IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Законот на џунглата во човековото општество...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Законот на џунглата во човековото општество...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
Автор
Порака
Dianna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јануари.2010
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 118
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dianna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2010 во 20:44
T.Hobbes se zalagal za ziveenje vo organizirano opstestvo preku svesno i dobrovolno otkazuvanje od nekoi prava i slobodi.Za Hobees gragjanite treba da se pokorni na suverenot samo ako od toa proizleguvaat povolni efekti za niv, da im se garantira zivotot, i da i da ziveat podobro so tie vladeteli.
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2010 во 20:54
 .... Procitaj se sebesi uste ednas ..... намигнување
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Dianna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јануари.2010
Локација: Macedonia
Поени: 118
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dianna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2010 во 21:01
Citaj me i ti, ke sfatis .....
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2010 во 21:02
.. Sfateno .... намигнување
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2010 во 22:44
Pretplatnikot ne e dostapen vo momentot...ve molime birajte povtorno....hi hi hiголема%20насмевка
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2010 во 22:48
Држете се до темата!
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2010 во 14:43
Coporativno si se drzat do svojata vrsta...gledav eden mnogu interesen dokumentarec denes
Copor gepardi gladni lutaat po svojot plen,i slucajno navleguvaat vo teritorija na lavovite...zbuneti...go osetija prisustvoto na lavovite i vo panika...ne znaejki sto da pravat necujno se povlekuvaat...lavicata samo ja podigna glavata ja oseti nivnata uplasenost i ne gi napadna...si otidoa sami...голема%20насмевка
Kako ubavo prirodata si go sklopila krugot...da se voodusevi covekсреќа

Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2010 во 16:06

Edinstveniot pobednik e onoj koj kje pobedi bez borba .

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2010 во 23:15
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Edinstveniot pobednik e onoj koj kje pobedi bez borba .

постои вакво нешто?
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 14:35
Lavicata samo ja digna glavata i gepardite si otidoa od nivnata teritorija...

Znaciiiiiiiiii...pregolem zalak moze da ne zadaviсреќа

Lego kockicki...sekoja na svoeto mesto i vo odreden sklop...davaat cudesni formi....
I site na krajot ja zadrzuvaat svojata formaсреќа
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 02:14
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Greshka bounty....golema greshka .
Chovek koi svoite slabi strani gi prikazuva kako jaki vo narodot e poznat pod psevdonimot "folirant" . Si zamisluvash uloga i vleguvash vo film ja glumish...
Postojat lugje koi gi chuvstvuvaat tie raboti i ako ti posveti vnimanie kje te oseti deka ne te biva I moze da te predizvika...umstveno , intelektualno , fizichki ili bilo kako...i...i... sho pravime togash .
Togash kje te otkrijat deka ne te biva , naj malku kje bidesh ismean od okolinata .

Okolu temata imam samo da dodadam deka koj prv kje se navikne naj dobro kje pomine .

Edna strofa od mojata omilena pesna...

Some is richand some is poor
And thats the way the world is
And I don't believe in lying back
And saying how bad your life is

p.s. mi se dopadna prikaznata na Dijana samo mala zabeleshka imam na prashanjeto "Kade e tuka lovecot" Poentata na stariot zen masjstor e prikaz na drugata strana od vozvishento chuvstvo na 'lovecot' deka moze da ubie .

Никој не е будала слабите страни јавно да ги покаже. Да покаже што му смета, каде е најслаб, каде е најранлив. Сите, сите ние ги прикриваме. Прашањето е: како може некој мене да ми наштети? Само едно вредно останува во нашиот живот, тоа е душата. А, неа никој не може да ти ја земе. Можат да те мачат, физички, психички, но доколку не си должен, доколку не ти е трула душата, не си грешен, душата никој не може да ти ја одземе. Ако имаш чиста душа, чиста совест, како може некој да те улови, како може некој да ти наштети?

Муабетот не ми беше да се фолираме за да покажеме колку сме јаки. Кога самите ќе ги препознаеме слабите страни, останува да пробаме тие работи да ги промениме, да ги анализираме, да видиме каде се нашите пропусти. Кога една слабост ќе успееш да ја прикриеш, за да не даваш сигнали "Овде сум најслаб, удирајте ако сакате да ме поразите", тоа е знак дека и не е толку голема слабост и дека можеш да се подобриш.
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2010 во 12:04
Добро е кога сите ја играат доследно својата улога...ловецот лови- пленот се брани...

Проблематично станува кога нема да ја препознаеме слабоста кај ловецот....и силата кај пленот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2010 во 17:31
prepoznavanje?

aaaa?

kako toa?голема%20насмевка

najgolemite bitki coveckata dusa gi dobila....kako"mirna voda"среќа

....bez niedna ambicija za prepoznavanje

Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2010 во 18:32
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

prepoznavanje?aaaa?kako toa?голема%20насмевкаnajgolemite bitki coveckata dusa gi dobila....kako"mirna voda"среќа....bez niedna ambicija za prepoznavanje

Znachi ne e btino sho kje napishesh ama kontra da e...
Znam deka ne si vo sostojba da dadesh odgovor na bilo kakvo prashanje pa zatoa nema da te prasham koi najgolemi bitki gi dobila chovechkata dusha koga bila mrina voda .
I naj bitnoto t.e. apsurdnoto
Sposobnosta za prepoznavanje e najgolema odlika za lovecot , bez toa e slep pri ochi i gluv pri ushi.
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.