![]() |
|
Интуиција |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9101112> |
Автор | ||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Da Bounty...dusata patuva....
|
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
Но сепак, секогаш ќе постои тоа ако и секогаш ќе постојат оние како мене кои нема да веруваат во задгробен, предходен живот. Зашто ако душата е вечна, ние не го чувствуваме тоа? |
||
![]() |
||
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
|
ako mislis na reinkarnacija NE VERUVAM
|
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
yup, на тоа се мисли. |
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
Zarem ova shto sega go cinis ne te pravi svesen za svojata dusa?
Sekoja misla,sekoja dlabinska analiza,sekoja iskazana recenica,sekoe viduvanje i izgraden stav za odredeni nesta te pravat svesen za svojata dusa. |
||
||
![]() |
||
Dianna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 118 |
|
Postoi li dusa?
Kaj se naogja? Vo teloto? Togas dali moze fizicki da se detektira ili da se izmeri. Verojatno e vo mozokot.Dusata i svesta se edno isto.Dusata ja koristi svesta kako spoznanie za sebe. Svesta e ona sto sum stvarno jas. A podsvetsta? Nesvesna obrabotka na informaciite. ![]() |
||
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
|
||
![]() |
||
Dianna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 118 |
|
Imam neverojatna intuicija.Nikogas ne me izneverila.
|
||
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
|
||
![]() |
||
riki1899 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 850 |
|
|
||
basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?
|
||
![]() |
||
|
Malku glasno razmisluvam za da go cujam vaseto mislenje....
Zarem ne e intuicijata plod na nasite predhodni iskustva i stravovi?DA Zarem ne smetate deka intuicijata e vo tesna korelacija so nasata pregolema suetnost?DA Kolku na coveckata dusa mu e potrebno da se oslobodi od tie poroci i da gi prifaka site raboti so ljubov vo svoeto srce? I na kraj....inuticijata e bolest koja treba da ja nadmineme! |
||
||
![]() |
||
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
|
Intuitivna sum
Intucijata e 100% vo pravo
|
||
~Live the life you love, love the life you live~
|
||
![]() |
||
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
|
ка интиуцијата ја сфаќам нешто слично како логика на потсвесно ниво . . . како автопилот.
Кој споредува минати искуства и создава равенка. |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
![]() |
||
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
|
Dali ti si intuitiven Jo ?
|
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
![]() |
||
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
|
понекогаш...
кога ме мрзи да размислувам на подолги стази... |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Да...најчесто интуитивно подобро ги разбирам нештата, отколку рационално!
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |