|
Како да ги откажеш цигарите? |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 26> |
Автор | |
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mamamd, zemi ja vtorata varijanta
Изменето од becenevem - 05.Јануари.2009 во 13:26 |
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас искрено не знам како ви се пуши... ми се гади кога ќе поминам од задните скали нашколо, или кога ќе поминам низ некој кафич... [:-&]
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...neeee...ostanuvam na stavot...sekoe zadovolstvo se plakja... |
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pusenjeto ne e zadovolstvo.
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чувај ги рацете подалеку од нив
Изменето од Lithium - 05.Јануари.2009 во 15:14 |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cuvaj gi plukkata podaleku od niv
|
|
ana marija
Сениор UBAJNA Регистриран: 05.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 12244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gi ostaviv so sudni maki veke 5 god i mislam deka nikogash poveke ne bi zapalila........
|
|
GIVE ME GIVE ME JUST A LITTLE SMILE
|
|
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас скоро две години не пушев, и сеуште се прашувам како успеав...
|
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka sto ke pusis 3 kutii na den i toa marlboro crveno vo tetovo praveni
|
|
LSFC
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 1004 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цигари се откажуват со волjа и желание
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како да се откажам од пушењето?Никој не вели дека откажувањето од пушењето е лесно, особено ако сте пушеле редовно, подолго време. Веројатно ќе треба да се соочите со „глад“ за цигари особено во одредени ситуации, и заради зависноста од никотинот. Еве една анегдота која ја кажал познатиот писател Mark Twain: „Откажувањето од пушење е лесно. Јас сум го сторил тоа илјада пати.“ Можеби сте се обиделе да се откажете и вие, исто така. Зошто е откажувањето од цигари толку тешко за многу пушачи? Одговорот е никотинот. Тој ствара зависност. Сепак, луѓето секојдневно успешно се откажуваат од пушењето. Пушачите често велат: „Не ми кажувај ЗОШТО да се откажам од пушење, туку кажи ми КАКО да се откажам.“ Не постои еден прав начин за откажување, но постојат некои клучни елементи во успешното откажување од пушење.....Придржувајте се на овие препораки:
Сепак, спомнавме дека не постојат правила и единствен начин за откажување од цигарите. На некои луѓе можеби овој начин ќе им помогне да се успешно решат од ова штетна навика, од пушењето, но на други можеби ќе им биде полесно ако откажувањето го направат наеднаш, без некое претходно планирање. На пушачите често им се укажува дека најдобар начин за откажување е да направат план, вклучувајќи ден на прекин со пушењето и стратегија со намалување на бројот на испушени цигари. Откажувањето од цигари не е лесно и не му успева на секого при првиот обид. Изгледа дека на повеќето луѓе им требаат неколку обиди пред да успеат во намерата и дека секој следен пат е полесно................................... Изменето од bijonse1 - 03.Јануари.2010 во 18:34 |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако сте „инат невиден“ и често ви забележуваат заради тоа.....еве како можете да им покажете на сите дека вреди да се биде инат....насочете го инаетот во позитивен правец.....ОТКАЖЕТЕ ГИ ЦИГАРИТЕ.....
|
|
МИР со сите
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ги откажав,и не само цигарите туку и алкохолот
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мрзла....што викаат у Скопје....ПОШТУЕМ...
|
|
МИР со сите
|
|
Внеси реплика | страница <1 1617181920 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |