|
Закон за забрана на пушење на јавни места |
Внеси реплика | страница <1 23456 36> |
Автор | ||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
oooo mamamd ti pak si dobra..... jas morav da donesam razni trakatanci da gi naredam nad termoto ...... sekoj koj ke mi dojde vo kancelarija......brrrr studeno i baaaam !!! nad termoto ke sedne........i toa kako duva odozdola....... anestezija totale.. pa zhensko so m......, pa mashko so sp... , a be sho da ti kazham...... STRASHNO !!! Изменето од bijonse1 - 05.Јануари.2010 во 20:26 |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a be pushachi ...ne me boli mene voopshto dali vas ve boli za vasheto zdravje i vash*te bliski. ama...me boli itekako za toa shto vasheto zadovolstvo ima opshto vlijanie ( losho) na ostabatite koi shto ne se vo vashata "bransha"!
pushete ,..ubijte se,..ama ,nemojte da kukate za toa deka nekoj vi gi uskratil 'chovechkite" prava...ne ste samo vie tuka .na zemjava,..vozduhot( za zal) e zaednichki za site,..shto vie ke go izdishete,..nekoj do vas ,..ke go vdishe,..zatoa ,..ne meshajte stvari shto nemaat vrska...smrdea nekoja so neshto shto e dokazano deka ima najgolem udel vo smrtnosta ( i najgolemo troshenje opshti pari za lekuvanje),na chovekot. inache,..jas ovie "nashive" mufljuzi bi gi obesil na prvoto drvo,..ama , ova im e edini asalen zakon shto go prifatile i donele. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е да, цигарите се тие кои го загадуваат воздухот, а никако оние колине стари колку и баба ми покојна. Или ѓубриштено во контејнерите кои гори со денови и никој не го собира. Таму не треба европски закон, не треба ригорозност |
||
igi 3
Сениор KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se soglasuvam 100% so tebe, potpolno si vo pravo. No zaboravas da
spomnes deka vo site tie primeri sto gi imas nabroeno se raboti za
individualna odluka, taka da ako nekoj e resen da si steti na samiot
sebe, so prekumerena konzumacija na alkohol i nezdrava hrana toa ne
znaci deka i ostanatiot del se soglasuva so toa. I uste nesto, veke
koga ima zakon ako site go pocituvaat nikoj nemora da bide kaznet.
RADIJATOR Ke moram pak da lepriciram ME SI STETAT SAMO NA SEBE STO KONZUMIRAAT ALKOHOL im stetat na site na domasnite na slucajnite minuvaci na vozacite i samite predizvikuvaat sobrajkanni nesreku A za zakonot velat OPSTO ZLO NE BILO ZLO e tuka se lazat Ima dobar zakon i los zakon A ovaj zakon za pusenjeto ne e LOS ZAKON nego KATASTROFALEN Изменето од igi 3 - 05.Јануари.2010 во 21:27 |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tuku, ...ako ne na zdravje,..vo sekoj sluchaj,toa shto nema da zapalite pri sekoja prilika ke vi godi na djebot,...a toa ne e sitno neshto... samo eden "prav" pushach ...troshi najmalku 30 evra mesechno!ama ajde...vash problem! ..tukuuu....si kupiv LCd tv...i mi vika bagjoto ...aaaa,...puln si ti so pari be!,...ama, jas mu vikam,..a, be abda leden( dobro de,...ne mu kazav abdal)...ti toj televizor si go pushish za godina i pol!...ia,toa beshe pred edna goidina,..sega go "ispushuva" za edvaj desetina meseci... samo,...na koj da kazesh bre,..ochigledno deka ne vi shkodi samo na belite drobovi,...tuku i na ( shto e postrashno) ...i na zdraviot razum. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уф како ми легна законов...мерак. Ич не ги жалам пушачите, секој си е одговорен за себе-а никој не е должен па да трпи нечии задоволства.
Што сум должна да трпам нечиј дим од цигари, бар вака на раат можам да си седнам некаде |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Иако припаѓам на групата пушачи... кои со години ги оставаат цигарите... најчесто на маса... а потоа пак ги земам... за прв пат се согласувам од првиот до претпоследниот збор со brza... освен она "nashive" mufljuzi... ќе беше премногу па за се' да се согласам... Изменето од којсумјас - 05.Јануари.2010 во 22:10 |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема никаква директна дискриминација, напротив, пушачот со својата цигара влијае врз десетина околу него, значи им го повредува задравјето. А ако се повика некој на заштитата од дискриминација, некој друг ќе се повика на став 2 членот 39 од Уставот за заштита на здравјето. |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Неспоредливо е ова мамче. Во овој случај, колку и да е непријатно, сепак, здравјето на другите не е погодено. Оној кој го пишувал законот, го имал предвид токму тоа, здравјето на луѓето. |
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро е што се уште постојат луѓе ненавлечени од никотинот и кои можат со ваков коментар да не просветлат ! Thanks mestre! |
||
igi 3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za toa ovaa drzava GRABI napred seko si gleda za sebe dali e dobro za drugite ili ne ama mene me boli Dzole za drugite mene mi cini |
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Затоа и дискриминирачки е законот, на некој не му е дозволено да си ужива во цигарите, затоа што владава не е способна на угостителите да им наметне правила и норми за посебни простории за пушење. Ама вас ви е арно, нели....ве боли Џоле. |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IGI, токму затоа и се најновите закони во законот за сообраќај, со драконски казни, па ако има пари, тој што пие, слободно нека вози. Во однос на храната, таа ти ја консумираш, ако јас сум во таа близина, не ја јадам јас, ниту чувствувам последици од тоа што ти јадеш таква храна. Текстот на законот го нема во пречистена верзија, па затоа само дел од него ќе постирам, не изгледа добро, ама не е среден текстот. Според член 2 од Законот за заштита на пушењето објавен во “Сл. весник на Р Македонија” бр.36/95 од 27.07.1995 година Јавни простории во смисла на овој закон се подразбираат: - објекти во кои се врши воспитно- образовна дејност и објекти за престој и сместување на деца, ученици и студенти; - објектите на здравствените и социјалните установи; - затворени и отворени простории во кои се одржуваат спортски натпревари, културни манифестации, собири и други јавни приредби; - средства за јавен превоз на патници; - објекти во кои се произведува, подготвува, служи, продава или консумира храна; - простории во кои се одржуваат состаноци и средби и - други простории (сали, канцеларии, чекални и ходници) кои ќе ги определи со акт правното лице согласно со овој закон. Во член 2 по алинеја 7 од законот за измена и дополнување на Законот за заштита од пушењето објавен во Сл. весник на Р Македонија” бр.103/08 од 19.08.2008 година, се додава нова алинеја 7-а, која гласи: кафеани, кафетерии, ноќни барови, кафебар, кабареа, дискоклубови и пивници. Со член 3 од Законот за измена и дополнување на Законот за заштита од пушењето објавен во Сл. весник на Р Македонија” бр.103/08 од 19.08.2008 година, предвидена е можност, во објектите во кои се сместуваат гости, може да се определат соби за сместување на пушачи, но најмногу до 30% од вкупниот капацитет на објектот. Одредбата на членот 2,алинеја 7-а ќе почне да се применува од 1-ви Јануари 2010 година. ( став 2 од членот 9 од Законот за измена и дополнување на Законот за заштита од пушењето објавен во Сл. весник на Р Македонија” бр.103/08 од 19.08.2008 година ). |
||
igi 3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македон
Модератор l'Еminence rouge Регистриран: 20.Јули.2008
Пораки: 4878 Drugarce tebe ova ti izgleda dobar zakon? Ne bi sakal da si vo kozata na ovie ugostiteli i nekoj koj se direktno zasegnati so ovaj zakon. Zarem ne gledas deka segde vo evropa pagja ovaj zakon. Zarem mislis deka ovaj zakon koj e donesen vaka brzopleto ima ucestvuvano nekoj pusac? Ili jas donesov zakon ovaj zakon e od mene kakov e takov e jas sum tvoreceo ( se cuka nekoj po gradi) Kako mene ima dosta pusaci koi sakaat pokraj kafeto ili piackata da zapalat cigara,a jas toa ne mozam da go storam ni vo eden restoran kafic ili drug ugostitelski objekt.Sega e prasanjeto dali moite prava kako pusac ne se SECENI VO KOREN a drugoto prasanje e ako kako mene pusacite ne odat vo tie objekti mislis deka tie ke bidat profitabilni? ili vo polos slucaj nema da bidat zatvoreni a toa povlekuva i drugo kolku lugje ke ostanat bez rabota vo i onaka teskata ekonomska sostojba Ne vredi da se raspravame za vakvi zakoni koj za mene ne se za pocit a i nemaat nikakva svrha Ovaj zakon e od nekoja zemja sto e bo EY samo prepisan i preveden ,a mozi i ne vazi vo taja zemja poveke za zal ne zavisno koja partija e na vlas dodeka im davame vakvi podrski za vakvi promaseni zakoni ovie vo vlasta uzivaat kako so velat starite BUBREG VO LOJ Nemam protiv da ima posebni lokali za pusaci i ne pusaci ama imam protiv da ima sekade zabbrana Za ovaj zakon mislam deka Buckovski ke pokreni nekoja postapka i mislam deka ke go padni ovaj zakon samo za vremeto ne znam za nekoi ke nema svrha koga ke bidat kazneti i zatvoreni nekoi objekti Za zal se odi taka vo ovaa nasa Makedonija Aj da ne pisam poveke mozime da diskutirame do beskraj So pocit igi 3 |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |