IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Право
  Активни теми Активни теми RSS - Закон за забрана на пушење на јавни места
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Закон за забрана на пушење на јавни места

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 36>
Автор
Порака
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 18:58
Утре ќе штрајкувале сите кафичи, ресторани и слично... не знам како може да се бунат против законот, не разбирам... од толку чуревници околу мене полна бев со шлајмови,... еден месец надвор од такозванава правна држава и се исчистив....

ме загушува и ми смета чадот и не сакам алиштата да ми смрдат на цигари

и во цел свет да има овакви закони, и секаде да се почитуваат,... се разбира ние сме исклучок... угх   
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 19:22
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

ПУШЕЊЕ, ЛАГИ И ДРЖАВАТА- ДАДИЛКА

Многу добар текст....голема%20насмевка

Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
konan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Август.2008
Поени: 749
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 19:50
Originally posted by BisernA BisernA напиша:

Утре ќе штрајкувале сите кафичи, ресторани и слично... не знам како може да се бунат против законот, не разбирам... од толку чуревници околу мене полна бев со шлајмови,... еден месец надвор од такозванава правна држава и се исчистив....

ме загушува и ми смета чадот и не сакам алиштата да ми смрдат на цигари

и во цел свет да има овакви закони, и секаде да се почитуваат,... се разбира ние сме исклучок... угх   
  pa koj te tera da sedis kaj nas pushacite, dremite si tamu na vodno , a zakon za zabrana na sluzenje hrana na debelite vo kafani ke se vovede?не
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 20:23
Чудно е што ние пушачите се бориме против законот со аргументите кои ние сметаме дека се валидни
- значи бараме простор САМО за нас пушачите и по милионити пат се повторувам, каде на непушачите ке им биде строго забрането влез.
појасно здравје
е сега мене непушачите ме убедуваат дека треба да им биде дозволен влез кај пушачите и заради нивната слобода на влегување да плаќаме ние пушачите, односно нас да ни се забрани пристап до простор одбран само за нас. Каде е логиката?
Неаргументирано и зборувањето дека алкохолот, дебелината и другите нешта не би требало да се компарираат со пушењето. Е па како некому му сметаат цигарите, така мене ми сметаат наведените работи.
Не е точно дека алкохолизмот не смета на другите, напротив алкохоличар може да нанесе такви физички повреди што ниеден пушач не може во ниедна прилика да стори.
Дали држат или не аргументите, тоа се мои аргументи против овој закон. Дали некој ги прифаќазбунетост па тоа е негов проблем. Едно знам, ова е Македонија, тука законите подлежат на промени. Полека почна, се дозволи пушење на собири и тераси, сега е на ред одредување просторија за пушачи,  како и регистрирање кафани/ресторани САМО за пушачи.
Ниеден закон не е појак од 400 000 гласачи. Ниедна влада која сака да владее нема да си го дозволи тој луксуз да ги изгуби овие гласачи.намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 20:32
намигнување
[/QUOTE] logikata na zdrav razum ,sakam da kazam na nezdrav razum vladee momentalno a zosto?
pa vednas:ako e do pusenjeto i tolku stogo se ode do tamu da se ogranicuvat i diskriminirat istite vo red, neka go zabranat , ama ako im DRZE na idijotite neka pocnat od pocetok.
Za pocetok neka se spravat i neka go zabranat proizvodstvoto na tutun.
Ili ne, sega ke sprovedime zakon pa ke popustime ama ke prodavame licenci, a istite koga ke gi kupat kafandziite ke si gi naplatat pak od site nas(ej nepusaci ke nae>>>te i vie)ke plakjate radi nas, ne ke plakjate radi site vaskoi podrzuvate politika so pozadina koja nemozite da ja ni naslutite a ne pa vidite,.
Subvencii? ma od kade pari, aha , da lesnoe nov zakon pa ke gi stegnime sega najeftina kutija cigari ke e 100 den.ludnica e se samo nemozite da vidite , si igrat mizenica so nas anie BLEIME kako nepusaciне
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 20:35
Кога ќе замислам колку ми течеле солзи од димот,колку ми е одвратна миризбата на алкохол,цигари и пот....подобро е вака
Секој е способен да испадне и да запали надвор еден цигар,и онака некогаш некој пушат од досада
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 20:37
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

Кога ќе замислам колку ми течеле солзи од димот,колку ми е одвратна миризбата на алкохол,цигари и пот....подобро е вака
Секој е способен да испадне и да запали надвор еден цигар,и онака некогаш некој пушат од досада
a koja si pa ti da mi kazis jas kade da ispusham cigara. javen objekt?
moj i tvoj
pa odi ti nadvor
a sepak aj ke vidis kafandziite ke izvadat liceni , e togas ke ti duvam u facaплазење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 20:41
за да ми дуваш у фаца......прво треба да ми доближиш
а биди сугурен дека нема да ти дозволам
друго
нема логика јас да одам надвор димот останува и кога ќе се вратам.........и не мораш да ме свакаш здраво за готово и да ми кажуваш која сум

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 20:53

за да ми дуваш у фаца......прво треба да ми доближиш
а биди сугурен дека нема да ти дозволам
друго
нема логика јас да одам надвор димот останува и кога ќе се вратам.........и не мораш да ме свакаш здраво за готово и да ми кажуваш која сум
se e zdravo za gotovo, a da ti se doblizam nejkam, samo se potrudiv slikovito da gi svatis rabotite.
e ako nema logika da odis nadvor , odi i sedi vo biblioteka, tamu ne se puse znam sigurnoда
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 20:59
извини слковито сигурно не си ми објаснил
де пробај да ми нацрташ.......
а во библиотека и нема музика и тоа јас знам сигурно

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 21:41
aj zavrti grbot da ti crtamплазење.
loso pocnav izvini, prvo vistina se osekjam diskriminiran kako i site pushaci, a nemav namera da se isturam na tebe,inaku da, zs ne pobarate nepusacite da vi pustat muzika u biblioteka, a za da vi bide pougodno da gledate u nekolku pushaci kako pisat na ladnotoплазење
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 21:53
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Pushachite ne treba da ja zemaat rabotava tolku lichno... ne se raboti za odzemanje nichii prava, tuku za davanje pravo na nepushachite i podobro reguliranje na eden opshtestven porok.

Ne veruvam deka zakonot kje padne bidejki toj e usvoen vo skoro site zapadni demokratski opshtestva, a Makedonija, kako edna od poslednite zemji, samo go sledi nivniot primer.

Povlekuvanjeto paralela so alkoholot ne drzhi bidejki se raboti za dve potpolno razlichni neshta - aktot na pienjeto od strana na eden chovek ne znachi nasilno pienje na site okolu nego, kako shto e sluchajot so pushenjeto. Patem postojat zakoni za prekumerna konzumacija alkohol vo opshtestvoto koga se raboti za sigurnosta na lugjeto, dodeka toa do sega ne postoeshe za cigarite i pushenjeto.

Na krajot, zakonot se donesuva samo za reguliranje na pushenjeto vo sredini kade shto se sobiraat povekje lugje i sekoe vmetnuvanje na drugi temi kako pienje, jadenje, debeleenje, slabeenje, slushanje muzika i t.n. ne pridonesuva apsolutno nishto vo razreshuvanjeto na problemot na prisilnoto pasivno pushenje na mesta kade shto se sobiraat i nepushachi.

...ovoj e od onie samobendisani muderatori koi shto mnogu, mnogu i ne gi "mirisam"!.....samo ,...vidi chudo,   ...go ima potpolno istoto mislenje kako i jas za ovaa tematika!..pa i( za vistina na voljata),.,...i za nekoi drugi !.

i ......aman vishe od glupi i nesoodvetni sporedbi!!

....osobeno od....forumskata "mamichka!              
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 21:58
Originally posted by konan konan напиша:

loso pocnav izvini, prvo vistina se osekjam diskriminiran kako i site pushaci, a nemav namera da se isturam na tebe,inaku da, zs ne pobarate nepusacite da vi pustat muzika u biblioteka, a za da vi bide pougodno da gledate u nekolku pushaci kako pisat na ladnotoплазење

дај молим те библиотека не е место за забава
а јас не планирам да го сменам редоследот на мојот живот и таму да почнам да излегувам......хахахаха
инаку и јас бев пушач...моментално ги оставив ќе видам до кога

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 22:02

Originally posted by konan konan напиша:

дај молим те библиотека не е место за забава
а јас не планирам да го сменам редоследот на мојот живот и таму да почнам да излегувам......хахахаха
инаку и јас бев пушач...моментално ги оставив ќе видам до кога
bozeeeeee, janichar si ti,se nadevam znais koi se tie, a tie bile nalosh*te.неuste ti chure od ush*te a ti ne predadeне
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 36>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.