IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Ветерани од одбраната 1991/2001
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ветерани од одбраната 1991/2001

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4041424344 49>
Автор
Порака
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2010 во 19:46
Добро бе Орлов како да ја заборавам платата бе брат,кога резервистите земаа тогаш по 20000 и повеќе може и сите кафани трештеа од нив,а најголемиот број беа стационирани во касарни и не мрдаа од тамо?

Орлов еве од мене пример ќе земам,веднаш после случувањата во Тетово на 17 март за време на протестот и пукотниците јас како доброволец се пријавив како редовен војник бидејќи немав одслужено воен рок.
За две недели заминав во војска,после една недела дадов заклетва,па обука,па уште една обука од месец дена за војнички чин и за време од 7 месеци јас поминав ептен многу повеќе во жариштата како доброволец,по терени,по обезбедувања на конвои,(бидејќи немаше војска и никој не се пријавуваше)дадов 11 касарнски стражи за кои 4 пати бев пукан,уште толку напади на терен,во меѓу време околу 20 дежурства и се тоа доброволно со месечна плата од 500 денари мислам,и одење на обезбедување на конвои со еден сув оброк(знаеш што значи тоа) и матарка вода и цела опрема од 25 кг на мене,за кое време скршив метатарзална коска на стапалото додека бев на терен и
7 дена не знаев што беше проблемот,и се тоа од што ми беше должност брат,ни за пари ни за бутур,ни еднаш не се побунив иако немав спиено со денови а постојано бев на обична војничка храна,додека резервистите се гоштеваа буквално со млекциња чоколадни и сувомеснати,за резервистите полицајци да не прајме муабет тие богови беа.

Орлов вие и дружината  треба да разберете дека ви било должност да ја браните државата,а што се однесува до некои си барања за почит и услови за живот во поствоениот период мислам дека претерувате,па што сакате бе да ви даде државата,живи сте,здрави и терајте понатамо,за разлика од оние кои загинаа и останаа инвалиди потполно ве поддржувам,ама вие останатите претерувате.
Орлов не ми треба од никого признание за тоа што бев во војната доброволец,должност ми беше и јас си ја исполнив,иако излегов со повреда која на секоја промена на време ме подсетува ич не ми е мака,јас мојто го завршив и ако треба повторно,пак доброволец ќе бидам,а државата ако сака нека ми плати,јас пари не барам.

Сакам уште да им искажам почит на тие кои загинаа и вечна им слава и доколку може ти и здружението изборете се да добијат нешто семејствата на загинатите и инвалидите,доколку тоа го направите таа ќе биде награда за вас,за која сите капа ќе ви сметнат.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2010 во 21:13
Originally posted by fiks fiks напиша:

Добро бе Орлов како да ја заборавам платата бе брат,кога резервистите земаа тогаш по 20000 и повеќе може и сите кафани трештеа од нив,а најголемиот број беа стационирани во касарни и не мрдаа од тамо?

Орлов еве од мене пример ќе земам,веднаш после случувањата во Тетово на 17 март за време на протестот и пукотниците јас како доброволец се пријавив како редовен војник бидејќи немав одслужено воен рок.
За две недели заминав во војска,после една недела дадов заклетва,па обука,па уште една обука од месец дена за војнички чин и за време од 7 месеци јас поминав ептен многу повеќе во жариштата како доброволец,по терени,по обезбедувања на конвои,(бидејќи немаше војска и никој не се пријавуваше)дадов 11 касарнски стражи за кои 4 пати бев пукан,уште толку напади на терен,во меѓу време околу 20 дежурства и се тоа доброволно со месечна плата од 500 денари мислам,и одење на обезбедување на конвои со еден сув оброк(знаеш што значи тоа) и матарка вода и цела опрема од 25 кг на мене,за кое време скршив метатарзална коска на стапалото додека бев на терен и
7 дена не знаев што беше проблемот,и се тоа од што ми беше должност брат,ни за пари ни за бутур,ни еднаш не се побунив иако немав спиено со денови а постојано бев на обична војничка храна,додека резервистите се гоштеваа буквално со млекциња чоколадни и сувомеснати,за резервистите полицајци да не прајме муабет тие богови беа.

Орлов вие и дружината  треба да разберете дека ви било должност да ја браните државата,а што се однесува до некои си барања за почит и услови за живот во поствоениот период мислам дека претерувате,па што сакате бе да ви даде државата,живи сте,здрави и терајте понатамо,за разлика од оние кои загинаа и останаа инвалиди потполно ве поддржувам,ама вие останатите претерувате.
Орлов не ми треба од никого признание за тоа што бев во војната доброволец,должност ми беше и јас си ја исполнив,иако излегов со повреда која на секоја промена на време ме подсетува ич не ми е мака,јас мојто го завршив и ако треба повторно,пак доброволец ќе бидам,а државата ако сака нека ми плати,јас пари не барам.

Сакам уште да им искажам почит на тие кои загинаа и вечна им слава и доколку може ти и здружението изборете се да добијат нешто семејствата на загинатите и инвалидите,доколку тоа го направите таа ќе биде награда за вас,за која сите капа ќе ви сметнат.

Прво стрико Орлов на тебе да ти каже една работа за нештата да бидат појасни.
После триесет и пет години чизма и две војни зад себе нерачунајки го КОСОВО 1981 и 1989 година Јас сум на некој згрижен. Заложбата моја и на уште тројца генерали и два полковника е за тие наши борци на кои државата заборави, (а можеби и не знае дека постојат затоа што сите тие кои беа и кои се на власт одма фатија тутањ за сега да ни солат ум а прашање е дали и самите воопшто го имаат) а кои се на улица да изнајде решение као да им се помогне и мора да им се помогне. А ти неовисно што и кој си прво држи се до војничкиот кодекс во мир и војна затоа што ова сега кое им се случува на оние кои се на улица а беа на браникот на државата моше и тебе да ти се случи. Немој и ти во стилот на екс првиот разузнавач Ристо Ѓоргиев, сем ако не си негова школа, ама тогаш одма бите запрашал и друго. И немој да избегаш исто као што на 20.01.2010 г. на првата сесија во кулоарите во блиц разговор и едно праше без одговор замина во друго друштво Владо Бучковски.
Само уште за погинатите, за нив секоја чест и не аборави за нив ма какви биле секогаш НАЈДОБРО се кажува.
Повредените?.....интересно ама одма ќе ти кажам дека само 30% се повредени во воени дејствија а останатите 70% несовесност и од тоа што беа во единици каде и самите команданти во тие триесетина дена мислеа дека се на викенд, а и самите поучени од некого се само ранува за да сега земаат пари и се шетаат по кафеани и разноразни трач куќи и друштва.
За мене легитимитет имаат да зборат само два генерала кои и денес ја ценат мојата тогашна работа и сегашната залоожба.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
bodeti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 606
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bodeti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2010 во 22:43
A da se fatite za motika i da rabotite a ne da izmisluvate razni zdruzenija i da mlatite prazna slama.Ste bile vo vojna, pa sto ste ja branele svojata tatkovina toa vi e dolznost,a voedno ste bile i dobro plateni,se zavrsilo toa i site se vracaat na poranesniot zivot.Vo sekoja vojna ima zrtvi i povredeni i toa e neminovno nemojte da gi koristite povredenite i zaginatite za vase prezentiranje i pravenje karieri.Eden bas takov,General,mi e komsija vo Skopje Aerodrom,ima licen vozac i obezbeduvanje,a i zgradata ni ja cuvaat dvajca portiri,niz celata zgrada ima video obezbeduvanje kako premier da e a ne bivs lav.Od kaj mu pari za seto toa?a vamu bara nekoi prava za branitelite.Sum bil 6 meseci za sebe i za tatkovinata i mi e sram da kazam,armiski veteran, ili branitel,mora sekogas da se najde po nekoj koj ke upropasti se i ke gleda da profitira na nesto sto e normalno i patriotski.Kako zeni samo trcate i gi omalovazuvate poginatite i ranetite a voopsto ne im pomagate,samo gledate sopstven interes.Ovde Orlov e glaven i temata e negova ko da e on naroden heroj,bil vo kosovo i vo JNA,tie vistinskite heroi ne se falat sekojdnevno i ne placat ko zeni.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2010 во 23:13
Originally posted by bodeti bodeti напиша:

A da se fatite za motika i da rabotite a ne da izmisluvate razni zdruzenija i da mlatite prazna slama.Ste bile vo vojna, pa sto ste ja branele svojata tatkovina toa vi e dolznost,a voedno ste bile i dobro plateni,se zavrsilo toa i site se vracaat na poranesniot zivot.Vo sekoja vojna ima zrtvi i povredeni i toa e neminovno nemojte da gi koristite povredenite i zaginatite za vase prezentiranje i pravenje karieri.Eden bas takov,General,mi e komsija vo Skopje Aerodrom,ima licen vozac i obezbeduvanje,a i zgradata ni ja cuvaat dvajca portiri,niz celata zgrada ima video obezbeduvanje kako premier da e a ne bivs lav.Od kaj mu pari za seto toa?a vamu bara nekoi prava za branitelite.Sum bil 6 meseci za sebe i za tatkovinata i mi e sram da kazam,armiski veteran, ili branitel,mora sekogas da se najde po nekoj koj ke upropasti se i ke gleda da profitira na nesto sto e normalno i patriotski.Kako zeni samo trcate i gi omalovazuvate poginatite i ranetite a voopsto ne im pomagate,samo gledate sopstven interes.Ovde Orlov e glaven i temata e negova ko da e on naroden heroj,bil vo kosovo i vo JNA,tie vistinskite heroi ne se falat sekojdnevno i ne placat ko zeni.

Se lazjesh momche. Toj ne e Armiski i ne so redovno skoluvanje stanat toa sto vie go  mislite. Daleku e Stojkov od general.
Nie rabtniot vek si go zavrshivme chesno i poshtno. A sega se borime za peavata na tie so koi komanduvavme (od armiskiot sosotav) za vreme na vojnata ili konfliktot.Tie ja branea Makedonija a kade beshe Ti sinko? ili tvoite bliski?
Ma nas zjivotot ni e dobar i ako sakash da znaesh davame svoi srdstva za site RIBINI i sredbi so niv dokolku ne e vo Skopje.
Vreme e  i vie da se zazemjite i da ne gi slushate politikntite- segashnite i predhodnitte plitichari. Tie se intriganyi. Albanskiot blok znae dobro da se slozji vo svoite baranja i togash se edinstveni. Kaj nas e poinaku. Shtom treba neshto da se napravi ili reshi vo korist na \nekoja kategorija a vie ne ste vo nea odma kontra replika i zatoa ne ne biduva.
MNi se chini deka kletvata Aleksandrova i posle tolku mileniumi seushte ne prayi i deka kje go izgubime i ova malo parche zemja koe go narekuvame drzjava i koja uslovno ja imame samo poradi sopstvenata zavist i zloba.
,,homo homini lupus est,............tokmu toa sme nie makedoncincite.

Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2010 во 23:37
Originally posted by bodeti bodeti напиша:

Me natera da pisam...iako ne sakav, zasto temava e armiski veterani, a jas sum seuste aktiven vo policija, no kako direktno zasegnat se naogjam i jas...
Koga stanuva zbor za takanareceniot G. Stojkov koj nema ni 1,2,3 od generalsko iskustvo ne sakam ni da pravam muabet.. Poranesen komandir na vod vo ESZ, koj imase samo 2 obuki povekje od ostanatite komandiri... Potoa e unapreden vo komandir na ceta i toa e toa.. Zaradi partiskata kniska dobiva status na "General" vo takanarecenata spec. edinica "Lavovi" koja nema ni spec. od specijalna... Od sekogas ESZ "Tigar" prestavuvala sinonim za uspesna, stabilna, cvrsta i najvisoko obucena edinica vo ramkite na MVR, kako i za edna od najdobrite edinici na balkanot a mozebi i posiroko ramo do ramo so srpskata spec. edinica SAJ..

