|
Култура во кино, театар, изложба... |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
realna
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum mn kulturna sekogas i sekade
|
|
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
|
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
cupeto
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 206 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaj nas znaci nema kultura ,
oti nema kino , teatar nitu pa izlozba toa znaci deka sme nie nekulturni??? pa , ne e nasa krivica neli?? |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мрднала работата барем околу кината.Повторно почнува со работа кино "Милениум"...сега колку е тоа пропорционално и со културата
|
|
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не ми е јасно зошто луѓево не одат на претстави изложби и сл...?...барем билетите се во границите на нормалата...не се како во сад по 50 долари...
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мачкица, платежната способност на населението во САД е неспоредливо со она во Македонија НО, сепак тоа не е изговор да се избегнува или да не се оди на театарски претстави и други културно-уметнички настани каде се плаќа влезница. Доколку подобро се промовира културната сцена, се вложат пари во маркетинг секако дека луѓето и ќе бидат позапознаени со некои настани за кои е многу тешко да се дознае освен ако не се пренесува информацијата во ограничени кругови на луѓе кои и најчесто се присутни на истите. Пополни се кафаните и кафиќите се народ, ама тоа е личен избор кој каде сака да си ги троши парите и на што.
Многу имам слушано за културниот живот на Москва, Московјаните традиционално се луѓе кои масовно го посетуваат и обожаваат театарот, а ете во бившиот советски сојуз и те како не беа ништо побогати од било која друга земја.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
имаме многу убави театарски претстави, изложби (е јбг кината изумреа, сакале или не), но да не се оддалечам од поентата, колку и да се убави, не се рекламираат доволно и некогаш и не се организирани на тој начин за да привлечат поголема маса на луѓе
нема доволно рекламирање, нема комуникација со обичните луѓе, за да се популаризира сето тоа, ваму таму, од време на време по некој плакат и толку патем ја сакам насекаде да одам, на сите можни манифестации, и се нервирам кога ќе видам дека сум пропуштил нешто што ме интересирало, бидејќи не сум се информирал Изменето од zabegan - 05.Јануари.2010 во 23:47 |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GlenKlouz не ми беше целта да ја споредам платежната моќ...50 долари таму и 150 денари тука имаат прилично исто значење...50 долари се мн за тукашни услови(ако толку ја направат картата) ама не и за таму...тоа сакав да кажам...ама македонците не се навикнати да посетуваат културни настани...тоа е лошо...а маркетинг има..а и за тие што се интересираат мнт на пример има и интернет страна...има информации, ама нема баш некоја заинтересираност..
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а заинтересираност нема толкава, за некој да пребарува специјално по интернет или секој ден да проверува што има на репретоар, тоа сакам да го кажам, маркетингот е најдобар начин уметноста да се доближи до луѓето а еве на пример има и улични изведувачи, или пак оние кои прават реклама преку претстава на место кај што врват многу луѓе и т.н. |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |