![]() |
|
ДА СИ МАШКО ИЛИ ЖЕНСКО ПРАШАЊЕ СЕГА !!! |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 6> |
Автор | |||
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 15.Јануари.2010 во 18:36 |
||
Не ви се случи да помислите дека подобро ќе беше да се биде спротивниот пол??
или сте задоволни тоа што сте?? ![]() ![]() што е предност или не ?? ![]() да си машко или женско прашање е сега ?? ![]() Изменето од bijonse1 - 15.Јануари.2010 во 18:38 |
|||
![]() |
|||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
I dvete se sozdadeni onakvi kakvi shto treba... odlichno kreirani i sovrsheni koga se zaedno.
![]() |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
||
Ми се случува да посакам да сум машко секој месец, т.е еднаш месечно и тоа во еден ист период ( се знае на што мислам )
![]() Само тогаш! Ама брзо минува таа желба ![]() Инаку задоволна сум што сум женско и за ништо на светот не би го сменила полот ![]() Машките знаат да кажат: “Е вие женските ама сте комплицирани...“ Е не сме комплицирани! Привилегија е да се биде женско ![]() Само малку сме поемотивни и почувствителни од машките, т.е ретко кога успеваме да ги сокриеме емоциите, бараме повеќе внимание од спротивниот пол, а и женските мислам дека повеќе обрнуваат внимание на својот изглед. ( не дека машките не обрнуваат, ама женските повеќе ) ![]() А да, докажано е и дека ние женските побрзо созреваме од машките ![]() Ма да не можам на крај да кажам што е подобро да се биде. Има некоја причина штом постои машко-женски свет ![]() Изменето од Lithium - 15.Јануари.2010 во 18:54 |
|||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|||
![]() |
|||
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
||
![]() Просто се чудам како ги најдоа ,,добрите причини,, за да се биде женско и ме наведе на мислење ......
денес да се биде женско е многу тешко ...... порано се знаело жената дома со децата околу куќата.. а мажот да обезбеди егзистенција и да ја брани имовината..... Денес имаме страшна ситуација на дополителните обврски на жената нафрлени од поранешните обврски на мажот...... денеска жената ја брани имовината и татковината .... обезбедува егзистенција и плус дополнителните нејзини обврски....... се мислам каква е оправданоста на машкото постоење?? дали со време ќе исчезне ??? ![]() што ми текна па сега ова ?? вака да размислувам?? највероватно од прилогот што го прочитав на нет........ за 30 добри причини....... ем сме оптоварени максимално ем овие машкиве не зафркаваат со вакви постови..... ![]() еве ги 30-те причини .... 1. Можеш да легнеш кого сакаш и кога сакаш.........
2. Клечиш кога пишкаш, па многу полесно поминуваш ако пијана паднеш во WC-то...... 3. Можеш да неплатиш казна за брзо возење - само пушти некоја солза....... 4. Можеш да се омажиш за богат маж, и потоа цел живот не мора да работиш...... ај сеа гледај куќа , деца , на работа а тие вака................. Изменето од bijonse1 - 15.Јануари.2010 во 19:02 |
|||
![]() |
|||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
||
Нели вие сакавте рамноправност со мажите? Епа, треба да сте подготвени за обврските што ги носи таа рамноправност.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
кога ке смениш искакни пелени од бебчето , кога ќе направиш мусака..... кога ќе сошиеш копче ,ќе пазариш ,садови чисти...... тогаш кажи рамноправност.... |
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Leleeeee bijonse1.... so vakvi argumenti sekoe mashko kje go napravish epten pishman!
![]() Ama shto kje pravime posle? ![]() |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
||
Јас кога правев ручеци, пржев крофни, кога шиев копчиња, скинати џебови, пазарење секој ден, кафиња да фрчат по 4-5, кога смукав низ дома, тањири ко кршев дур се учев да мијам......кај бевте вие? ![]() |
|||
![]() |
|||
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
||
Сеуште сум мала за да имам деца и да се грижам за нив, но мислам дека благодет е жената да е бремена ( машките тоа не го можат ), токму баш жената да е таа која ќе чувствува како во неа расте резултатот од љубовта помеѓу неа и машкото! Па да го роди, па да го храни и дури да му менува искакани пелени. Мене тоа не ми изгледа како причина да посакаш да си машко. Напротив треба да уживаш во тоа и да го правиш со задоволство.... ![]() ![]() ( кај забегав и јас ) ![]() |
|||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|||
![]() |
|||
||
За мене е бесмислена темава, затоа што колку и да се мислам и преиспитувам, на крајот ништо не би променил. Предности има и во двата полови, исто така и маани. Некоја раѓа, некоја не може да раѓа деца, се е индивидуална работа. Затоа генерализации многу не требаат.
|
|||
![]() |
|||
||
![]() Blaze mi onoj koj kje te zeme za zhena! ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||
Немај гајле Литиум ич не забега во муабетот,тоа што го пиша е мајчинството во тебе
![]() Меси е потполно во право за предходниот заклучок
![]() |
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
![]() |
|||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||
Иначе секој од половите е диференциран за да работи со 100% од своите способности само во пар со другиот пол,никако посебно.
Едиот пол се надополнува со другиот и секое делење е безмислено.
Машко сум се родил и таков ќе умрам,никогаш не сум си поставил прашање како е да си женско и слично.
Само ќе кажам дека според мене обврските кои ги има женско ги надминуваат обврските на машкото,и тука нема муабет.
Но придобивките како што се мајчинството мислам дека ги потиснуваат сите животни тешкотии на една жена.
|
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |