![]() |
|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 58> |
Автор | |
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
mariovec ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Поздрав Ведес, Нажалост,тешко ми е да ти помогнам кога немам доволно информации за песните.Твоите и моите наслови на песните не се совпаѓаат,па затоа би те замолил кога нешто ти треба,да ми кажеш барем кој пее,свири или нешто слично.На моите дискови има толку многу музика,толку многу слични песни што навистина ми е проблем да го пронајдам тоа што го бараш ![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Небојша, Најдобро е да направиш колектор акаунт на рапид шер,доколку сакаш да уплоадираш музика. Во тој случај линковите на рапид траат 3 месеци од последниот даунлод,а без колектор може да се симнат само 10 пати,и после тоа треба да ги качиш повторно. Еве ти упатство како да го направиш тоа. How do you get a rapidshare collectors account?http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080907222904AASA95xПоздрав,кажи ако има нешто нејасно |
|
![]() |
|
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
![]() |
|
vedes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Dali gi imate vo mp3 pesnite
Mitra moma Popovata Mitre Vlao tesko ranet Sprema se Mladen Na zavojot na Cherna-ima ja vo youtube Mariovec, pomogni mi Изменето од vedes - 09.Јануари.2010 во 20:41 |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Точно така Мариовец,барав денеска нешто да не имаат архивирано од поранешната стара продукција на народни песни и не најдов ништо.
Од Македонска музика само Леб и Сол и за чудо Ферус Мустафов имаше нешто,друго не најдов. А се уште им стојат на пример изданијата од Рибља Чорба ![]() |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Поздрав другар. Што се однесува до македонските плочи во времето на бившата држава.можам да ти кажам дека се сосема заборавени.Најголемите издавачи во тоа време беа Загребски ЈУготон,потоа Српскиот ПГП-РТБ,и сараевскиот Дискос. Во разговорите со луѓето што се занимаваат со оваа работа,дојдов до сознание дека не постои никаква грижа од државата за да се зачува нешто од тие ретки плочи или касети,посебно од времето пред 80-те години, Се е оставено на ентузијазмот и желбата на поединци,кои што одвојуваат од своето драгоцено време за да зачуваат некоја ретка плоча. На пр. во МРТВ се уште не е почнато со дигитализација на извонредно ретките и драгоцени снимки од времето на 60те,и 70те години.Се уште се чуваат скапоцените снимки на магнетоскопски ленти кои што со секое преслушување губат на квалитет. За оние кои што не се упатени,дигитализација значи преснимување на некоја плоча или касета во во било кој формат што го подржуваат денешните современи компјутери или ДВД плеери(најчесто тоа е мп3 форматот),но може да биде било кој друг како што е FLAC,WMA, и сл. За обичен мп3 рип на еден обичен персонален компјутер,на една обична синглица со просечен квалитет,потребни се неколку часови сериозна работа и многу нерви,нарочито доколку имате стар грамофон,па се крши иглата,па не може да се најде игла,па нема кабли итн.... МТВ освен да собира пари,не знае да се позанимава со овие работи... Поздрав на сите |
|
![]() |
|
vedes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Eve od mene uste pesni od Pirinska Makedonija
so pozdrav na site forumci Maska folklorna grupa od grad Sandanski Ajde, ajde, Kato Boj se bie Gore vo Pirin Jana dosta leb mesila Kantelinke Kleta da si, majo Mara bere belo grozge Melnishkata moma Mori Riso, Riso Na koj rekoh Pogreshi moma Pavlina Razbolel mi se mlad Stoian Zadade se Jane, le Zaljubih si edno mome Zete, mili zete http://rapidshare.com/files/331784312/Maska_folklorna_grupa_grad_Sandanski.rar Изменето од vedes - 08.Јануари.2010 во 16:27 |
|
![]() |
|
Небојша ![]() Група ![]() Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Дали можам да ставам од мојата музика на Рапидшер
и ако може, ве молам упатете ме како. Благодарам многу, поздрав. |
|
![]() |
|
Небојша ![]() Група ![]() Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
НАВИСТИНА СЕ РОДИ !
Благодарам, Мариовец. |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Мариовец ме интересира дали Југотон или денешна Кроатија рекордс има некаква архива на интернет за издаваштвото.
Плочава има каталошки број на неа. Баш ќе барам сега на нет. ![]() |
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Ајде за брзо време ќе се договориме и ќе ги добиеш некако,среди ги како што знаеш најдобро и стави ги на Рапидшер и нека ги слушнат сите.
Таа од Ресенчани си има следниве песни. -Полет дојде -Ајде Шана мана по кантарот -Ајде да се земиме Васе -Марије,млада невесто Од Југотон Загреб инаку е издадена и снимена најверојатно. |
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Одма да ти кажам Тоа се прекрасни плочи,кои што се навистина ретки,особено плочата од ансамблот Ресенчани.Повеќето од плочите кои што ги имаш,не се дигитализирани и доколку имаш доверба во мене,во блиска иднина би се договориле и би ја средиле таа работа. Ти благодарам за одвоеното време, Поздрав |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Да немат забуна на плочите има по неколку песни,ова се само насловите на плочите
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |