|
Антимакедонист во Владата на Борисов |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||||||||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 28.Јули.2009 во 14:13 |
|||||||||
Антимакедонист во Владата на Борисов
Не зборува странски јазици, но секој државник кој ја посетува Бугарија бара да се сретне со него. Бојко Борисов осум години е човекот со највисок рејтинг во земјата. Во првата половина како генерал во полицијата, во втората како градоначалник на Софија. Каратистот со црн појас, телохранител на диктаторот Тодор Живков во деведесеттите, по убедливата победа на неговата ГЕРБ од пред ТРИ недели, денеска од Станишев ја презеде премиерската функција. Иако не без проблеми. „Ќе можеме да направиме... Се најубаво... Ќе го направите ли да работи? Инаку ќе ве обвинам за саботажа“, рече Борисов. Исцрпени и збунети од ужасниот транзициски период, Бугарите во него го гледаат единствениот спас од сиромаштијата и корупцијата. Тој има репутација на човек кој не ги решава проблемите, туку ги пресекува од корен. „Без европските средства не може да излеземе брзо од кризата и да ја обновиме економијата и животот на Бугарите. Затоа ќе предложам јасни политички мерки“, изјави Бојко Борисов. Бојко Борисов на почетокот од годината пред бугарската емиграција во Америка, најави стратегија со која Македонија ќе ја враќал под бугарска контрола. Ќе го користел грчкиот модел, ќе купувал фирми, па така економски зависните Македонци не само што ќе ја обожавале Бугарија, туку ќе ја признале и вистинската историја. Судејќи според назначувањето на долгогодишниот директор на Националниот музеј, историчарот Божидар Димитров, за министер без ресор задолжен за дијаспората, Борисов не се откажал од намерата. Димитров е познат по своите антимакедонски ставови, а пред две години издаде и книга „Десетте лаги на македонизмот“. „Македонизмот немаше шанси да преживее уште 10, 15, максимум 20 години. Македонија ја гледам како што ја гледа и вашиот писател Младен Србиновски - слободна, независна, со признато име, но со преовладувачко бугарско население. Нема ништо страшно во тоа, нема да умрете. Сите нации на Балканот имаат по две држави“, рече на 28.01.2007 Божидар Димитров. 50-годишниот Бојко Борисов е 50-тиот премиер на Бугарија. Izvor A1 Prasanje na vreme e samo koga i Bugarija ke raspali, a kako sto i porano kazav ne se boj od onoj so koj megdanot go vodis oci vo oci , boj se od onoj koj ti raboti zad grb...Bugarskata politika sekogas se zasnovala na itrina, ulizuvanje, manipuliranje....Negledam pricina taka da bide i denes... Изменето од Анастеа - 28.Јули.2009 во 14:24 |
||||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Makedonizmot prezhiveal povekje od 2000 godini... i nadzhiveal mnogu "proroci" i "dushegrizhnici" kako onoj sto go citirame. |
||||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Тука сме!
Спремни сме! Нека повелат кога сакаат |
||||||||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||||||||||
Џон Траконтра
Група Регистриран: 29.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
време е да ја решиме и со БУГАРИВЕ мислам...
Изменето од Анастеа - 29.Јули.2009 во 17:24 |
||||||||||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Божо со последна упомена за баниране од Боjко
http://www.focus-news.net/?id=n1326821 |
||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Да почнеме со собирање потписи за останување и никакво не менување, па таман и да дојде до голем дипломатски фронт со Бугарија, што ке правиме ние без Божо, кој ке не забавува
Божидар Димитров ќе лета од бугарската влада? |
||||||||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Бугарите повторно незнаат кому треба да му ја посветат лојалноста и каде да ги бараат сојузниците и коалициските партнери. Кој ќе даде повеќе, а кога малку ќе кренат глава и сами си бараат. Ништо ново! Изменето од Platenik - 10.Јануари.2010 во 03:08 |
||||||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||||||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
http://dnes.dir.bg/2010/01/12/news5681053.html
Каkо цeло министрите од владата са запазили довербата. Само това кон министар Божидар Димитров е 39,6 од сто е регистрирано намаление со 6 пункта. |
||||||||||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=4B9246E07CBF4449A998F2CB58713B93
од каj му текна на Божо |
||||||||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
И јас ја поддржувам идејата на Божо, ако си ја финансира од буџетот на Бугарија, а не од македонскиот буџет. Баш сакам да видам колку ученици ќе се пријават, а и колку ќе се размрдаат оние со бугарски пасоши, односно "бугарската заедница" како што ја нарекува Божо, за да го учат тој јазик. Само се прашувам, ќе дочекам ли да видам бугарски училишта за повеќе од 50 000 работници од Бугарија во Грција? Ќе се осмели ли да побара Божо од нашите јужни соседи или како што направи со гробиштата, ќе се протнува во други делгации за да положи цвеќе за да не ги налути соседите негови. Изменето од Македон - 25.Април.2010 во 01:31 |
||||||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Ај некој да го потсети Бојко дека Божо беше за банирање! |
||||||||||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Колку подржувачи на политиката на ВМРО-ДПМНЕ ја подржуваат и Бугаската политика кон Македонија, и на кои високи места се ( а тезата им е нема Македонци - сите сме Бугари)?
|
||||||||||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Многу сум љубопитна да откријам дали навистина некој ке се запише ако се отворат паралелки на бугарски јазик
|
||||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Категорично НЕ
|
||||||||||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |