|
Феноменот “гром-громобран“, нешто општо за... |
Внеси реплика | страница <1 89101112 14> |
Автор | |||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
definicija za grom
Grom e koga ima molnja i koga se slushne jak zvuk... Gromobran e statichko telo koe brani od gromovi... < id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" =""> |
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
и да знаеш дека е така... зашо и ја пијам т.е. обожавам чај,... но и салата од коприви... |
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne be druzhe, kakov grom, tuku za tvoja info sega sme na Vodno vo nashata opservatorna stanica- labaratorija, gledame dolu mnogu smog, pa shodno na toa ostavame ('gromovite zaedno so grombranite, a zaedno se skupa chadori li se, lichnosti li se', shto li kje se', ne e bitno vo sluchajov ) samite da si gi svrshat rabotite, till then no comment ...me razbirash ! Изменето од Marko sk - 19.Декември.2009 во 22:49 |
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
добре дојде марко...
сега времето ни е благонаклоно... па се надевам дека за скоро време ќе излеземе со комплетна документација и изваштај од досегашните макотрпни истражувања... да потсетам името на нашата институција е: ИНСТИТУТОТ за теогонските процеси на диалошкиот монолог поврзан со Јужно-мексиканската космогонија и онтологијата на феноменот “гром - громобран“ сеуште стои отворена понудата за потполнување пристапници на нови членови... |
|||
|
|||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
кога сонцето одново грее... тогаш се појавуваат ЧАЛАМБА... громобраните...
... кометата... никако да слета... феш’н громовите... станаа митолошки... |
|||
|
|||
repetitor
Нов член Регистриран: 01.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
елеменьтарния и оснювная земйодьелская практика
ова е насловот на новата книга на подземниот институт кои jа издадоа нашите колеги од огранокот во украйна . и се со цел да ги спојат земјоделските практики со честоста и громобранителството на громот. "Луцерката и граорот наместо копривата се нефундаментални и елементарно различни громобранителско способни елементи за одбрана од природни непогоди исто онолку колку што веројатноста е кучето пред касапница да не се појави како субјек - према објек или волк врзан да произведе мелодична и хармонска тонска композиција" оваа беше само дел т.е. мал превод на горе споменатата книга ,кога ке излезе цела во превод ке бидеме почестни со голем научен труд . ве молам споделете некоја информација доколку инмате нешто на оваа тема и за ова ново научнио дело. |
|||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
......... Абреее..... срам да да ми е - ја забораив на колегите од украина... Врзан волк - гром не го удира... не може да ја погоди целта... Поради премногу поплавени површини волците ги напуштија своите пасишта и се упатија кон сувата плодна бело-хумусна почва барајќи свежа Луцерка и граор (хасап на пазарите) наместо копривата која пострада од пазарната инспекција (хасап систем) - па затоа гром не ја удира... Се прашувам... помина многу време... за феш’н громовите - ни трага ни глас... Каде ли исчезна НАШАТА КОМЕНТА.... |
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vremeto se razvedri.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што е ова, КОМЕТОхулење??? Такви се кометите, не ги гледаш ама тука се некаде, не коме(Н)тираат ама постојат... Си ја чекам 75-тата година од комето-циклусот да ви удрам еден фешн-гром... Мора се да биде точно навреме, во спротивно може да дојде до нарушување на космичко-земјената взаемна каузалност и елегантна симбиоза, што може пак да доведе до појава на масовна ентропија или попозната во фешн-круговите како појава на фешн-громови “земја-земја“... Што пак е опасна по здравје појава, посебно штетна за очите, поради неконтролирано и хаотично мешање на боите на громовите или “оваа-боја-со оваа-не-оди“... Тоа е аномалија која низ историјата на фешнологијата строго се контролирала, а на моменти и санкционирала... Батали прикаски од типот тегет чарапа на све иде... Тоа во фешн-громобранологијата не важи... Тегет-гром не иде баш на све... |
|||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
hi hi hi...
|
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Немам зборови за 75-та година... многу не ја дочекале... затоа комето мила - ти не си таква комета што под гранки и лисја се скрила...
Е сега ова со очите не го разбирам... има па некои громови - со очите уживаат во далтонските комбинации - чаламба... мациии...
Е за овој проблем треба кометата почесто да ја посетува нашата опсерваторска станица - тука на земјата... он’ммммнааааа ххнннннмммннааааа... тегет чорапа на све иде... |
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ete, na primer, Elvis Prisli... ... ne znam shto go strefi chivekot, dali go udru grom ili go zgazi kamion, ama ako imashe gromobran vchera negovata kometa kje napolneshe 75 godini. Изменето од Messenger - 09.Јануари.2010 во 14:46 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Разбирам Блажо... Ама тегет-гром на све не иде... Пример - тегет-гром не оди со зелена коприва... Невозможна фешн-комбинација или основен закон во фешнологијата, наречен Втор Анастеов закон за колоритната компатибилност на тегет-громовите... (Првиот не знам кој е, допрва треба да го смислам...) Разбираш Блажо.... Изменето од Анастеа - 09.Јануари.2010 во 14:53 |
|||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
........... Ристо па ти веќе го смисли... ја реши дилемата за “фешн-комбинација или основен закон во фешнологијата“ тегет-гром не оди со зелена коприва... Ја би додал сува коприва не иде со зелен гром.... леле... каква дефиниција - тоа ја одразува реалната слика! |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 89101112 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |