IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 48>
Автор
Порака
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2010 во 13:26

DDarko............губитник

секој маж кој има можност да мастурбира го прави тоа!!!

А како и да не го прави тоа кога мастурбацијата е одличен начин на самозадоволување, ублажување на стресот, како и за успивање........зевање

Не е возможно да се претера со мастурбација..........губитник
Многу мажи се прашуваат дали се е во ред со претерувањето од мастурбација. Ниkoj нe e  сигурeн до каде е границата за нормално и за претеранобидејки постојат индивидуални варијации кога се во прашање фреквентноста и техниката. Секој маж си ја знае својата граница.........среќа

Мастурбирањето е безопасно...
За разлика од однос ,самата мастурбација оневозможува да префатиш полнопренослива болест,
ниту пак може да ти се истегнат мускулите или пак да се појави некој грч како што може за време на односот............хи,%20хи...

Иако се смета како најбезбеден начин на задоволство, сепак и мастурбацијата може да доведе до последици...........ѓавол

Од премногу често и енергично мастурбирање кожата на пенисот може да се иритира.............. задоволство

Помалку е познато дека мажите кои мастурбираат така што се свртени на стомак и се потпрени со некоја површина како перница, душек или постелнина на креветот можат индиректно да го повредатглавниот мочен канал....изненадување
Така што подоцна може да имаат тешкотии со исфрлување на мокрачата-не в
o вид на правилната обилност туку во вид на распрскување........смеењеТоа подалеку може да доведе до толку озбилни пореметувања да мажот воопшто никогаш нема да може да мокри на стариот начин и да биде приморан тоа да го прави во седечка позиција...........грицкање%20нокти
Некои начини на мастурбирање можат да доведат до сексуална дисфункција?
Мажите кои често сексуално се стимулираат себе си на начин на кој не го стимулираат односот со партнерот и премногу брзо и агресивно ја поместуваат кожата на пенисот или создаваат поголемо триење при самозадоволувањето уште познато како неправилна ејакулација.........кубење%20коса
Ова е пореметување покрај кое некогаш е тешко или потполно невозможно  да се доживее оргазам за време на односот со партнерот. Доколку не се води сметка, тоа може да прерасне и во секојдневие на мажот.........голема%20насмевка

Заклучок ДДарко.......губитник
Најважно е тоа да обратиш внимание на се што е горе наведено,
така што овој начин на задоволување и уживање да не се претвори во нешто непожелно поради последиците кои можат да настанат..............плазење

толку од bijonse1 за твојот така наречен проблемголема%20насмевка

Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2010 во 13:31

bijonse1, srce si, S R C E ! ! !големо%20гушкање

I izvini sho ne te slushav koga trebashe da prestanam...тага
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 13:50
Што е ринофарингитис? Од која причина настанува? Како се лекува?
МИР со сите
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 13:53
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 13:53
Воспаление на носната слузница и ждрелото. Причини се најразновидни, може да е од алергиска природа (обично слузот од носот тогаш е воденикав), ако е силно надразнета слузницата може да има и малку крв. Може да е предизвикано од вирус, настинка, бактерија...Најдобро е да се земе брис од нос и грло и да се изврши микробиолошка анализа, и споерд резултатите од наодот се дава и терапија (антибиотска или антихистаминска)
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 14:01
Алергиска не е.....немам правено алерготестови но претпоставувам дека не е алергиска.....

Дали брисот од грлото и носот ќе покажат која е причината за проблемот? Мислам...дали постои можност брисот да биде негативен за вируси и бактерии, а сепак да имам тегоби?
МИР со сите
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 14:40
Се разбира, брисот може да е негативен, а тегобите да останат. Затоа е убаво да се направи алерго тест.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2010 во 22:37
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Се разбира, брисот може да е негативен, а тегобите да останат. Затоа е убаво да се направи алерго тест.

ne mora ni alergo test da pokazhe neshto......
ednostavno recheno imunitetot  ti  e na nisko nivo.......
aj ostavi ti sega rinofaringitis......kazhi ti so svoi zborovi  ubavo sho tegobi imash......koga ...kako ......aj objasni malku....dali imash neshto laboratoriski ispituvanje....kaj koj lekar si bila ili ne??.......ajjjjjголема%20насмевка

Изменето од bijonse1 - 13.Јануари.2010 во 22:40
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2010 во 19:06
Настинав и ми се затна левото уво. Отидов на ОРЛ и докторката рече тапанчињата ми биле вовлечени и заматени, Евстахиевата туба отечена, синусите лачеле секрет кој се слевал во грлото......кај дијагноза докторката запишала ринофарингитис.....

Симптомите освен затнатото уво беа: затнат нос, многу, многу секрет кој ми е залепен на грлото (не можам ни да го голтнам ни да го исплукам). Штом носот ќе ми се затне, веднаш и увото ми се затнува и имам чувство дека зборам ко од бунар, ко низ увото да ми минува гласот кога зборувам....толку...

Сега ќе направам брис од грло и од нос и алерготестови...

Туку докторката рече алерготестовите да ги правам во приватна клиника, оти во државните немале доволно алергени и алерготестовите немале да бидат веродостојни. Да ја послушам ли? 1500 денари чинат на приватно алерготестовите...многу ми е скапо....
МИР со сите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2010 во 19:52
Originally posted by polzavce polzavce напиша:

Настинав и ми се затна левото уво. Отидов на ОРЛ и докторката рече тапанчињата ми биле вовлечени и заматени, Евстахиевата туба отечена, синусите лачеле секрет кој се слевал во грлото......кај дијагноза докторката запишала ринофарингитис.....

Симптомите освен затнатото уво беа: затнат нос, многу, многу секрет кој ми е залепен на грлото (не можам ни да го голтнам ни да го исплукам). Штом носот ќе ми се затне, веднаш и увото ми се затнува и имам чувство дека зборам ко од бунар, ко низ увото да ми минува гласот кога зборувам....толку...

Сега ќе направам брис од грло и од нос и алерготестови...

Туку докторката рече алерготестовите да ги правам во приватна клиника, оти во државните немале доволно алергени и алерготестовите немале да бидат веродостојни. Да ја послушам ли? 1500 денари чинат на приватно алерготестовите...многу ми е скапо....

da?? a koja e taa doktorka koja znae shto ima vo klinichka biohemiska laboratorija??
dali ima reagensi ili alergo testovi???
vaka ......ako e doktorkata matichen opsht  lekar........
togash ke ti kazham deka site tie se privatni lekari koi imat sklucheno dogovor so Fondot.....
da pruzhat zdravstvena  usluga .....
a da koristat drzhavni prostorii t.n.koncesioneri.......
ili svoi lichni prostorii....
sega !! pazi vamu.......
sekoj matichen lekar ima interen skluchen dogovor so nekoja privatna laboratorija.......
za da gi nasochat pacientite tamu za ispituvanje....
da ne kazham sega nivniot interes okolu toa...
a izbegavaat nasochuvanje vo se ushte drzhavni klinichki biohemiski  laboratorii.....
sega drugo ke ti kazham......
za verodostojnosta.....!!!
site privatni biohemiski laboratorii imaat neli aparatura za razlichno biohemisko laboratorisko ispituvanje ........
da gi prasham jas dali tie sekoe utro gi bazhdarat aparatite?? so proba reagensi za da posle se vrshi analiza??aaa??
kako da ne!!! bazdareni im se koj znae od koga......
a znajsh zoshto ne mozhat???
zatoa shto samite test reagensi sho se koristat za bazdarenje se strashno skapi i ne isplatlivo za privatni biohemiski laboratorii.....
e pa neka mene mi kazhe koi se i od kade verodostojni rezultati.....
od  privatni ili drzhavni biohemiski laboratorii....
taka da polzavche fino lepo ke odish vo klinichka drzhavna laboratorija.....
i da nema vo momentot sigurno za dva dena ke go dobijat testovi......
a ke te koshta mnogu poevtino , a ke bide najverodostojno...
NO !!!
jas pak ke kazham mislam deka ne ti treba takvo ispituvanje......nema da doznaesh apsolutno nishto.....
oti da si alergichna na neshto veruvaj ke imash poburni reakcii pri kontakt so alergenot....
poslushaj me ......mora imunitetot da go podignesh i nishto drugo......
vnesuvaj Vitamin C po 1gr.  dnevno......
barem tri dena pa kazhi .....
za zatnoto uvo jas velam stalno otitis media......i sekogash opaluva.....
deluva edinstveno antibiotik od cefalosporinska grupa......
cefaleksin caps. od 500mg .......kapki dexamethason za uvo ....
i nekoj sirup za iskashluvanje koj ke go piesh samo preku den navecher ne !!!
Toa e apsolutno moe mislenje polzavche.........големо%20гушкање  ti reshi !!!
p.s.
sama velis deka si nastinala.........shto barash sega alergotestovi??

Изменето од bijonse1 - 14.Јануари.2010 во 19:54
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 00:40
Благодарам Бјонсе што ми посвети внимание.....

Е сега..малку е замрсено..јас би си земала за право да ти поставам уште некои подпрашања....ако???

Овој проблем го имав со години (затнатото уво и воспалени крајници) Ме предозира ОРЛ специјалист со антибиотици (ми даде 5 различни антибиотици едно по друго без паузи помеѓу нив), па после ми забранија да пијам антибиотик неколку години....верувај сто антибиотици престанаа да ми делуваат..разистентна станав.. Ги извадив крајниците и престана затнувањето на увото...со години го немаше....еве го сега се појави пак...знам дека ми е од паднат имунитет...периодов беше стресен....

Докторката кај што идам сега не е општ лекар, туку ОРЛ специјалист и има приватна ординација..се скинав пари давање....жената се обидува без антибиотик да ми помогне..рече ќе пробаме вака, па ако не бива, тогаш антибиотик...Брис од грло и нос, како и алерго тестови вика да направиме за да исклучиме постоење на бактерии, вируси, алергии..значи за секој случај....Штом викаш на клиника, ќе си направам алерготестови со плаво картонче...инаку скапо е многу..ОК...Фала..
Таа вели проблем е секретот кој се слева во грлото...Сега ми даде сируп за искашлување, капсули gelomyrtol forte, капки за нос, спреј за нос, инхалации со капки некои (билол ли како ли беа???)....

Прашањето до тебе е: Како и со што да го одзатнам носот кога ќе престанам да ги употребувам капките за нос...7 дена капки, а потоа? Носот пак е затнат....Само од спрејот не се одзатнува...а кога носот си дише добро и на увото му е добро....

Луѓе простете што “тупев“....ЗОРТ е.....
МИР со сите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 18:07
polzavce jas samo ti davam moe mislenje toa da go imash vo predvid.......
edno kako voved ke ti kazham .....
ova leto morash na more.....
najmalku 10 dena .......
sonchanje i obavezno nurkanje vo  morska voda......
pozhelno malku i da se ..zadavuvash,, pri nurkanjeto....
ova ti e lechenje na podolgi stazi....
sega vaka ...
dajj odgovor ....
dali sega si nastinata....prosledeno so temperatura ??
dali kivash ili kashlash?? i ako da.....koga i kolku pati onaka odprilika....
dali ush*te ti se nonstop zatnati?? dali dvata ili edno ushe??
dali ti zujat?? ili imash bolka na uvo ....i ako da........koga ?? ili nonstop.....
dali imash nekoj iscedok od uvo??? ako da.....kakov......
sabajle imash ispljuvak ili nonstop??
dali imash nagon na povrakjanje nasabajle...
dali imash glavobolki?? ako da........lokacija i vremenski kolku??
dali brzo se zamoruvash i pri toa ne mozhesh da dishesh??
dali imash nekoja gradna bolka?? ako da.......koga i kolku se zadrzuva.....
vnimavaj dupli vnes so kapki i spey vo nos.....
sodrzhat kortikosteroidi koi davat sporedni raboti pri chesta primena.....
nemoj lokalno da deluvash primenata na kapki za nos se momentalni pri nivniot prekin situacijata ushte poveke se vloshuva....
ako bash morash kapki ......
koristi samo fizioloshki rastvor....
sho velime nie solena voda......
ete da recheme narodski eden gram sol rastvori na 100ml voda...
podobra takva inprovizacija .....
inhalacija e pozhelna .......
NO vnimavaj .....veke odredeni technosti za inhalaci kako go reche bilol ili slichni ......
sodrzhat koncentrirani eterichni masla i ne e bash pozhelno non stop da se vdishuvaat.....
podobro istoto da go pravish  prirodno ......
da receme so kamilica.....
nemoj da go zaboravash VIT C pij ......dodeka gi pravish ispituvanjata....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 14:20
Бјонсе да одговорам на прашањата...

1. Сега не сум настината, а кога бев немав температура.....Ни кивам ни кашлам
2. Само едното уво ми е затнато и тоа повремено а не нон стоп
3. Немам болка во увото, ниту исцедок, ниту ми зујат ушите
4. За искашлокот не знам како да објаснам. Имам чувство дека секретот стои на грлото залепен (нит може да се искашла, нит да се голтне). кога од петни жили ќе се потрудам го искашлувам и тоа малку...бел е по боја....
5. Нагон за повраќање немам, ниту главоболки немам
6. Немам градна болка
7. не можам да речам дека брзо се заморувам, но кога ќе се заморам (ако трчам на пример)увото ако не е затнато веднаш се затнува

Значи мака со болка и слично немам, но тоа што се затнува увото ме доведува до лудило..мава на психа....како преку увото да си зборам..ко од бунар...

Ете така...
МИР со сите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 17:29
znachi polzhavche .....pak  IMUNITETOT.....
i koga e spadnat udira na najslabata tochka shto kaj tebe se.......sinusite
sinusite ti se aktiviraat ushte poveke od vremenskite promeni toplo-ladno....
navecer cela inflamacija se sliva vo grlo i ne mozhesh da go isfrlish.....
znachi treba da se deluva vo zharishteto......
kaj imunitetot.......ishrana pojachana so vitamini.....
sekojdnevno peshachenje....
Vit C 1 gr. dnevno...
toa e prviot chekor ......
vtoriot e saniraje na sinusite......
samo so inhalacija so kamilica....
i nadvor ......zashtita so shal...
pienje technosti za da mozhe da se nakvasi ispljuvakot za polesno izbacuvanje.....
dvojno deluvanje kako sekretolitik i ekspektorans znachi go otkinuva i go isfrluva shlaemot...
Kapki Bisolvon......
zatnato uvo e posledica od prvite dva problema...
tretiot chekor sam ke se reshi  koga prvite dva chekora ke se reshat....
i veke nema da ti bide zatnato uvoto i da se slushash kako od bunar.....
ako imash vo momentot mn maka od zatnuvanje.....zatni go nosot so prsti.......i silno duvaj so zatvorena usta
pritisokot ke go otvori usheto.....
ili dzvakaj mastika.....mrdanjeto na vilicata ke pomogne na odzatnuvanje kolku tolku...
dali pochna so VIT C ???големо%20гушкање

Изменето од bijonse1 - 17.Јануари.2010 во 17:31
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 48>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.