|
Закон за забрана на пушење на јавни места |
Внеси реплика | страница <1 1819202122 36> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nekoi neshta, kako po pravilo, posledni se sluchuvaat vo Makedonija.
Pa ponekogash i togash e prerano. Изменето од Messenger - 20.Јануари.2010 во 05:11 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I mene mi beshe nelogichna dodeka ne gi slushnav argumentite.
Imeno, sekako deka nadvor e dopushteno pushenje, no toa e restriktirano vo sluchai samo tamu kade shto lugjeto se prisileni da bidat vo neposredna blizina eden do drug, kako vo posochenite letna bavcha ili stadion, zatoa shto nepushachite togash povtorno se naogjaat vo sostojba kade e neizbezhno vdishuvanjeto na chadot od cigarite. Изменето од Messenger - 20.Јануари.2010 во 05:09 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tuku drugo e, sega ke soberat pari od licenci i se ke se smire, i pak ke sedite so nas, samo so sega ke vi duvame vo faca Изменето од konan - 19.Јануари.2010 во 19:01 |
||
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
||
igi 3
Сениор KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Drugarce imas pogresna konstatacija zarem ne gledas deka sekade paga zakono za pusenje , a ovaj sega saka da go sprovede |
||
igi 3
Сениор KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е хајка, само е грижа за народот, односно за малите деца и за трудните жени, посебно оние на политичарите
На големо се зборува дека некој висок политички работник го кажал тоа и во отворена емисија. Чим се породат жените, попораснат децата ке спласне и ригорозноста и казните. Sega ke imame zabrana za net i za TV stetni bile za ocite pa ovaj nas premmier ke ni go cuva zdravjeto |
||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Законот го оправдувам, но треба да се дообјасни, да се примени убаво и на крај да се имплементира во свеста на луѓето, не само во местата каде што ќе се надгледува и казнува. Не ми е јасно друго нешто. Зошто до сега не бил донесен!?
Дали тоа свеста на луѓето се менува или само се следат примери од светските законодавства? Дали треба вакво нешто да му текне на некој таму во странство или можеме да почнеме и ние да извезуваме здрав разум? |
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како викаше Дара од Жикина династија... Док се Жика стабилише, Дара треба да уздише... Така и пушачите....Ќе си причекаат некое татино синче или ќеркиче да потпорасне, па да се укине законот... ц ц ц ц.. Мислам дека најарно ќе биде и автомобилите да се забранат... како најголеми загадувачи.... Ама така ќе мора и Мерцедесите и Бентлијата да им се забранат, па ќе има проблем...
|
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е хајка, само е грижа за народот, односно за малите деца и за трудните жени, посебно оние на политичарите На големо се зборува дека некој висок политички работник го кажал тоа и во отворена емисија. Чим се породат жените, попораснат децата ке спласне и ригорозноста и казните. |
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И после да очекуваме фер спроведен закон, кога тие што треба да го спроведуваат поима немаат што е правилна форма, а што не е, па почнуваат да си ги тресат членовите на законот од ракав... дефинитивно е хајка.... Уште еден пример за тоа дека многу работи не штимаат во државава како што треба...Кога ќе се отстранат сите тие нерегуларности нека носат закони и нека ги спроведуваат.... А дотогаш ..... Овој закон SUCKS |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...objekti za prestoj na studenti.. - znaci deka i vo studentskite domovi ne smee da se pushi? ne deka me tangira, ama tie sepak se domovi, a doma smee da se pushi. ;)
inace zabranata za pusenje na otvoren prostor mi e totalno nelogicna. ako vo zatvoren prostor ima logika deka ne postoi dovolno ventilacija za na nepusacite, togas koja e logikata za prostor pod otvoreno nebo? i ako ova ne e hajka, ja ne znam sto e. |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Самото спроведување на законот нее во надлежност за законодавната власт, па затоа и не може никако да зборуваме за хајка против пушачите и слично, туку за нестручност и злоупотреба од страна на органи на извршната власт. Доколку навистина некој спроведува "свој закон", има надлежни институции, каде може да се поднесе жалба, но пак ќе кажам, тоа нема врска со текстот на законот. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЗА ПУШЕЊЕТО СТРОГО, ЗА АЛКОХОЛОТ СЕ ПОПУШТА Тинејџери „на мртво“ се пијанат во кафулиња ete kjako i koklkunse pridrzuvaat do zakonite kukavichkite "ugostiteli"....koga nema nekoj navistina i asalno da gi podbere!. ....nekoi im izgledale postari od toa shto se ustvari, a!?..ajde boga iiimmm?!..ako ova ne e igranje majtap ...ne znam shto e..! Изменето од brza - 18.Јануари.2010 во 20:23 |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е арно ама едно е што прецизира законот, друго е како тоа го толкуваат службите кои се многу агилни, па преминаа во толкување на законот по свое убедување и на вработените им врачиле на потпис РЕШЕНИЈА во кои им се укажува дека согласно законот не може да запалат цигара нити во училишниот двор, нити во сопствена кола паркирана пред училиште, градинка, болница. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e pa,....na svadbi barem ke mozesh da se ,...ispushish....tie ne se konkretno spomnati...iako i tie spagjaat , vo nekoja raka vo ....sobiri.
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Внеси реплика | страница <1 1819202122 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |