IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што можеме да направиме за Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што можеме да направиме за Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 34>
Автор
Порака
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:20
Originally posted by DameMak DameMak напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

Sega za sega nishto. Vo mart kje vidime dali voopshto e mozjna korekcija..........ako ne e mozjna togash otidovme jabana.............трепкање

Сигурно мислиш на „пролетната офанзива“ што ја најави црвениот босс. Офанзива преводена од мекотели и соросоиди може само да испадне мека - ништо друго.

Арно ама, бидејќи темава е „Што можеме да направиме за Македонија“, а според постовите се гледа дека си поблиску до СДСХ, многу покорисно би било да земеш да работиш на измена на структурата и менталната матрица на таа најголема опозициона партија.

За да ни биде поарно на сите во Македонија, било кој да е на власт, треба да има силна опозиција. А во сегашнава ситуација најголемата опозициона партија за водач има човек кој кога ја водел Македонија - не направил ниту една корисна работа за Македонија. (ај ако ти текне една корисна работа - кажи ја). Колку год народот да заборава - периодот на црвениот босс не е лесно да се заборави.

Kako prvo ne sum OBOEN so nitu edna partiska boja. Ednostavno gi mrazam tie boi osobeno boite na svete najgolemi partii.
A proletnata ofanziva kako ja narekuvash ne se dolzji od individualno brzanje.........po sredi e zaboshotuvanje na kolektivna odluka na dvete partii i toa tokmu povrzana so imeto koe sakale ili ne dokolku ne dojde do krig blic ofanziva ili predvremeni izbori nezavisno od ishodot kje mora da obelodenat mnogu raboti a ne samo imeto Severna Makedonija.......mora da se kazje i za tajniot dogovor (vo koj imaat meshano prsti i dvete partii) so Ahmeti za borcite na UCHK, za nemozjnosta a vleguvanje vo NATO i EU i dosta drugi raboti.......
Znachi jas slobodno gi nabljuduvam site i gi kritikuvam ili vulgarno kazjano gi bodam vo ochi.
Pogledni ja temata za Dragan Pacinov prochitaj ja za da svatish deka nitu edna politichka boja nemozje da zastane na mene......a uz pat kje ti kazjam famozniot Pacinov mi e drugar od detinstvo ili potocho mi beshe drugar do 04,Maj 1996 godina................

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
_free_ Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2010
Поени: 22
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај _free_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 09:54
Pred se, SITE NIE treba da gi izbrkame ovie stari volci koi ne lazat so decenii, si teraat svoi biznisi, kradat od drzavata i na kraj voveduvaat nekakvi si glupavi zakoni za da go napolnat buxhetot, i od seto ova posledicite ke gi snosat i trpat samo obicnite gragani. Za zal od den na den se poveke sum razocarana od drzavava i ne gledam perspektiva od nea. Moite roditeli so decenii rabotele za ovaa drzava plakale pridonesi za na kraj da ostanat stecajni rabotnici i da se dovedat vo situacija da nemaat za parce leb. A za toa sto treba jas da napravam za drzavata, e navistina ne znam i nemam kako, taa ne zavisi od mene, taa zavisi od grupa IDIOTI koi resavaat za sudbinata na drzavata i na ovoj narod koj zivee tuka. A i da sakam nesto da napravam, pa koj me prasuva mene, jas sum tuka samo da rmbam za parce leb, da glasam za idiotite (ili ako ne glasam jas, ke glasa toj koj e po silen vo izbirackoto mesto, i normalno tuka sum da zgresam da ispusam edna cigara nekade i edvaj cekaat da me kaznat bvidejki samo so kazni se polni bvuxhetot na drzavata. Imam uste mnogu komentari okolu temava, no ke ostavam za nekoj nareden period bidejki definitivno mi se kacuva adrenalinot koga ke pomislam na nekoi raboti...
Кон врв
lilica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 13:09
За Република Македонија треба многу да се направи.А ние ништо не можеме да направиме.
Да беше поинаку досега ќе беше направено нешто.Од луѓе кои се свртени кон назад во минатото и гледаат со темни наочари напред во иднината-ништо неможе да очекуваш. Којоти кои чекаат мрша и се саладат.
Сите се незадоволни, а се радуваат на водачот и го слават.Зарем нешто не е во ред со луѓето?

Кој бара ќе најде.
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 13:16
Originally posted by lilica lilica напиша:

За Република Македонија треба многу да се направи.А ние ништо не можеме да направиме.
Да беше поинаку досега ќе беше направено нешто.Од луѓе кои се свртени кон назад во минатото и гледаат со темни наочари напред во иднината-ништо неможе да очекуваш. Којоти кои чекаат мрша и се саладат.
Сите се незадоволни, а се радуваат на водачот и го слават.Зарем нешто не е во ред со луѓето?

Лилица во Македонија за време од овие 3 год има завршено многу работи,најголоемата работа е успехот за визна либерализација.Ние не сме одели никогаш во минатото,кога паководеше СДСМ со државата многу пари се украдоа,многу фабрики се затворија и од тогаш се сегашните стечајци што лежат во Куманово и штрајкуваат со глад меќутоа јас на тоа бене верувам.Инаку многу работи се завршија во времето 2006-2008.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 15:36
Originally posted by mileg mileg напиша:

Лилица во Македонија за време од овие 3 год има завршено многу работи,најголоемата работа е успехот за визна либерализација.Ние не сме одели никогаш во минатото,кога паководеше СДСМ со државата многу пари се украдоа,многу фабрики се затворија и од тогаш се сегашните стечајци што лежат во Куманово и штрајкуваат со глад меќутоа јас на тоа бене верувам.Инаку многу работи се завршија во времето 2006-2008.

Политиката на страна!Јас кога чекорам напред гледам напред, а не како тебе -назад.Кој спомна партија или затворени фабрики? Или некои три години? Какви три/ Чии три години?

А за визна либерализација ќе разговарам по две год кога имам закажано да го земам НОВИОТ ПАСОШ. Сега ништо не ми значи, оти неможам да патувам никаде, а и плата не сме земале 3 месеци - а без пари се патува само на штрајк пред властодршците.
ЕЕЕЕЕЕЕ, на 30 КМ да ти е Европа, а да не можеш да одиш-немаш патна исправа.
Синоќа јавија за распродажба од 30-50% во јужниот сосед, ама без пари и пасош - џабе што нема визи!

Ај, сега и на нас не ни се погодува!
Кој бара ќе најде.
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 19:33
А Јас пак ќе прашам....што може да направи Македонија за нас.....збунетост

Убаво кажа Лилица....да ми даде Македонија пасош после две години....збунетост
Па по се исплати човек да извади бугарски пасош...побргу ќе го добие отколку македонскиот....лутина
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2010 во 19:18
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

А Јас пак ќе прашам....што може да направи Македонија за нас.....збунетост

Убаво кажа Лилица....да ми даде Македонија пасош после две години....збунетост

Па по се исплати човек да извади бугарски пасош...побргу ќе го добие отколку македонскиот....лутина

Да во право и Македонија повеќе прави за странските државјани отколку за своите Македонци,така ако се надоврзам на твоето размислување за бугарските пасоши и бугарските државјанства кои одат заедно со нив,денес имаме многу бугарски државјани кои уживаат благодет во нашата земја,а за возврат даваат за Б,лгарија.Веќе е и поразително што во нашиот образовен систем се примаат бугарски државјани со бугарски дипломи и ги учат нашите деца според нивниот образовен систем,така да ова прашање за тоа што ние би направиле за оваа земја е дискутабилно?
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 13:11

Жал ми е што една работа сеуште чека да се заврши-ОТСТРАНУВАЊЕ НА Н.Г. ОД ПОЛИТИЧКАТА.
Егејски манипулатор.
Кој бара ќе најде.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 13:11

Жал ми е што една работа сеуште чека да се заврши-ОТСТРАНУВАЊЕ НА Н.Г. ОД ПОЛИТИЧКАТА.
Егејски манипулатор.

дадада

Изменето од МАРШАЛ - 15.Јануари.2010 во 13:12
Кон врв
ThePPPTrooper Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
АнтиКомунист..

Регистриран: 12.Декември.2008
Поени: 581
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ThePPPTrooper Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 15:34

Егејски манипулатор.

Јас ќе одам офтопик, но сметам дека треба да го зачуваме човечкото достоинство и додека пишуваме на форумов. Некој би можел да биде навреден од ова.
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 23:25
Барав по форумот каде да ја изразам болката од работите што ми се случуваат на сопствена кожа,а се поврзани со историјата наша Македонска.Ете одлучив овде да напишам некој ред кај ВМРО или уште како сакате да го прикажете во неговите форми на менување во Историјата,па некогаш веројатно и за денешните ВМРО-а посебно ДПМНЕ ќе пишува на свој сопствен начин.
Но да не должам ,само би рекол дека сите превирања и неможноста за опстојување на вистинска Македонска држава си има во проблемите на самите оние кои учествувале во создавањето на таа држава се бореле за незе,но и битно е прашањето од кого биле помагани за после да враќаат одредени услуги. Еве што мислам,кратко мојот родител страдал за оваа земја и во поновата историја ќе биде внесен како човек кој лежел во затвор за македонските идеи,јас бев воспитуван во тој дух и како Македонски патриот си ја сакам оваа земја,па мислам дека и работам како Македонец за сите работи во мојата земја кои ќе придонесат во подобар развој на незе,затоа што да се разбереме она што го дискутираме од историјата не биле само настани попусто направени,тие имале одредена цел,но ете начинот на таквите превирања не следи и денес,јас како граѓанин на оваа земја го изгубив работното место,баш токму од дејноста на ВМРО,во овој случај ДПМНЕ и за да биде апсурдот поголем местото го зазеде завршена студентка од Б,лгарија,која знеме дека за да добие диплома мора да се пише б,лгрка,па сега да работи во образовна институција и да предава на нашите деца,а образована во блгарска држава која не ни признава ништо наше од диплома па натаму.
Значи еве ви директни случувања поврзани со една партија која се декларира како наследник на едно свето ВМРо,па сега проценете какви прикаски ќе се опишуваат во иднина ,ако останеме да битисувама како Македонци.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 01:18
што може да направат разумни и морални луѓе за ова држава?

САМО ДА ДОЈДАТ НА ВЛАСТ!!!
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2010 во 02:41
Да работиме, да придонесуваме за неа, за народот а не за себе, не за својата фамилија. Никако не смееме од Македонија да правиме свој пашалук, бегалуг, мека од каде ке црпиме се што може да се црпи и да не се мисли за идните поколенија. За жал Македонија има повеќе црпатори, а помалку вистински луѓе кои мислат за неа.
Кон врв
CICAMACA Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 18.Јануари.2010
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CICAMACA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2010 во 08:30
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Барав по форумот каде да ја изразам болката од работите што ми се случуваат на сопствена кожа,а се поврзани со историјата наша Македонска.Ете одлучив овде да напишам некој ред кај ВМРО или уште како сакате да го прикажете во неговите форми на менување во Историјата,па некогаш веројатно и за денешните ВМРО-а посебно ДПМНЕ ќе пишува на свој сопствен начин.
Но да не должам ,само би рекол дека сите превирања и неможноста за опстојување на вистинска Македонска држава си има во проблемите на самите оние кои учествувале во создавањето на таа држава се бореле за незе,но и битно е прашањето од кого биле помагани за после да враќаат одредени услуги. Еве што мислам,кратко мојот родител страдал за оваа земја и во поновата историја ќе биде внесен како човек кој лежел во затвор за македонските идеи,јас бев воспитуван во тој дух и како Македонски патриот си ја сакам оваа земја,па мислам дека и работам како Македонец за сите работи во мојата земја кои ќе придонесат во подобар развој на незе,затоа што да се разбереме она што го дискутираме од историјата не биле само настани попусто направени,тие имале одредена цел,но ете начинот на таквите превирања не следи и денес,јас како граѓанин на оваа земја го изгубив работното место,баш токму од дејноста на ВМРО,во овој случај ДПМНЕ и за да биде апсурдот поголем местото го зазеде завршена студентка од Б,лгарија,која знеме дека за да добие диплома мора да се пише б,лгрка,па сега да работи во образовна институција и да предава на нашите деца,а образована во блгарска држава која не ни признава ништо наше од диплома па натаму.
Значи еве ви директни случувања поврзани со една партија која се декларира како наследник на едно свето ВМРо,па сега проценете какви прикаски ќе се опишуваат во иднина ,ако останеме да битисувама како Македонци.

За жал оваа историја е и моја. Исто ми се случи, од истите луге, во истата држава, за ист ПРЕКРШОК. Зошто Р.Македонија не казнува? Како да направам нешто за неа, кога ме понижува и отфрла татковината? Не остави да гладуваме и да страдаме заради тоа што не сум ничиј слуга!
ЕЕЕЕЕЕЕ, време е да се фати пат кон непознатото, кон тугина, кон измачувањето и понижувањето од тугинец. Подобро да не ги гледам овие стравотии и да страдам од непознат, одколку од другар свој или брат.
Ете тоа што може да направам за Р.М.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,609 секунди.