|
Спомени од вашата свадба... |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |
ajdamalija
Нов член Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E dobro be luge,kako e mozno svadba da ne vise dopaga,ednas e svadba,pa patuvanje posle sekako odi.
A so najbliskite ke se vidis i koga sakas,a so onie podalecnite bar ke ti stanat pobliski. Jas sum za SVADBA i toa prava makednoska svadba so mnoguuuu luge... |
|
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе го цитирам само Балашевиќ
Svadba ko svadba i sta da se prica parada pijanstva i kica............ |
|
bodeti
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 606 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Svadbapodobro bi lezel vo samnica edna noc nego da bidam na sopstvenata svadba i da gledam ligavenje,glumenje i cinizam.Ko sto veli CST crkva i so najtesni prijateli proslava,a posle bezanija 10 dena sto podaleku. |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ic ne sum po svadbi ( do sega dali na 3 svadbi imam ideno , a moive i sestra mi sekoj 4 mesec idat na svdba )
Bas pred nedela dena mi se javi edna drugarka moja generacija me prasa da sum i bila kuma i vikam " Kaj me najde mene , ne sum jas po svadbi , seriozen covek sum jas " Ne znam , stvarno ne mozam da gi gledam kako mi se ligavat nekoi vo tekot na igranjeto i krshenjeto kaceni na masa Koga ke dojde vreme za svadba , ako mu se pravi na maz mi neka slavi sam u resorant so gostite , jas samo vo crkvata ke idam i tolku Tolku mnogu sum sramezliva so ne mozam vo oci da gi gledam drugite i da gi trpam od sto se prepotentni , uhhhh ne mozam , nema sansi |
|
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а jас никогаш не jа имах мечтата за сиjаjна свадба...и немав таква...
просто---кога тие што се те родиле ги нема да поделат со тебе срекjата ти...не ти требат панагури. |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ех, јас сум непоправлив романтичар во душа....
Сакам голема свадба, со многу луѓе ( макар и да не ги знам ), малечки дечиња, музика, голема торта украсена со рози... Отсекогаш сум сонувала за венчавка на отворено, во лето, некаде близу езеро, со многу цвеќиња, украси.... Фино би било да се возам во пајтон со младоженецот А и прославата сакам да е на отворено, а не во некоја ресторан каде нема да ми ги собере сите гости, каде ќе се препотуваат сите... И нормално, после свадбата меден месец - на некое егзотично место... ...ах Холивуд што ми стори.... |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислиш оноа клишето со клекнување пред неа!? Може и она да клекне пред тебе |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам свадбииии оти имаааа сваќиии, и алкохол без пааариии!
Се прашувам...?
Мора ли кога ќе ми дојде ред за женење, да и речам, на таков начин како по филмовите?
Или...
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Која улога жити се? Изменето од tiggy_sparrow - 05.Јануари.2010 во 20:28 |
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
што знам... ретко свадби досега....
абе криза фатило за свадби... сите сега повозрасните женети/мажени, или рано му е за женачка/мажачка. Ништо.... Последно кога бев на свадба бев поприлично мал, па и ми дадоа улога Леле колку бев возбуден.... небаре јас ќе се женам |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во контекс на ова како потврда дека е жива вистина Отидовме на свадба, подарокот и цвекето ги дадовме уште дома и од матично, па црква во хотел. Ечи музика, ние на оро тераме еден сплет ора кога ај да седниме никој познат. Барај, барај кога загледав младенците ’’не оние нашине’’. Тоа во две сали, две свадби. |
|
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На колку свадби сум била, во овие 14 години, толку влакна на главата немам...
Која од која поглупа 60% од луѓето не се ни познаваат со другите, а богами и со младенците... |
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа е влашкото знаме- хламбура ставено на крст односно на врвот има крст на кој се ставаат 3 јаболка и се редат пари. Него го носи кумот односно со хламбурата одат да го канат кумот, кој има посебна чест на влашките свадби. Обично е од бела свила извезено со срма и монистра. Сите шари имаат облик на крст а најголемиот е во средината -во круг. Чим заврши свадбата се предава на младенците да го чуваат за свадбите на своите деца иако најчесто за секоја свадба се вези друго знаме. |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sonce ne e samo kaj Vlasi jas go imam videno i kaj nevlasi
PS brisi inbox Изменето од La Ninja - 04.Јануари.2010 во 11:29 |
|
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |