|
Среќата e... |
Внеси реплика | страница <1 3233343536 55> |
Автор | ||
Dianna
Сениор Регистриран: 06.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 118 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Srekata se naogja vo se okolu nas samo treba da se prepoznae.
|
||
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Среќата доаѓа во милион форми, исто како и уметноста!
|
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Onie koj ja sakaat srekjata i mirot, treba da gi baraat vo sebe, a ne okolu sebe.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Srekjata doaga vo milion evra mislis |
||
Dianna
Сениор Регистриран: 06.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 118 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Srekjata nikoj ne ja meri sprema sebe i svoite potrebi, tuku sprema drugite i toa obicno onie posreknite.Lugjeto usvojuvaat tugji merila i za svojot sopstven zivot.
Vistinskata srekja covekot ke ja dofati ako postigne osloboduvanje od drugite lugje-najprvo da ja odvoi svojata sudbina od presijata na tugjite primeri, davajki mu na svojot zivot pecat na svojata sopstvena priroda. |
||
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vistinskata srekja covekot ke ja dofati ako postigne osloboduvanje od
drugite lugje-najprvo da ja odvoi svojata sudbina od presijata na
tugjite primeri, davajki mu na svojot zivot pecat na svojata sopstvena
priroda.
Koj toa zboruva za odvojuvane... Kade e socijalizacijata sto taka vicno mi ja preporacuvase? |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Srekata e sekogas vo SVOETO .... samo treba da gi pomines site testovi na nesrekata za da ja vidis i pocuvstvuvas ...... kako zasluzena nagrada za trudot .....
|
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Srekjata e zadovolstvoto od onoa shto go imame vo momentot. Toa ne n'e spechuva da mechtaeme za neshto podrugo, no neprifakjanjeto na segashnosta i na onoa "shto e" e uslov za chuvstvuvanje nezadovoslstvo i nesrekja zatoa shto go nemame "onoa shto bi treabalo da bide". Ispolnuvanjeto i zadovolstvoto od onoa shto go imame vo segashnosta, vo momentot vo koj zhiveeme, e mudrosta na zhivotot i ispolnuvanjeto so zadovolstvo i srekja. Chashata do pola napolneta so voda mozheme da ja gledame kako "polovina pona" ili "polovina prazna"... ostanuva do nas kako kje ja interpretirame relanosta i kako kje se chuvtsvuvame soodvetno na toa - srekjni ili nsrekjni. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Dianna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Osloboduvanje od drugite lugje" vo smisla na osloboduvanje od komparacija so tugji sudbini, a ne i izolacija. Izvesen stepen na socijalizacija e neophoden za covekot da ima normalen kvalitet na zivotot. |
||
|
||
Dianna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Isto mislenje - razlicna interpretacija. |
||
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro sto konecno go svati karantinot... |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
Dianna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A TI sto misleshe?
Ne go sfakjam? |
||
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nashata srekja ne zavisi od ona shto ni se sluchuva,tuku od nachinot na koj toa go dozivuvame i se soochuvame so sluchuvanjata.
Ako sakame da bideme srekjni....mozeme toa vednash,zatoa shto kluchot na nashata srekja e nekade dlaboko vo nas...... Antoni De Melo |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да не почнавме да мешаме среќа како емотивен поим, со среќа како поим за среќлии, к'сметлии луѓе?
|
||
Внеси реплика | страница <1 3233343536 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |