|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 195196197198199 217> |
Автор | |||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
da pozdrav do nego
|
|||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
20 нешта што не сте ги знаеле за Леонардо да Винчи
Леонадро било омиленото дете на Катерина, селанка и сер Пиеро, адвокат и сопственик на имот. Тој бил школуван дома и му недостигало едукација на Грчки и Латински јазик (ваљда тие јазици тогаш скоро сите ги знаеле). Тој бил одличен свирач на лира. Кога првпат бил претставен на Миланскиот суд, било претставен како музичар, не како артист или инвентатор. Леонардо имал проблеми со една од неговите машки модели кои тој ги насликал во целосно гола положба. Тоа го довело на Флорентинскиот суд. Мона Лиза теорија бр.1: Нејзината насмевка значи дека таа тајно била трудна. Мона Лиза теорија бр.2: Таа била зачудена од музичарите и кловновите кои ја забавувале додека Леонардо ја портретирал. (Друга теорија вели дека Мона Лиза е портрет од самиот Леонардо итро маскиран. Но ова го имате слушнато и порано, нели?) Колумбискиот историчар по уметност James Beck коментирал за теоријата за Мона Лиза: ”Како што сигурно месечината не е направена од зелено сирење, ова не е да Винчи во женска облека”. Потоа повторно, необично за сликар, Леонардо не оставил никаква дефинитивна слика за неговиот лик. Се разбира, ова беше пред целиот свет да ја види сликата: Истражувачите на универзитетот во Амстердам и на универзитетот во Илионис користеле софтвер за препознавање на лицето за да детерминираат дека Мона Лиза е 83% среќна, 9% револтирана, 6% исплашена и 2% лута. Бил Гејтс го купи the Codex Leicester во 1995 година за 30 милиони долари. Овој ракопис, единствениот што не се чува во Европа, ги вклучува истражувањата на да Винчи за хидраулистика и за движењето на водата. Леонардо ја обожавал водата: Тој направил средство за дишење под вода и средство за одржување во водата и прекрасно средство во форма на ѕвонче што може да ги напаѓа бродовите од под вода. Леонардо бил првиот човек што објасни зошто небото е сино (Така е поради начинот на кој воздушните честички преку некој процес ). Исто така тој открил зошто и целата месечина е целосно видлива во некои периоди од ноќта. Тоа е поради светлината рефлектирана од Земјата, која е 50 пати посветла од месечината и затоа полната месечина се појавува. Леонардо бил способен да црта напред со едната и истовремено да пишува наназад со десната рака, така продуцирајќи некоја чудна комбинација на слика и текст што на другите им било екстремно тешко да го прочитаат. Лувр потрошил 5.5 милиони долари ставајќи ја сликата на Мона Лиза во специјална дисплеј кутија закачена на ѕид шест метри позади дрвена бариера. 15. Во август 2003 година делото: Madonna of the Yarnwinder на да Винчи, проценливо на 65 милиони долари било украдено од Drumlanrig Castle во Шкотска од страна на двајца мажи кои се претставувале како туристи. Тие избегале со Фолцфаген Голф. 16. Леонарно дизајнирал наоружана кола, возило на електрична батерија, вселенски брод и уште многу други чудесни креации. 17. Во декември, 2000 година летачот на падобрани Adrian Nicholas слетал во Јужна Африка со падобран целосно изграден од раката на Леонардо. 18. Се прашувам што ќе се случи ако... Откако исекол делови од мртво човечко тело, Леонарно ги заменил мускулите со конци. 19. Тој бил голем фан на хумористични и други игри на зборови, и фолиото 44 од неговиот ракопис Codex Arundel содржел долга листа на интересни синоними за пенис. 20. Тој поставувал негови интелегентни теории пред некој и да помисли на нив: Неговите студии за ерозија на реките го убедиле дека Земјата е многу постара дури и од времето кое Библијата го тврди и некои други работи за кои тој им се спротивставувал дури и на научниците. Изменето од bijonse1 - 14.Јануари.2010 во 19:21 |
|||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
catch-22 ( glava 22ra) ponekogas individua pisuvat apsurdi a najlosho e ako pasurdot se naogja vo nekoj znakoni taka vo zakonot za voen poredok na us army pred vtora svetska vojna se najde ova glava 22 koja kazuvala od sluzenje vo vojna avijacija moze da bide osloboden samo toj koj e pshihicki netokmu i koj kje pobara pismeno da bide osloboden pradi toa so e netokmu. no sekoj koj toa kje go pobara , dokazuva deka se custvuva normalno inaku ne bi mozel da ja napise molbata i dade svoi netokmu pricini. e vo taa vojna kapetan yossarian – sakal da ja izigra taa glava- no tolku se zapletka vo usa birokratija deka na kraj svati .najgolem neprijatel ne se neprijateli nego sopstveni apsurdni zakoni i birokratija koja se grizi za dosledno sproveduvanje na istite. ne se plasete od pametnite koi se pravat glupavi nego od glupavite koi se pravat pametni Изменето од anakin - 09.Јануари.2010 во 22:31 |
|||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Емир Кустурица Откако ги доби клучевите на многу светски метрополи и стана нивен почесен граѓанин, на турнејата низ Русија славниот српски режисер Емир Кустурица меѓу сите свои признанија додаде уште едно-стана козак. Ова необично признание или чест на Кустурица му го доделија градоначалникот на Краснодар и претставниците на српската дијапсора За
да стане козак Емир прво требаше да ја мине иницијацијата- да испие
ракија, да бакне коњ, а потоа да го јавне. човеков дефинитивно е таленат Изменето од bijonse1 - 10.Јануари.2010 во 22:35 |
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Mc Donalds—– milion lugje jadat sh*t sh*t
sh*t food a vikat brza hrana jadi go brzo oti kokakolata za 5 minuti kje dostigne 5% vo soedinenieto imat recept 5% od tanjata na crnata kasha i 95% H2O
2. Shindler — vikat deka sobiral evrei i pravel kolekcija no posle snimija film i tvrdea deka kolekcijata nebila kolekcija a toj deka nebil kolekcioner 20 boda za shindler ako e vistinski filmov ili spilberg se zaebaval i sakal oskar da zeme stom so bliski susreti ne zema a da ……
3. Arsen Lupen (lopov gentleman) francuzite po obicaj izmislija senzacionalna licnost od lopov se cudea citatelite dali e toa mozno no deneska e obicaj da vo kinoto vikame eeeeeeeeeeeej pazi policija postoel eden boheminan man ( ne mu go znam imeto) no vredi da se potsetime na nego a so? niso? dva pati ja prodal ajfelovata kula koga sme kaj bohemiansite
da gi naredime karlo 4, milos forman, ivan lendl, martina navratilova, martina kratohvilova, 4. Robot I Dolar da se vratam na gorniot text za kratohvilova uste ne e dokazano deka e zensko no nejziniot rekord vo najteskata disciplina 800 m nemoze da se nadmine dodeka ne se najde uste edna bez dokaz
onie dvajcata so nikako da sa fanat .. toj ja merka a taa e sexi taman kje pruzi raka a….. na masa kje mu trupnat papiri 5. na niv pisuva X-Fail
6. Zan Luc Picard toj e kjelaf kapetan na nekoj brod enterprice mame mu taman mislis toa klingoncite i drugi gonci kje go klingoncuvat a toj kje kaze neso pametno so ne go razbirame kako naprimer: usmerete gi fazerite vo 132 ta virtueno namurtena skala i dezorientirajte gi freonite na antifonite prema navigaciskiot most i op se e reseno a nie pred ekranite kje kazeme iaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kako mu tekna???? more more
da se potsetime i na maliot shampion so gi rasplaka 3 milioni lugje vo filmot 7. Shampion
8. Edna Od Rezistant na rene mu vikase stalno ova kje go kazam onlions pa redno i na rezistantot da se potsetine bez neja uste bi bil tretiot rajh … dobro de i bez reneeeeeeeeeeee
9. John Lithgow—–jas be ne sum videl poshapshal marsovec do sega se sekjavam koga rekol sum kupil prezervativ so bocki no sum go zavrtil obratno jas da uzivam a ne mary
10. Lp -ne mislam na licna poraka nego na crna ploca so dupce ja vikaa longplejka porano lugjeto si gi pozajmuvaa i vikaa nemoj da si ja izgrebal a definitivno ne gi pozajmuvaa na tie so imaa yugo gramofon toska ili machka
11. nikolovski Fufo-nego go spomnuvam tuka da se potsetime na covek so najdebilski prekar i zgora na toa uste go reklamira kaj stigne
12. Kasandra meraklijka za da poseti zemji i ludaci koi izdrzaa do kraj baba mi stara ja vikase aleksandra a toj cirkuzant rampo
13. Leh Valensa ako se sekjavate na nego toa bese eden leshper na koj ne mu se rabotelo pa oformil sindikat solidarnoshtj i dignal na noze uste 20 milioni drugi leshperi na koi ne im se rabotelo i taka polska dobi pretsedatel leshper no gledajki go nasiot pretsedatel im zaviduvam na polska
14. Gustav I Pelikan dva ungarski heroi edniot bese crtan i kjelav so dva vlakna na glavata a vtoriot ni tolku nemase no vtoriot komunistite go naznacija za upravnik na lunapark i mu rekoa sredi go po nov komunisticki terk da ima draz taka pelikan kukja na duhovi ja preimenuval vo kukja na komunisticki duh i mesto duhovi i strasila postavil figuri na lenin stalin englez i marx da gi plasat decata
15. Lejdi Lara Croft 1.2.3.4.5 me zaglavi 2 godini vrzan za sony plejstejshn nikogas nema da i zaboravam nitu nejze nitu na 16. Angelina Jolie
17. Julius Cezar rekol edna dobra izreka dojdov -vidov- se opijaniv
18. Marfi tipot bese optimist so iskustvo za takvi nie vo mak vikame pesimist i covekot izmisli 3 zakoni 1. ne e tolku loso da nemoze poloso 2.ako neso trgne na podobro ne se raduvaj brzo kje ti projde nasmevkata 3.ako mislis deka se e vred- neso si previdel
19. Monty Pyton Flyaing Cirkus vo prva svetska vojna eden lord monty pyton bese pilot na kralskite vazduhoplovni sili na obedineto kralstvo koga vlegol vo vozdusnen duel so gernamskite piloti toj bese dosta uspesen i soboril 2 ca 2 no svoi koga go videl toa kapetanot na eskadrila rekol e ovoj e prav letecki circus
20. Valentino Rosi nasmevka mu e idiotska no e prav carobjak na dve trkala
21. Rudolf Valentino ( shejkov sin) idiotski deluva na dve trkala no nasmevkata negova obarala site zenski srca |
|||||
|
|||||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Изменето од bijonse1 - 13.Јануари.2010 во 21:43 |
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
tapa izmislici
individui se pocesto izmisluvat osim tova peropetumobile i tapa izmislici ene edna takva |
|||||
|
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Samantha Fox
nepostoese nitu edno vojnicko skafce bez slika na samantha fox duri i oficerite dozvoluvaa pod uslov da e samantha fox
ova e momentot da se potsetime na: 23. John Lennon mnogumina bi napisale 100 strani za nego jas bi gi spomnal negovi debilski naocarcinja sum gi videl na milion lugje no samo na dvajca im stoele kako da se za niv izmisleni za nego i a koj e drugiot??? 24. pa John Denver
mislam deka bi bilo glupo da ne se spomnat Ritchie Blackmoore, Jonh Lord, Ian Pace,Ian Gillan,Roger Glover,David Coverdale , Glen Hughes
25. da toa se Deep Purple da nezborime so se ne ispeale – no jas bi sakal da se setam na posleden niven najgolem hit perfect strangles
26. Bata Zivoinovic bi bil lud da ne se setam na najgolemiot neprijatel na 350 000 gernanci nokja mora na tretiot raich cuv od nesigurni izvori deka Adolf Hitler sekoja vtora nokj izvikuvase bato bato bato a Eva Braun su sepkase vo uvceto milicko tuke e dada tvoja dada ne bato,,,,,, nemoj da mi nastranish
27. Harvey Keitel se cudite koj e toj?????? pa pm igrase vo 150 holivudski filmovi a nikoj ne go znae hahahhahah
28. Arnold konanot nikoj ne pomisluval deka e roden serator pardon senator se dodeka ne go odglumil likot na terminator togas svatija ni treba serator pardon senator robot mr roboto— styx
29. Smajli koj go izmisli alal da mu e smalki e idiotski ednostavna slikicka koja zacuduvacki tocno prikazuva kako se kezi pisatelot na postot
30. Tom I Jerry zacuduvacki kolku mozat mackite da sa glupi a glufcite pametni
31. Glupi Crtani Likovi 1.mesto definitivno e kojotot 2.tom 3.debeliot lovdzija koj nikako da go upuka dushko 4.patorot duck 5. nema 6.gustav 7.kuceto na lanecot so tocno moze da sticne do linijata od kade petelot bezbedno moze da go mazne po tikvata 8.maloto orle so go vlece kuceto i vika pile pile pile 9.dvajca majtori so od nov plakar mozat da napravat tocak koj ne se dvizi 10. kazete vie
32. Najglupa Reklama ono ne e najgupa nego najdebilska neknja ja vidov …gi sije site glupi reklami devojka prska kukla maneken so axe i mu ja kine rakata se pleska po gazot i i vika.. ko kukla da moze da ja slusne amaaaaaaaa suuuuuuum palavaaaaaaaaaaaaaaaa
33. Johny Deep da ne bese johny nikogas ne bi znael deka kapetanite na piratskite brodovi bile smeshkovickasti i gi zaposluvale vo togasnite cirkuzi da gi zasmejuvat lugjeto na johny mu davam orden oti mnogu si go sakam ne za drugo 34. Jfk za nego vikat deka bil najdobar amerikanski pretsedatel moze bil jas neznam no se somnevam deka negovata popularnost e smislena deka demek i amerite se zrtvi a baska bil i katolik pa ima neso trulo vo onaa nordijskata zemja
35. Shakespeare koga se citat negovite dela covek pomisluva ..ziveel li toj vo negoviot vek ? ili postoi time mashine
36. Marko Antonie general na julius koj bil ludo zaljuben vo kleopatra nasa sonarodnicka taman da ja ima da bide negova ..taman da mu se ostvari negovata zelba , julie go nasankal rekol markoooo kocka e frlena — alea acta est glupaviot marko celi 7 dena baral kocka frlena vo treva a za toa vrema julie mu ja kjaril doticnata ( te gore spomnatata) osim 7 detelini so 4 lista najde eden potrosen prezervativ i togas svatil deka e nasankan i toa sred egipet kade vo zivotot nevidoa sneg
37. Bonie & Clyde dve amerikanski vetruski edna od zenski a drugo od maski rod pljackale kaj stignale baska i ubivaa no ne se plasea oti nemalo togaj hashki sud se dodeka eden den od niv serifot ne napravil cedalka za makaroni legendi stanaa — dojdoa burno i tivko zaminaa vo legendite
38. Celzius i toa 42 today neka se goni celzius u tri lepe pm
39. Emil Zatopek emil zatopek e legenda koja pojma nemase od taktika na trcanje prvo kje se zaletase ko ludak 3 4 kruga pa kje zastanese i kje gi cekase drugite krkaci da dojdat do nego.. mislel taka treba koga kje stignaa drugite pak kje se zaletase 3 4 kruga pak kje gi cekase dodeka na drugite ne im sk*rci stalno da stigat do nego i se predavaa nego go vikaa luda ceshka lokomotiva no vo istorija na covecanstvoto e zabelezano toj eden edinstven osvoil zlatna medalija i na 5000 i na 10000 i na maraton — neka crknat kenijcite i i drugite nijci
40. Bill Gates e malo debilce so naocarcinja koj vo garaza izmisli DOS toa e vsusnos edno edinstveno so izmislil se drugo izmislija drugi za nego a toj samo so bik potpisuva milijardski dogovori i se perci na prvo mesto vo top na nenormalo bogati lugje koi imatt taa maka so nemozat da si gi potrosat parite
41. Billy The Kid sum go videl na slika najgolemiot bandit na diviot zapad ako toj bil najgolem bandit kako togas izgledal najmaliot kako bambi?
42. Izmisluvac Na Vicovi jas sum slusnal milon pati od nekoj poznat ili nepoznat “ej sum slusnal vic” … i kje mi go kaze no p… mu majcina nikogas ne sum slusnal nekoj da rece “sum izmislil eden vic” i da mi go kaze ima li voopsto nekoj na svetot so gi izmisluva vicevite?????? ako ima togas ovoj post e posveten na nego
43. Jo Luis e kotle koe bilo prebieno od belec so arievska rasa i za malku mu ja skrsi kicnata no kotleto vezbase vezbase i se navezbal i go docelal hitler jungenovecot sred njujork vo prva runda mu vrati zdravo za gotovo nemase tamu daj mi nati nego samo nati nati na ti na ti nati i od togas postoi izreka go izel kalapot i ne se zakacaj so raperite
44. Tomas Alfa Edison poznati se dve raboti za nego 1 koga se rodil tatkomu ucel neso grcki no slabo naucil 2 izmislil sijalica – koja denes sveti vo spalnite za da mozat voaeri podobro za dzirkat ili eksibicionistite da im go olesnat vidnoto pole na voaerite
45. Celzius Pak dobro de lugje kako izdrzuvate na plus 42 erhapozitiv?????
46. Vojnik Shvejk vojnik shvejk bil ludak koj vikal na cel glas za cisare pana na saraevo i bil edinstven na svetot koj sakal da pogine za avstrijska kralska loza i toa vo saraevo nikoj ne go zimal za normalen taka da ne go ni regrutiraa kako so treba nego si pravel pizdarii vo praga i piel pivo sekoj den no Jaroslav Hasek dobar ceski pisatel napisal kniga za nego i se proslavil so neja kako bozem e satira vo sluzbite na negovoto velictvo Marija Terezija toj hasek nikogas ne svatil deka vojnikot shvejk bil smrtno ozbilen vo namerite da pogine za gospodina cara i negovata familija
47. Klimatizer u stvari se vika klimaktizer i sluzese za razladuvanje na zenite vo odminatite godini no uz tie zeni koristija blagodet na ladniot vazduh i mazite i decata taka da ja izgubi prvicnata namena i iluzorno bi bilo da prodolzi da se vika klimaktizer i se preimenuva vo klimatizer a go izmisli toj de kako se vika jul verne ili bese briner neznam sega tocno
48. ne e loso da se potsetime i na Paulo Rosi toj rosi go mrazi celiot svet covekot vo zivotot dal samo 6 gola 3 na argentincite 2 na brazilcite 1 na germancite budaliot gi dade edno po drugo interesno e deka sutnal samo 6 pati efikasnost 100 posto i taka argenticite ss maradona si otidoa doma brazilcite ss ziko i sokrates si otidoa doma a dojce nemoraa da si odat oti vo spanija prodolzile ss odmor a baska go izvadija zabarite od zatvor tri dena pred kopa tamu izgleda naucil kako sa sutira
49. Pamela Anderson pak be so da kazam koga e sve videno gledaj i nezbori ama vo filmot barbi kako gi sotre toa losite cudo edno modesti b. neka uci |
|||||
|
|||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ЕМАНУЕЛА .......Emmanuelle....Sylvia Kristel
Култна серија на филмови со мека еротика ... Седумдесетите години Филмовите за Емануела во продолженија направија бум и го скршија мразот за влезот на еротиката на филмското платно ... ** Нејзината слава блесна откако филмот "Емануела" премиерно беше прикажан 1974 година во Париз и стана сензација. Тоа беше прв во низата еротски филмови во се полибералната морална клима. Во него тогаш 20-годишната убавица потполно се расоблече во улогата на млада сопруга на стариот француски дипломат Жан во Бангкок, која се впушта во разни сексуални авантури со мажи и жени. Пред француските киносали се создале непрегледни редици, а туристичките агенции во програмата за посета на Париз освен традиционалните знаменитости, вклучувале и проекција на "Емануела". .......нема машко кој барем еднаш не ја сонувал Емануела.... Изменето од bijonse1 - 14.Јануари.2010 во 19:19 |
|||||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Драг мој пријателе 'кин... Најдлабоко се извинувам што "морам" да си ги земам своите работи... Ми беше задоволство и чест.... Поздрав... |
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ami ako gi zemes i ti vise nema da ostane nisto vo ova tema moj James
|
|||||
|
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
zapravo bidna........ |
|||||
|
|||||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Анакин, ... Поздрав пријателе !!! Изменето од marco_antony - 23.Јануари.2010 во 21:48 |
|||||
PARADISE MACEDONIA
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 195196197198199 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |