IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - ДА СИ МАШКО ИЛИ ЖЕНСКО ПРАШАЊЕ СЕГА !!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДА СИ МАШКО ИЛИ ЖЕНСКО ПРАШАЊЕ СЕГА !!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
Автор
Порака
Milaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
unique

Регистриран: 04.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1523
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Milaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 19:41
за Milaa можам да кажам дека е машка женазадоволствои дека баш поради тоа се осеќа добро у сопствената кожа.Инаку ова машка нема никаква врска со физички изглед и маниринамигнување

Изменето од Milaa - 15.Јануари.2010 во 19:48
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 19:44
Машко,отсекогаш сум сакал тоа да бидам
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 20:56
sega pa vie ne me razbravte.....
ne velam jas za kakani peleni vo smisol na izbegavanje na majchinstvoto...
jas velam shto e podobro vo segashno vreme da si......??
i dali nekogash si pomislile obratno ......i zoshto???
eve na primer edna zhena na pazar se rasprava .....
mazhot.......aaaa !! ne mozham ova jas da go podignam teshko e me boli kichmata.....плазење
ajjj ako sakash gurni go ova.......aaaaa ne mozham !! nemam sila......
ajjjj  kachise gore ova ona........aaaaaa ne mozham se plasham od visina...
vidi bogati kade otide mashkosta??? shto ubavo ...uzhivancija...
zhenata i ke digne ......i ke gurne.......i ke se kachi na visochina.........
ili ...
aj izmi gi sadovite ....usisaj......
a toj ......ete TI gi izmiv sadovite ...TI usisav......
od kade NASHE e toa?? a ne na mashkoto ??aaa???
nie ne velime TI rodiv .....ili TI donesov plata.......ili TI napraviv ruchek.....
ja razbirate poentata ???
zashto mashkoto posle rabota da spie popladne???
a zhenata ne?? ona ima obvrski ?? od kogo pishani??
zashto mashkoto da sedi vo kafana navecer i da igra sportska......
a zhenata ne......taa mora da gi pravi veke obvrskite za utre??
vidi bogati......
pa zatoa velam deneska e najubavo da si mashko ........lezet rabota...да

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 21:58
mazhot.......aaaa !! ne mozham ova jas da go podignam teshko e me boli kichmata.....

хахахааа
е ова Бијонсе ме потсети на една жена,која сирота беше натоварена од пазарлук,уствари ја натоварил мажот и....
Па и ја изгубил по пазарот,мажов мува не го лази за неа,си муабети на велико пред еден маркет........
И женава ми вика мене....Дај јави му се најди го(прв пат ја гледам)
И од немај каде му вртам.....и го прашувам
-За што ја носиш жена ти со тебе бре човек,ќе ти је земе некој.........
нема везе важно се најдоа

Изменето од mrzla - 15.Јануари.2010 во 21:59

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Dani79 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Декември.2009
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dani79 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 22:52
Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

<span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_ListKategorii"><span>

Просто се чудам како ги најдоа ,,добрите причини,, за да се биде женско и ме наведе на мислење ......денес да се биде женско е многу тешко ......порано се знаело жената дома со децата околу куќата..а мажот да обезбеди егзистенција и да ја брани имовината.....Денес имаме страшна ситуација на дополителните обврски на жената нафрлени од поранешните обврски на мажот......денеска жената ја брани имовината и татковината ....обезбедува егзистенција и плус дополнителните нејзини обврски.......се мислам каква е оправданоста на машкото постоење?? дали со време ќе исчезне ???плазењешто ми текна па сега ова ?? вака да размислувам?? највероватно од прилогот што го прочитав на нет........за 30 добри причини.......ем сме оптоварени максимално ем овие машкиве не зафркаваат со вакви постови.....лутинаеве ги 30-те причини ....

<span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_ListKategorii"><span>1. Можеш да легнеш кого сакаш и кога сакаш.........
2. Клечиш кога пишкаш, па многу полесно поминуваш ако пијана паднеш во WC-то......
3. Можеш да неплатиш казна за брзо возење - само пушти некоја солза.......
</span></span>

4. Можеш да се омажиш за богат маж, и потоа цел живот не мора да работиш......5.
Можеш да добиеш бесплатен пакет аранжман со се што ќе ти текне од било
кој маж - се што треба да направиш е само да спиеш со него...6. Мажите ти отвораат врата и ти припалуваат цигара..........7. Жените се послатки од мажите, подобро лажат и манипулираат.......8. Не се грижиш дали ќе оќелавиш.......9. Не мора да го фрлаш ѓубрето........10. Не мора да бојадисуваш........11. ПМС - Уште еден добар изговор за тоа што си КУЧКА..........12. Секако, ПМС е илегален изговор за убиство........13. Жените може да мастурбираат повеќе пати дневно од мажите......14. Секогаш ќе најдеш добро оправдување.......15. Мажите може да си замислат секс 200 пати дневно, жените можат да си го дозволат тоа.......16. Жените имаат повеќе од една ерогена зона. (во случај на мажите тоа да не им е јасно).........17. Жените се подобри во караниците.............18. Не размислуваш со своите гениталии.......19. Менопауза - не мора да се раѓа и после 50-та година..........20. Менструација - една причина повеќе да кажеш не..............21. Жените не може да имаат влакна во енормни количини по своето тело.........22. Жена не поминува 45 минути на клозетска шоља..........23. Жена без долен веш е секси и дива, маж без долен веш е просто кажано - одвратен.........24. Кога жена ќе го налути партнерот, не мора да троши пари на скапи подароци, анален и орален секс ќе завршат работа...........25. Жените имаат три дупки со добар пристап...........26. За разлика од грд маж, грда жена со добра шминка и фризура може да го поправи впечатокот............27. Жените не се грижат дали ќе им се дигне..........28. Далечинскиот управувач не е телесен израсток кај жените............29. Не мора да правиш будала од себе за да импресионираш некој маж..........30. Можеш да легнеш КОГО САКАШ, КОГА САКАШ, КАДЕ САКАШ - АКО САКАШ!

ај сеа  гледај куќа , деца , на работа а тие вака.................размислување

</span></span>

Од личен пример, место земи си момче македонче јас си земав момче европјанче, па кога сум уморна ќе ме праша што да зготви, ме изненадува со внимание и подароци не само за нова година и за роденден, место со возбуда да очекува кога ќе ја види "пријателката" со возбуда чека да види што сум зготвила во кревет и максимално ја почитува мојата личност и слобода. Нели сакаме еманципираност и во Европа, со балканизам таму не се оди. А ми вика пред некој ден другарка ми, око на око не склопила со денови оти работи по цел ден, а навечер бебчето се буди и дежура, додека мажот и на одмор бил и не се замарал да се буди навечер. Му викам на тој нејзиниот белки ќе му текне..А да подежураше ти некоја вечер и да се отспие жена ти секако си на одмор, башка мора да ја чуваш за да те служи подобро. А тој на тоа ми одговара..Кога ќе се истроши ќе ја сменам, жени колку сакаш. А истото тоа момче македонче паѓа во депресија и очај доколку мајка му се разболи. Е не ми се верува    
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 22:57
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

mazhot.......aaaa !! ne mozham ova jas da go podignam teshko e me boli kichmata.....

хахахааа
е ова Бијонсе ме потсети на една жена,која сирота беше натоварена од пазарлук,уствари ја натоварил мажот и....
Па и ја изгубил по пазарот,мажов мува не го лази за неа,си муабети на велико пред еден маркет........

Ne e do mazhite i zhenite, tuku do karakterot, domashnoto vospituvanje, integritetot i respektot na sekoja lichnost posebno.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Milaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
unique

Поени: 1523
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Milaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 23:15
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

хахахааа

Ne e do mazhite i zhenite, tuku do karakterot, domashnoto vospituvanje, integritetot i respektot na sekoja lichnost posebno.

целосно се согласувам со ова,затоа и неверувам во класификации од типот ВИЕ МАЖИТЕ,НИЕ ЖЕНИТЕ.За мене лично постојат само класификации од типот ЧОВЕК и НЕЧОВЕК,ЛУЃЕ и НЕЛУЃЕ
Кон врв
bodeti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 606
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bodeti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 23:55

Za tebe nema problem,ti si go menuvas polot prema potrebaгазење%20од%20смеење
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 00:01
Вчера додека бев на работа јасно и гласно си кажав-Ах како не се родев како маж, па господ да ме видеше!
Одма реакција- Е зошто???
А зошто да не!
Верувам дека многу повеќе ќе одговараше на мојот ментален склоп и темперамент да бев машко  бидејќи кога доаѓам во некои ситуации каде ми ги нагласуваат женските обврски и каде припаѓам, автоматски ми се ствара невиден револт. Понекогаш многу тешко се носам со женската стигма.
Знае особено да биде фрустрирачки дека мораш да играш на женски карти за да постигнеш некоја цел. Мажите многу често не ги земаат жените сериозно, и од таа причина жените бараат заобиколени патишта до целта.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 01:24
bijonse1 старите викаат "кој како ќе си ја нареди работата". Така да, ако ти е наредена работата и добро и лошо ќе делиш со твојот партнер и твоето семејство. И работа, мака, среќа, се`.....подеднакво. намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 01:45
Originally posted by bodeti bodeti напиша:

Za tebe nema problem,ti si go menuvas polot prema potrebaгазење%20од%20смеење

sum sakalA

Изменето од mrzla - 16.Јануари.2010 во 01:45

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 17:56
Originally posted by fiks fiks напиша:

Иначе секој од половите е диференциран за да работи со 100% од своите способности само во пар со другиот пол,никако посебно.

Едиот пол се надополнува со другиот и секое делење е безмислено.

Машко сум се родил и таков ќе умрам,никогаш не сум си поставил прашање како е да си женско и слично.

Само ќе кажам дека според мене обврските кои ги има женско ги надминуваат обврските на машкото,и тука нема муабет.

Но придобивките како што се мајчинството мислам дека ги потиснуваат сите животни тешкотии на една жена.
најмногу ќе се согласам со фикс за оваа тема да
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 23:46
sakam masko da bidam даплазење
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 23:50
Nikogas , apsolutno nikogas ne sum pozalila sto sum zensko ..... Gorda sum na toa i blagodarna na prirodata sto me stvorila vakva kakva sto sum ....
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.