славам БОГА, како прекрасно ме подсети и со баш таа прекрасна песна ме испрати на викенд.

You with the sad eyes
Don't be discouraged
Oh I realize
It's hard to take courage
In a world full of people
You can lose sight of it all
And the darkness, inside you
Can make you feel so small

But I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow

Show me a smile then,
Don't be unhappy, can't remember
When I last saw you laughing
If this world makes you crazy
And you've taken all you can bear
You call me up
Because you know I'll be there

And I'll see your true colors
Shining through
I see your true colors
Your true colors
Like a rainbow

[intru part">

So sad eyes
Discouraged now
Realize

When this world makes you crazy
And you've taken all you can bear
You call me up
Because you know I'll be there

And I'll see your true colors
Shining through
I see your true colors
Your true colors
True colors, true colors

Cos there's a shining through
I see your true colors
Your true colors, true colors
Beautiful, like a rainbow

Изменето од spiros - 24.Јануари.2010 во 00:58
in Time & Eternity!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 02:12
Kakva vrska ima ovaa tema so Veroispoved, osven asocijacijata koja tebe ti se javuva vo vrska so boite... dodeka odish po patot?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 12:02
Сакан месинџер, јас сум потполно уверен дека ако понижно и сложно бараме од Милостивиот БОГ да ни ја открие врската помеѓу Светлината, Вистината, Верата и бојата, дека Тој засигурно ќе ни се смилува!

Што мислиш дали е можно понижно и сложно да го сториме тоа?

Ај те молам биди така љубезен и постирајги повторно тие видео клипови кадешто научникот сè прашуваше: “Каква боја има тревата?“.

Пријателски поздрави

спирос

п.с. Му Благодарам и Го Фалам Живиот БОГ што минатиот викенд дозволи да бидам баниран, такашто смеев јас лично за себе повторно да ја доживеам Неговата Чудесна Мудрост, Која е далеку понапредна мрежа од интернетот.

Изменето од spiros - 24.Јануари.2010 во 12:07
in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 20:49
Originally posted by spiros spiros напиша:

Ај те молам биди така љубезен и постирајги повторно тие видео клипови кадешто научникот с? прашуваше: “Каква боја има тревата?“.

So osobeno zadovolstvo spiros.

Se nadevam deka dobro razbirash angliski jazik.

Pogledni go vtoroto video dokolku prvoto ne e dovolno jasno.

WHO IS THE MASTER?1

WHO IS THE MASTER?2

Dokolku sakash dopolnitelno chetivo, prochitaj ja kniga Jov od Stariot Zavet... posledniot del, koga Gospod Bog mu odgovara na Jov.

Изменето од Messenger - 24.Јануари.2010 во 20:51
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 23:22
Ти благодарам, месинџер!

Мојот англиски е навистина доста ограничен, но Оној кој ми го движи срцето, ми ги дарува светлината, видот, боите, ... и ми ги дарува најубавите (непроценливи) дарови, воопшто не е ограничен од било кој јазик или човечки ум!

Ајде те молам биди љубезен и кажими што вели учењето на квантните физичари, во врска со релативноста на вистината и бојата?

Поздрав

п.с. Кој дел точно од книгата Јов (?) ... таму кадешто Творецот (одприлика) и вели на творбата: “Кој сте вие ...?“

Изменето од spiros - 24.Јануари.2010 во 23:24
in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 23:54
Posle povekjednevno neprekinato sedenje i meditiranje na trevata, uchitelot gi prashal uchenicite:

- Koj e onoj shto ja pravi trevata zelena?

Prviot uchenik nesigurno odgovoril:

- Toj e jas.

Uchitelot go poglednaj vnimatelno:

- Navistina...? A koj e toj "jas" za kogo zboruvash?

Uchenikot vednash ja navednal glavata i prodolzhil da meditira.

Vtoriot uchenik odgovoril:

- Toj e jas.

Uchitelot i nego go poglednaj vnimatelno:

- Ima samo edno "jas" - odgovoril uchenikot.

P.S. Bi ti preporachal da ja prochitash ja cela Kniga Jov. Taka kje e podobro. Ako se chitaat samo delovi mozhe da se izvleche pogreshen zakluchok... izvini shto posochiv da go chitash samo krajot.

Изменето од Messenger - 24.Јануари.2010 во 23:56
Кон врв
Okean-Ljubavi Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 88
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Okean-Ljubavi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 23:08
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Posle povekjednevno neprekinato sedenje i meditiranje na trevata, uchitelot gi prashal uchenicite:

- Koj e onoj shto ja pravi trevata zelena?

Prviot uchenik nesigurno odgovoril:

- Toj e jas.

Uchitelot go poglednaj vnimatelno:

Uchenikot vednash ja navednal glavata i prodolzhil da meditira.

Vtoriot uchenik odgovoril:

- Toj e jas.

Uchitelot i nego go poglednaj vnimatelno:

- Ima samo edno "jas" - odgovoril uchenikot.

P.S. Bi ti preporachal da ja prochitash ja cela Kniga Jov. Taka kje e podobro. Ako se chitaat samo delovi mozhe da se izvleche pogreshen zakluchok... izvini shto posochiv da go chitash samo krajot.

Boive,svetlinava... odavna se definirani vo poznatite dela na Rumi (Mesnevija) za koi edinstvena Inspiracija mu e Qur'anot i Hadisite.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 23:12
Без БОЖЈАТА Светлина, Која БОГ - за спасение на сите - наместо земја, машко семе или било каква поинаква творба ја отелотвори во Исус, не би било нити живот, нити дрвја, нити животни, ... нити материјалот на кој што е напишана од тебе обожаваната книга!
in Time & Eternity!

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Okean-Ljubavi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 23:16

Без БОЖЈАТА Светлина, Која БОГ - за спасение на сите - наместо земја, машко семе или било каква поинаква творба ја отелотвори во Исус, не би било нити живот, нити дрвја, нити животни, ... нити материјалот на кој што е напишана од тебе обожаваната книга!

Prijatele Spiros...

Samo napomenav deka odavna nekoj na kogo Allah t.w.t.a mu dal svetlina za da ni go otkrie toa deka za prepoznavanje na nadvoresnite boi potrebna ni e svetlina. Ako ovie zborovi na google gi napises ke najdes deka odavna "nekoj" ova ti go iam pisuvano.
Vo mrak,boite isceznuvaat. Za da prepoznaes boja,ti treba svetlo. Za materijalniot svet potrebni ti se "materijalni" svetlini kako Sonceto,zvezdite,Mesecinata,sijalicata.... Isto i za fantazijata ti treba Svetlina a toa nie go vikame Alllahov NUR. Na kogo mu e dadeno ova svetlo,toj svetot go gleda vo vistinskata polozba,lugeto gi gleda poiinaku a i rabotite isto taka.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 23:26
Е баш Тој АЛАХОВ НУР, СВЕТИОТ АЛАХ Го отелотвори во Исус кој со 33 години се врати одкаде и што дојде!

Знаеш зошто бројаницата има 33 зрна и 33 пати се споменува СВЕТЛИНАТА во твојата обожавана книга како “Вечен ЗБОР“!?    

in Time & Eternity!

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Okean-Ljubavi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 23:30

Е баш Тој АЛАХОВ НУР, СВЕТИОТ АЛАХ Го отелотвори во Исус кој со 33 години се врати одкаде и што дојде!

Знаеш зошто бројаницата има 33 зрна и 33 пати се споменува СВЕТЛИНАТА во твојата обожавана книга како “Вечен ЗБОР“!?    

Elhamdulillah sto mesas i mnogu drugi raboti.
Tocno e,nikoj ne go spori toa deka i na Isa a.s mu bese daden Allahov Nur,no,mu bese daden na SEKOJ Allahov pratenik.
Na Allahovite a.s pratenici nie gledame kako na poveke sveki vo edna soba zapaleni. Neznaes koe svetlo od koja sveka izleguva. Ili,kako koga ke go izvadis sokot od poveke jabolka i dobies eden sok pa neznaes koj sok e od koe jabolko.
Ke te upati i tebe Allah,iskreno se nadevanm... a insAllah i na site nas.

Se uci 33 pati Subahanallah 33 pati Elhamdulillah i 33 pati Allahu Ekber. 3:33=99 Allahovi iminja.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 23:34
Исус е отелотворение на БОЖЈАТА СВЕТЛИНА а не отелотворение на земја (како кај Адам) или отелотворение на машко семе како кај Мухамед!

Кој нешто друго учи, тоа е исто како кога далтонист се прави учител за фарби а учениците му веруваат.

in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.