|
Законот на џунглата во човековото општество... |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |
Dianna
Сениор Регистриран: 06.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 118 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
T.Hobbes se zalagal za ziveenje vo organizirano opstestvo preku svesno i dobrovolno otkazuvanje od nekoi prava i slobodi.Za Hobees gragjanite treba da se pokorni na suverenot samo ako od toa proizleguvaat povolni efekti za niv, da im se garantira zivotot, i da i da ziveat podobro so tie vladeteli.
|
|
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
|
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.... Procitaj se sebesi uste ednas .....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Dianna
Сениор Регистриран: 06.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 118 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Citaj me i ti, ke sfatis .....
|
|
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
|
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.. Sfateno ....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pretplatnikot ne e dostapen vo momentot...ve molime birajte povtorno....hi hi hi
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Држете се до темата!
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Coporativno si se drzat do svojata vrsta...gledav eden mnogu interesen dokumentarec denes
Copor gepardi gladni lutaat po svojot plen,i slucajno navleguvaat vo teritorija na lavovite...zbuneti...go osetija prisustvoto na lavovite i vo panika...ne znaejki sto da pravat necujno se povlekuvaat...lavicata samo ja podigna glavata ja oseti nivnata uplasenost i ne gi napadna...si otidoa sami... Kako ubavo prirodata si go sklopila krugot...da se voodusevi covek |
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Edinstveniot pobednik e onoj koj kje pobedi bez borba . |
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lavicata samo ja digna glavata i gepardite si otidoa od nivnata teritorija...
Znaciiiiiiiiii...pregolem zalak moze da ne zadavi Lego kockicki...sekoja na svoeto mesto i vo odreden sklop...davaat cudesni formi.... I site na krajot ja zadrzuvaat svojata forma |
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никој не е будала слабите страни јавно да ги покаже. Да покаже што му смета, каде е најслаб, каде е најранлив. Сите, сите ние ги прикриваме. Прашањето е: како може некој мене да ми наштети? Само едно вредно останува во нашиот живот, тоа е душата. А, неа никој не може да ти ја земе. Можат да те мачат, физички, психички, но доколку не си должен, доколку не ти е трула душата, не си грешен, душата никој не може да ти ја одземе. Ако имаш чиста душа, чиста совест, како може некој да те улови, како може некој да ти наштети? Муабетот не ми беше да се фолираме за да покажеме колку сме јаки. Кога самите ќе ги препознаеме слабите страни, останува да пробаме тие работи да ги промениме, да ги анализираме, да видиме каде се нашите пропусти. Кога една слабост ќе успееш да ја прикриеш, за да не даваш сигнали "Овде сум најслаб, удирајте ако сакате да ме поразите", тоа е знак дека и не е толку голема слабост и дека можеш да се подобриш. |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро е кога сите ја играат доследно својата улога...ловецот лови- пленот се брани...
Проблематично станува кога нема да ја препознаеме слабоста кај ловецот....и силата кај пленот. |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prepoznavanje?
aaaa? kako toa? najgolemite bitki coveckata dusa gi dobila....kako"mirna voda" ....bez niedna ambicija za prepoznavanje |
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znachi ne e btino sho kje napishesh ama kontra da e... Znam deka ne si vo sostojba da dadesh odgovor na bilo kakvo prashanje pa zatoa nema da te prasham koi najgolemi bitki gi dobila chovechkata dusha koga bila mrina voda . I naj bitnoto t.e. apsurdnoto Sposobnosta za prepoznavanje e najgolema odlika za lovecot , bez toa e slep pri ochi i gluv pri ushi. |
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |