|
Закон за забрана на пушење на јавни места |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 36> |
Автор | ||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Утре ќе штрајкувале сите кафичи, ресторани и слично... не знам како може да се бунат против законот, не разбирам... од толку чуревници околу мене полна бев со шлајмови,... еден месец надвор од такозванава правна држава и се исчистив....
ме загушува и ми смета чадот и не сакам алиштата да ми смрдат на цигари и во цел свет да има овакви закони, и секаде да се почитуваат,... се разбира ние сме исклучок... угх |
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чудно е што ние пушачите се бориме против законот со аргументите кои ние сметаме дека се валидни
- значи бараме простор САМО за нас пушачите и по милионити пат се повторувам, каде на непушачите ке им биде строго забрането влез. појасно здравје е сега мене непушачите ме убедуваат дека треба да им биде дозволен влез кај пушачите и заради нивната слобода на влегување да плаќаме ние пушачите, односно нас да ни се забрани пристап до простор одбран само за нас. Каде е логиката? Неаргументирано и зборувањето дека алкохолот, дебелината и другите нешта не би требало да се компарираат со пушењето. Е па како некому му сметаат цигарите, така мене ми сметаат наведените работи. Не е точно дека алкохолизмот не смета на другите, напротив алкохоличар може да нанесе такви физички повреди што ниеден пушач не може во ниедна прилика да стори. Дали држат или не аргументите, тоа се мои аргументи против овој закон. Дали некој ги прифаќа па тоа е негов проблем. Едно знам, ова е Македонија, тука законите подлежат на промени. Полека почна, се дозволи пушење на собири и тераси, сега е на ред одредување просторија за пушачи, како и регистрирање кафани/ресторани САМО за пушачи. Ниеден закон не е појак од 400 000 гласачи. Ниедна влада која сака да владее нема да си го дозволи тој луксуз да ги изгуби овие гласачи. |
||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[/QUOTE] logikata na zdrav razum ,sakam da kazam na nezdrav razum vladee momentalno a zosto? pa vednas:ako e do pusenjeto i tolku stogo se ode do tamu da se ogranicuvat i diskriminirat istite vo red, neka go zabranat , ama ako im DRZE na idijotite neka pocnat od pocetok.
Za pocetok neka se spravat i neka go zabranat proizvodstvoto na tutun.
Ili ne, sega ke sprovedime zakon pa ke popustime ama ke prodavame licenci, a istite koga ke gi kupat kafandziite ke si gi naplatat pak od site nas(ej nepusaci ke nae>>>te i vie)ke plakjate radi nas, ne ke plakjate radi site vaskoi podrzuvate politika so pozadina koja nemozite da ja ni naslutite a ne pa vidite,.
Subvencii? ma od kade pari, aha , da lesnoe nov zakon pa ke gi stegnime sega najeftina kutija cigari ke e 100 den.ludnica e se samo nemozite da vidite , si igrat mizenica so nas anie BLEIME kako nepusaci
|
||
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога ќе замислам колку ми течеле солзи од димот,колку ми е одвратна миризбата на алкохол,цигари и пот....подобро е вака
Секој е способен да испадне и да запали надвор еден цигар,и онака некогаш некој пушат од досада |
||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moj i tvoj
pa odi ti nadvor
a sepak aj ke vidis kafandziite ke izvadat liceni , e togas ke ti duvam u faca
|
||
|
||
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
за да ми дуваш у фаца......прво треба да ми доближиш
а биди сугурен дека нема да ти дозволам друго нема логика јас да одам надвор димот останува и кога ќе се вратам.........и не мораш да ме свакаш здраво за готово и да ми кажуваш која сум |
||
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e ako nema logika da odis nadvor , odi i sedi vo biblioteka, tamu ne se puse znam sigurno
|
||
|
||
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
извини слковито сигурно не си ми објаснил
де пробај да ми нацрташ....... а во библиотека и нема музика и тоа јас знам сигурно |
||
||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aj zavrti grbot da ti crtam.
loso pocnav izvini, prvo vistina se osekjam diskriminiran kako i site pushaci, a nemav namera da se isturam na tebe,inaku da, zs ne pobarate nepusacite da vi pustat muzika u biblioteka, a za da vi bide pougodno da gledate u nekolku pushaci kako pisat na ladnoto
|
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i ......aman vishe od glupi i nesoodvetni sporedbi!! ....osobeno od....forumskata "mamichka! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
дај молим те библиотека не е место за забава а јас не планирам да го сменам редоследот на мојот живот и таму да почнам да излегувам......хахахаха инаку и јас бев пушач...моментално ги оставив ќе видам до кога |
||
||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1718192021 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |