IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Македонска народна музика-By mariovec
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонска народна музика-By mariovec

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3940414243 58>
Автор
Порака Обратен редослед
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 1,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2010 во 02:10
A moze li da pomine svadba makedonska bez

Pajduskoto   намигнување големо%20гушкање

Кон врв
mariovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јули.2006
Поени: 310
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2010 во 02:01
Originally posted by vedes vedes напиша:

Dali gi imate vo mp3 pesnite

Mitra moma Popovata
Mitre Vlao tesko ranet
Sprema se Mladen
Na zavojot na Cherna-ima ja vo youtube

Mariovec, pomogni mi

Поздрав Ведес,
Нажалост,тешко ми е да ти помогнам кога немам доволно информации за песните.Твоите и моите наслови на песните не се совпаѓаат,па затоа би те замолил кога нешто ти треба,да ми кажеш барем кој пее,свири или нешто слично.На моите  дискови има толку многу музика,толку многу слични песни што навистина ми е проблем да го пронајдам тоа што го барашсреќа

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2010 во 01:49
Originally posted by Небојша Небојша напиша:

Дали можам да ставам од мојата музика на Рапидшер
и ако може, ве молам упатете ме како.
Благодарам многу, поздрав.

Небојша,
Најдобро е да направиш колектор акаунт на рапид шер,доколку сакаш да уплоадираш музика.
Во тој случај линковите на рапид траат 3 месеци од последниот даунлод,а без колектор може да се симнат само 10 пати,и после тоа треба да ги качиш повторно.
Еве ти упатство како да го направиш тоа.

How do you get a rapidshare collectors account? 

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080907222904AASA95x

Поздрав,кажи ако има нешто нејасно

Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14571
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2010 во 10:08
Кон врв
vedes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Декември.2009
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vedes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2010 во 19:42
Dali gi imate vo mp3 pesnite

Mitra moma Popovata
Mitre Vlao tesko ranet
Sprema se Mladen
Na zavojot na Cherna-ima ja vo youtube

Mariovec, pomogni mi

Изменето од vedes - 09.Јануари.2010 во 20:41
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2010 во 23:04
Точно така Мариовец,барав денеска нешто да не имаат архивирано од поранешната стара продукција на народни песни и не најдов ништо.

Од Македонска музика само Леб и Сол и за чудо Ферус Мустафов имаше нешто,друго не најдов.
А се уште им стојат на пример изданијата од Рибља Чорбаголема%20насмевка
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2010 во 22:52
Originally posted by fiks fiks напиша:

Мариовец ме интересира дали Југотон или денешна Кроатија рекордс има некаква архива на интернет за издаваштвото.
Плочава има каталошки број на неа.

Поздрав другар.
Што се однесува до македонските плочи во времето на бившата држава.можам да ти кажам дека се сосема заборавени.Најголемите издавачи во тоа време беа Загребски ЈУготон,потоа Српскиот ПГП-РТБ,и сараевскиот Дискос.
Во разговорите со луѓето што се занимаваат со оваа работа,дојдов до сознание дека не постои никаква грижа од државата за да се зачува нешто од тие ретки плочи или касети,посебно од времето пред 80-те години,
Се е оставено на ентузијазмот и желбата на поединци,кои што одвојуваат од своето драгоцено време за да зачуваат некоја ретка плоча.
На пр. во МРТВ се уште не е почнато со дигитализација на извонредно ретките и драгоцени снимки од времето на 60те,и 70те години.Се уште се чуваат скапоцените снимки на магнетоскопски ленти кои што со секое преслушување губат на квалитет.
За оние кои што не се упатени,дигитализација значи преснимување на некоја плоча или касета во  во било кој формат што го подржуваат денешните современи компјутери или ДВД плеери(најчесто тоа е мп3 форматот),но може да биде било кој друг како што е FLAC,WMA, и сл.
За обичен мп3 рип на еден обичен персонален компјутер,на една обична синглица со просечен квалитет,потребни се неколку часови сериозна работа и многу нерви,нарочито доколку имате стар грамофон,па се крши иглата,па не може да се најде игла,па нема кабли итн....
МТВ освен да собира пари,не знае да се позанимава со овие работи...

Поздрав на сите
Кон врв
vedes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Декември.2009
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vedes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2010 во 18:25
Eve od mene uste pesni od Pirinska Makedonija
so pozdrav na site forumci

Maska folklorna grupa od grad Sandanski

Ajde, ajde, Kato
Boj se bie
Gore vo Pirin
Jana dosta leb mesila
Kantelinke
Kleta da si, majo
Mara bere belo grozge
Melnishkata moma
Mori Riso, Riso
Na koj rekoh
Pogreshi moma Pavlina
Razbolel mi se mlad Stoian
Zadade se Jane, le
Zaljubih si edno mome
Zete, mili zete

http://rapidshare.com/files/331784312/Maska_folklorna_grupa_grad_Sandanski.rar

Изменето од vedes - 08.Јануари.2010 во 16:27
Кон врв
Небојша Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2010
Поени: 50
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Небојша Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2010 во 13:33
Дали можам да ставам од мојата музика на Рапидшер
и ако може, ве молам упатете ме како.
Благодарам многу, поздрав.
Кон врв
Небојша Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2010
Поени: 50
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Небојша Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2010 во 12:55
НАВИСТИНА СЕ РОДИ !
Благодарам, Мариовец.
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2010 во 02:02
Мариовец ме интересира дали Југотон или денешна Кроатија рекордс има некаква архива на интернет за издаваштвото.
Плочава има каталошки број на неа.
Баш ќе барам сега на нет.среќа
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2010 во 01:52
Ајде за брзо време ќе се договориме и ќе ги добиеш некако,среди ги како што знаеш најдобро и стави ги на Рапидшер и нека ги слушнат сите.

Таа од Ресенчани си има следниве песни.
-Полет дојде
-Ајде Шана мана по кантарот
-Ајде да се земиме Васе
-Марије,млада невесто

Од Југотон Загреб инаку е издадена и снимена најверојатно.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2010 во 01:46
Originally posted by fiks fiks напиша:

Мариовец еве вака,ова го имам од стари плочи,10 на број се.

Одма да ти кажам

Тоа се прекрасни плочи,кои што се навистина ретки,особено плочата од ансамблот Ресенчани.Повеќето од плочите кои што ги имаш,не се дигитализирани и доколку имаш доверба во мене,во блиска иднина би се договориле и би ја средиле таа работа.
Ти благодарам за одвоеното време,
Поздрав
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2010 во 01:38
Да немат забуна на плочите има по неколку песни,ова се само насловите на плочите 
неколку жолти ракии.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3940414243 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.