Inaku bodeti druze... Dali ja svakjas bolkata na tie semejstva koja za odbranata na ovaa drzava gi dadoa svoite sinovi, sopruzi i semejstva? Dali svakjas deka taa drzava sega im go vrakja seto toa so samar po dvata obraza.. Zasto? Kako prvo teroristite gi stava ramo do ramo so niv, a tie zaginaa site od niven k*rsum, a kako vtoro ne pravi nisto vo vrska so idninata na semejstvata na tie zaginati braniteli, i na telesnite invalidi koi se navistina povredeni za vreme na vojnata... Ne zboram za tie sto sami si pukaa vo palecot od nogata ili rakata... Koj da zastane na stranata na tie semejstva.. Zarem onaa za koja se sramam da kazam deka mi e direktna pretpostavena, so neiscupani brkovi od samo rodjenje, da im kazuva kako treba da se pomirat so sudbinata.. Da si gi bara parite (nikakvi 75000 den. osteta) nazad? Toa li e? Da im dozvoli na uckite da se narekuvaat patrioti i braniteli na svojot narod?

Uste ednas ke kazam.. Dodeka 90 % sedea domce i cekaa izvestaj od dnevnite bitki, nekoi navistina go jadea stapot... Dali tie istite znaat jas kolku nokji imam presedano (ne vikam prespieno) vo transporter? Dali znaat sto se sluci navistina vo Aracinovo? Dali ja znaat vistinata za Radusa? Dali znaat zosto i den denes tie mozat ubavo da nanaat domce?
Loso e koga se sedi pred pc i pred tv i se komentira...
Ako nekoj saka da se pravi pameten go povikuvam na eden obicen den da ni se pridruzi ? Steta sto povekjeto se sokrija koga bese mobilizacijata na naselenieto... Ogromna steta.. mozebi na nekoi od niv denes ke im se promenese mislenjeto za celiot tek.. i ke svatea sto znaci da zagubis prijatel na samo 5 m. od sebe.... Toa e uzasna gletka... 
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2010 во 23:45
Samo da se dopolnam za da ne bidam loso svaten... NE BARAM NISTO OD DRZAVATA, SAMO SAKAM DA SE OSTAVAT NA MIRA SEMEJSTVATA NA ZAGINATITE I SEMEJSTVATA NA VOENITE INVALIDI OD TOJ PERIOD,  I DA SE MISLI ZA NIVNATA IDNINA... DA SE UDOSTOJAT SO NACIN ZA PRISTOEN ZIVOT... ZASTO NIVNATA BOLKA NEMOZE DA SE KOMPENZIRA, NO BAREM DA NE IM JA PRAVI POGOLEMA... 
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2010 во 23:46
NRGMD - Прво плукаш по Стојков а послем велиш дека криви се други.Одлучи се...За војната и последиците од неа не е ни најмалку крив Стојков и тој е револтиран како ти и јас и други кој ги гледаа тие слики.

Инаку бев на закопи на млади деца од Битола и Новаци ти знаеш кој загинаа,но што правиме ако само се обвинуваме меѓу себе,албанците си се сложни а ние очите си ги извадовме.

Ме интересира ако се повтори дали пак ке учествуваат истите македонски борци или војници?

Дали пак ќе дозволиме да не нарекуваат животни?

Изменето од mungos80 - 23.Јануари.2010 во 23:47
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 00:51
Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

NRGMD - Прво плукаш по Стојков а послем велиш дека криви се други.Одлучи се...За војната и последиците од неа не е ни најмалку крив Стојков и тој е револтиран како ти и јас и други кој ги гледаа тие слики.

Инаку бев на закопи на млади деца од Битола и Новаци ти знаеш кој загинаа,но што правиме ако само се обвинуваме меѓу себе,албанците си се сложни а ние очите си ги извадовме.

Ме интересира ако се повтори дали пак ке учествуваат истите македонски борци или војници?

По Стојков плукам зашто тој сакаше ЕСЗ да го претопи во ЕБР Лавови, и така таа единица да добие на вредност, легитимитет и квалитет.. Но тоа не му успеа.. Не викам дека нема искуство, но не доволно за лидер т.е генерал...
Инаку во ниедна битка не сум отсуствувал, и секогаш сум бил на должност.. 6 месеци куќата со очи си ја немав видено..
А што се однесува за сложноста секогаш таа ќе постои заради тоа што некој сакал и ќе сака да ги омаловажи дечките кои се бореа во таа војна, а всушност со прст нема мрднато во тоа време.. Од тие ми се гади... Такви квази патриоти презирам.. Ако не ги почитуваш тие што на некој начин гледаа да им го одржат мирот во тоа време на сите, тогаш барем ќути и седи на страна и не коментирај.. Доволно имаме лузни во душата и кошмари во мозокот од учките не ни се потребни од домашните филозофи... таквите луѓе за мене се предавници и тоа тешки.... Ако има конфликт повторно, јас на таквите им сугерирам поарно да бегаат надвор од државата, но под услов никогаш да не се вратат, а тие што ќе останат ќе ја бранат до последно.. тоа можам јас лично за себе да ви го ветам...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 00:52
bodeti, na orlov mu e dobro i ne e toj takov kaoo go ti prestavuvash. Jas trosham svoi pari za doboroto na Armiskite borci, a nema zemeno kako policiskite za da od nevladin pomionam vo vladin.
Jas samo go rabotam ona koi im go vetiv na moite borci shrum drzjavata deka kje boram za nivnite peava shtom ja soblecham uniformata...................i eve toa vekje go pravam.
 Tie e blagodarni zatoa shto  poleka no sigurno vo etapi ideme do nivnata cel.
policiskite generali nemaat ni mint shkolo. A vo JNA ili ARM da stanesh major treba da idesh na doshkooluvanje KSHVSH, i toa ti vazji doolkovnik a potoa za geral idesh na general Shabna shkola. I dvete trajat dve godini, pa sega vidi koji i kakvi chuvari na strumichki ili shtipski lozja se sega generali na MVR............

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 00:55
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

По Стојков плукам зашто тој сакаше ЕСЗ да го претопи во ЕБР Лавови, и така таа единица да добие на вредност, легитимитет и квалитет.. Но тоа не му успеа.. Не викам дека нема искуство, но не доволно за лидер т.е генерал...
Инаку во ниедна битка не сум отсуствувал, и секогаш сум бил на должност.. 6 месеци куќата со очи си ја немав видено..
А што се однесува за сложноста секогаш таа ќе постои заради тоа што некој сакал и ќе сака да ги омаловажи дечките кои се бореа во таа војна, а всушност со прст нема мрднато во тоа време.. Од тие ми се гади... Такви квази патриоти презирам.. Ако не ги почитуваш тие што на некој начин гледаа да им го одржат мирот во тоа време на сите, тогаш барем ќути и седи на страна и не коментирај.. Доволно имаме лузни во душата и кошмари во мозокот од учките не ни се потребни од домашните филозофи... таквите луѓе за мене се предавници и тоа тешки.... Ако има конфликт повторно, јас на таквите им сугерирам поарно да бегаат надвор од државата, но под услов никогаш да не се вратат, а тие што ќе останат ќе ја бранат до последно.. тоа можам јас лично за себе да ви го ветам...

Interesno.................Stojkov?
Toj ne saka nishto. Samo umot mu e vo ski centarot kozjuv i parite koi mozje da gi araboti na nechesen nachin............
Nekogashniot chuvar na strumichkite lozja sega general.
Bog da ne chuva site pored takvi PK generali...............

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 01:09
ESZ TIGAR part 1
ESZ TIGAR part 2
ESZ TIGAR part 3
ESZ TIGAR part 4
ESZ TIGAR part 5
ESZ TIGAR part 6
ESZ TIGAR part 7

ubavo videte gi videata.. Na niv se i Nikola (Koki) i Oliver, koi za zal zaginaa vo Aracinovo, 5 dena otkako e snimen promo filmot za edinicata....
Vo toa vreme golem del makedonski sinovi se udiraa vo gradi niz maalskite kafani... a golem del ja negiraa hrabrosta na mnogu decki.... koi go proagjaa pekolot 2001...

Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 01:21

ESZ TIGAR part 1ESZ TIGAR part 2ESZ TIGAR part 3ESZ TIGAR part 4ESZ TIGAR part 5ESZ TIGAR part 6ESZ TIGAR part 7ubavo videte gi videata.. Na niv se i Nikola (Koki) i Oliver, koi za zal zaginaa vo Aracinovo, 5 dena otkako e snimen promo filmot za edinicata....Vo toa vreme golem del makedonski sinovi se udiraa vo gradi niz maalskite kafani... a golem del ja negiraa hrabrosta na mnogu decki.... koi go proagjaa pekolot 2001...
Ги гледав на дело во Илинден
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 01:22

ESZ TIGAR part 1ESZ TIGAR part 2ESZ TIGAR part 3ESZ TIGAR part 4ESZ TIGAR part 5ESZ TIGAR part 6ESZ TIGAR part 7ubavo videte gi videata.. Na niv se i Nikola (Koki) i Oliver, koi za zal zaginaa vo Aracinovo, 5 dena otkako e snimen promo filmot za edinicata....Vo toa vreme golem del makedonski sinovi se udiraa vo gradi niz maalskite kafani... a golem del ja negiraa hrabrosta na mnogu decki.... koi go proagjaa pekolot 2001...
Ги гледав на дело во Илинден

Alal da mi ti e... да
Кон врв
bimba Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2009
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bimba Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 12:23
ќе бидам краток..Да, должна ми е државата,и за сите неправди сторени према Армијата и армиските резевисти.И да не претеруваме кој колку е моќен и обучен.Знаете ли колку имаше спец.од поранешната ЈНА во редовите на резервистите кои не беа вклучени после распаѓањето на СФРЈ,а не само пијаници или не знам што..да не се напаѓаме меѓу нас затоа што за сите има по некоја..(имаше една и за некакви мачиња,па за некои глумци итн)..За жал не се снима ниту еден спот за резервистите кои исто беа изложени како и другите(беа најбројни).Имаше и доброволци меѓу нив кои со своите патриотски чуства учествуваа а можеби и не подготвени земаа пушки.Кој бил на терен,?па и касарната е терен,зар не беа напаѓани стражарите и касарните со по некој 'залутан'к*ршум како и 'честитки' од ВЕДРО небо.(затоа некои мирно си спиеа во касарната)Секој ја одбрал својата професија каде ќе служи и е под заклетва,ако не може - дома!
А што да кажам кога на караула ги носеа (од учк)со 5-тто одделение и веднаш ги ставаа командири на караула или водачи на патрола.Или сега кога ги вработуваат во администарција а не си го знаат работното место па уште незнаат ни да зборнат на македонски.
Како ни беше на сите кога државата не потресе кога ги бараше парите назад од семејствата на погинатите?Е колку е само крива државата.Знам дека ја спомнувам мојата држава Македонија за кој бев отиден да ја бранам и да го дадам мојот живот но не е крива таа..Раководстото на државата!!!Како ни враќа??Ги вработи сите кои дезертираа и пиеа по скопските и други кафулињаНе сакам повеќе да пишувам чуствувам јад и огорченост од неправди,а тоа е лошо.
Кога го прашале војникот за што служи авт.пушка?одговорил.,за уништување на жива непријателска сила. Прашал војникот,дали ако ја завртам авт.пушка према назад ќе пука?
Што мисле државата да не признае заедно со учк?..па ете им го одговорот од погоре.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4041424344 49>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.