IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Право
  Активни теми Активни теми RSS - Закон за забрана на пушење на јавни места
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Закон за забрана на пушење на јавни места

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 36>
Автор
Порака
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2010 во 21:14
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Да ама по се изгледа дека некој тоа не го толкува како што треба.. оди нека те види инспектор на улица со цигара.... Пријателче било опоменато деновиве, зашто одел по улица со запалена цигара....
Што значи тоа? Дека некој погрешно го толкува законот, и си спроведува сопствена диктатура по сопствено убедување... Мислам дека Законот на многу луѓе им даде право за издигнување повисоко отколку што можат да поднесат...

Самото спроведување на законот нее во надлежност за законодавната власт, па затоа и не може никако да зборуваме за хајка против пушачите и слично, туку за нестручност и злоупотреба од страна на органи на извршната власт.
Доколку навистина некој спроведува "свој закон", има надлежни институции, каде може да се поднесе жалба, но пак ќе кажам, тоа нема врска со текстот на законот.

Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 10:43
...objekti za prestoj na studenti.. - znaci deka i vo studentskite domovi ne smee da se pushi? ne deka me tangira, ama tie sepak se domovi, a doma smee da se pushi. ;)

inace zabranata za pusenje na otvoren prostor mi e totalno nelogicna. ako vo zatvoren prostor ima logika deka ne postoi dovolno ventilacija za na nepusacite, togas koja e logikata za prostor pod otvoreno nebo? i ako ova ne e hajka, ja ne znam sto e.
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 11:17
Originally posted by Македон Македон напиша:

Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Да ама по се изгледа дека некој тоа не го толкува како што треба.. оди нека те види инспектор на улица со цигара.... Пријателче било опоменато деновиве, зашто одел по улица со запалена цигара....
Што значи тоа? Дека некој погрешно го толкува законот, и си спроведува сопствена диктатура по сопствено убедување... Мислам дека Законот на многу луѓе им даде право за издигнување повисоко отколку што можат да поднесат...

Самото спроведување на законот нее во надлежност за законодавната власт, па затоа и не може никако да зборуваме за хајка против пушачите и слично, туку за нестручност и злоупотреба од страна на органи на извршната власт.
Доколку навистина некој спроведува "свој закон", има надлежни институции, каде може да се поднесе жалба, но пак ќе кажам, тоа нема врска со текстот на законот.

И после да очекуваме фер спроведен закон, кога тие што треба да го спроведуваат поима немаат што е правилна форма, а што не е, па почнуваат да си ги тресат членовите на законот од ракав... дефинитивно е хајка.... Уште еден пример за тоа дека многу работи не штимаат во државава како што треба...Кога ќе се отстранат сите тие нерегуларности нека носат закони и нека ги спроведуваат.... А дотогаш ..... Овој закон SUCKS не

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 13:11
Originally posted by fichot fichot напиша:

...objekti za prestoj na studenti.. - znaci deka i vo studentskite domovi ne smee da se pushi? ne deka me tangira, ama tie sepak se domovi, a doma smee da se pushi. ;)

inace zabranata za pusenje na otvoren prostor mi e totalno nelogicna. ako vo zatvoren prostor ima logika deka ne postoi dovolno ventilacija za na nepusacite, togas koja e logikata za prostor pod otvoreno nebo? i ako ova ne e hajka, ja ne znam sto e.

Не е хајка, само е грижа за народот, односно за малите деца  и за трудните жени,  посебно оние  на политичаритенамигнување
На големо се зборува дека некој висок политички работник го кажал тоа и во отворена емисија.голема%20насмевка
Чим се породат жените, попораснат децата ке спласне и ригорозноста и казните.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 14:59
Како викаше Дара од Жикина династија... Док се Жика стабилише, Дара треба да уздише... Така и пушачите....Ќе си причекаат некое татино синче или ќеркиче да потпорасне, па да се укине законот... ц ц ц ц.. Мислам дека најарно ќе биде и автомобилите да се забранат... како најголеми загадувачи.... Ама така ќе мора и Мерцедесите и Бентлијата да им се забранат, па ќе има проблем... 
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 15:33
Законот го оправдувам, но треба да се дообјасни, да се примени убаво и на крај да се имплементира во свеста на луѓето, не само во местата каде што ќе се надгледува и казнува. Не ми е јасно друго нешто. Зошто до сега не бил донесен!?
Дали тоа свеста на луѓето се менува или само се следат примери од светските законодавства? Дали треба вакво нешто да му текне на некој таму во странство или можеме да почнеме и ние да извезуваме здрав разум?
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
igi 3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
KVO VADIS

Регистриран: 30.Ноември.2008
Поени: 18736
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај igi 3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 16:14
Не е хајка, само е грижа за народот, односно за малите деца  и за трудните жени,  посебно оние  на политичаритенамигнување
На големо се зборува дека некој висок политички работник го кажал тоа и во отворена емисија.голема%20насмевка
Чим се породат жените, попораснат децата ке спласне и ригорозноста и казните.
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Sega ke imame zabrana za net i za TV stetni bile za ocite pa ovaj nas premmier ke ni go cuva zdravjeto газење%20од%20смеење

Кон врв
igi 3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
KVO VADIS

Регистриран: 30.Ноември.2008
Поени: 18736
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај igi 3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 16:16
Originally posted by Dogi Dogi напиша:

Законот го оправдувам, но треба да се дообјасни, да се примени убаво и на крај да се имплементира во свеста на луѓето, не само во местата каде што ќе се надгледува и казнува. Не ми е јасно друго нешто. Зошто до сега не бил донесен!?
Дали тоа свеста на луѓето се менува или само се следат примери од светските законодавства? Дали треба вакво нешто да му текне на некој таму во странство или можеме да почнеме и ние да извезуваме здрав разум?

Drugarce imas pogresna konstatacija zarem ne gledas deka sekade paga zakono za pusenje , a ovaj sega saka da go sprovede намигнување
Кон врв
konan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Август.2008
Поени: 749
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 19:00

zosto mislis deka e zdrav razum, jas koj pusham 20 godini sega treba da izlezam nadvor so cigarata na sred jadenje, dosega i sedev posle vecera i piev  sega si odam.ZDRAV razum svasta, pa neka se napravat kafani za pushaci pa ako vi se ide idite ako ne sedite kaj sakate , ili kaj so ne se pushe.
Tuku drugo e, sega ke soberat pari od licenci i se ke se smire, i pak ke sedite so nas, samo so sega ke vi duvame vo facaголема%20насмевка

Изменето од konan - 19.Јануари.2010 во 19:01
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2010 во 05:06
Originally posted by fichot<BR>inace zabranata za pusenje na otvoren prostor mi e totalno nelogicna. ako vo zatvoren prostor ima logika deka ne postoi dovolno ventilacija za na nepusacite, togas koja e logikata za prostor pod otvoreno nebo?  [/QUOTE fichot
inace zabranata za pusenje na otvoren prostor mi e totalno nelogicna. ako vo zatvoren prostor ima logika deka ne postoi dovolno ventilacija za na nepusacite, togas koja e logikata za prostor pod otvoreno nebo?  [/QUOTE напиша:

I mene mi beshe nelogichna dodeka ne gi slushnav argumentite.

Imeno, sekako deka nadvor e dopushteno pushenje, no toa e restriktirano vo sluchai samo tamu kade shto lugjeto se

I mene mi beshe nelogichna dodeka ne gi slushnav argumentite.

Imeno, sekako deka nadvor e dopushteno pushenje, no toa e restriktirano vo sluchai samo tamu kade shto lugjeto se prisileni da bidat vo neposredna blizina eden do drug, kako vo posochenite letna bavcha ili stadion, zatoa shto nepushachite togash povtorno se naogjaat vo sostojba kade e neizbezhno vdishuvanjeto na chadot od cigarite.

Изменето од Messenger - 20.Јануари.2010 во 05:09
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2010 во 05:10

Nekoi neshta, kako po pravilo, posledni se sluchuvaat vo Makedonija. намигнување

Pa ponekogash i togash e prerano. голема%20насмевка

Изменето од Messenger - 20.Јануари.2010 во 05:11
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2010 во 13:54
Originally posted by konan konan напиша:

zosto mislis deka e zdrav razum, jas koj pusham 20 godini sega treba da izlezam nadvor so cigarata na sred jadenje, dosega i sedev posle vecera i piev  sega si odam.ZDRAV razum svasta, pa neka se napravat kafani za pushaci pa ako vi se ide idite ako ne sedite kaj sakate , ili kaj so ne se pushe.
Tuku drugo e, sega ke soberat pari od licenci i se ke se smire, i pak ke sedite so nas, samo so sega ke vi duvame vo facaголема%20насмевка

После она болдираното, како може и некој да се повикува дека е дискриминиран, а во исто време да говори така. Тоа е исто како непушачите да кажат, ако ви се пуши, не излегувајте од дома, зар не?!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2010 во 14:14
Originally posted by Македон Македон напиша:

Originally posted by konan konan напиша:

После она болдираното, како може и некој да се повикува дека е дискриминиран, а во исто време да говори така. Тоа е исто како непушачите да кажат, ако ви се пуши, не излегувајте од дома, зар не?!

Па тоа и го кажуваат само во завиена форма.... Нека ме исправи некој ако грешам...Инаку да ќе се изгласа амандман во законот, каде што ќе се дозволи сите локали (кафани, кафулиња, диско клубови, ноќни клубови и др.) да обезбедат простор физички поделен, или своите локали да бидат достапни за пушачите, и ќе си слегне работата... Автоматски ќе се рестриктира само на одредена категорија на локали каде што ќе биде забрането пушењето целосно.. Сето тоа ќе оди преку издавање на лиценци, физичка поделба, и дозвола во која ќе пишува дека е дозволено пушењето... Државата ќе заработи многу повеќе пари отколку на овој начин, и се ќе си оди по нормален тек.... Нешто слично како претходно, само малце построго.... Сепак незадоволството од 65 % граѓани не е мала работа, и вртоглавото опаѓање на рејтингот на оваа влада неможе да се спречи со ништо друго.... Само прашање е на недели или месеци....

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2010 во 14:23
повеќе од 30 години сум зависник од цигарите ......... и никад мање од две кутии на ден ....... не дај боже да се запијам ..... отидна штеката ..... со воведување на законот за забрана на пушење ЦИГАРИ на јавни места , како и сите зависници на тутунскиот чад , така и јас се нервирав ......... но , се ’ повеќе станувам свесен дека и не е толку лошо како што изгледаше на почетокот , од воведувањето на законот ........ просторијата во која работам и го поминувам поголемиот дел од денот сега мириса ......... НЕ СМРДИ ....... а да не зборувам дека сега дишам воздух наместо ЧАД ..........
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 36>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.