|
Ценете се самите себе за да ве ценат и другите |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |||
marija-92
Сениор Регистриран: 22.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Honestly... Арогантноста и препотентноста се титули со кои "инфериорните" [не интелигентните] ги етикетираат супериорните 'n arguing with stupid people isn't nearly as much fun .., па "инфериорните" како одбранбен механизам користат најразлични "невкусни" аргументи. Инаку, оправдувам ароганција, ценење на себеси како персона и своите способности, но во одредена мера. И да, дефинитивно сметам дека позади сите оние озборувања се крие потајна желба да се поистоветуваат со тој лик. Најчесто е така. Изменето од marija-92 - 28.Декември.2009 во 22:55 |
|||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
" Kazi mi so kogo se druzis pa ke ti kazam koj si. Kazi mi so sto se zanimavas pa ke ti kazam sto ke bides"
|
|||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|||
bodeti
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 606 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Samopocitta e glavnoto nesto sto nekoj treba da go poseduva,toa e osnovata na koja treba da go gradime karakterot i javnoto mislenje za nas.Ima edna grda izreka koja glasi vaka,site sto si gi pocituvam jas si gi e..m.toa e edna kumanovska izreka sto mnogu ja upotrebuvaat,i zatoa e podobro da imaat lugeto stravopocituvanje prema mene otkolku pocituvanje.
|
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да си ја имаш Цена е многу тешко оти не било името модерно.
|
|||
riki1899
Сениор Регистриран: 08.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?
|
|||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тема: Ценете се самите себе за да ве ценат и другите
Bas... taka od nisto kje si se cenite i kje ocekuvate drugite da ve cenat... Stav. Odnesuvanje. Bistri misli. Mudrost. Sposobnost za (brzi i tocni) odluki. Dela. Odgovornost. Sposobnost da pokrenes raboti, da doneses uspeh, da podneses poraz ako treba... i red drugi raboti. Bez tie raboti shuplivo vi e cenenjeto, samo film si pravite... A, da. Ima i polesen nacin... |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da se cenite (ne precenuvate) sebe si, treba prvin da bidete zadovolni i ispolneti so sebe. Treba da se prifatite onakvi kakvi shto ste, da razbrete deka ste chedo na Kreacijata i deka ste sozdadeni spored likot na Kreatorot, onakvi kakvi shto trebate da bidete.
Nisho ne vi fali... mozhete samo da zamisluvate deka vi fali. Dareni sete so s'e shto vi treba... samo mozhetet da si umisluvate deka neshto vi nedostasuva. Vo sostojba ste s'e da storite... samo mozhete da bidete malodushni i da mislite deka ne ste nesposobni za toa. Srekjata i nesrekjata, uspehot i neuspehot, znaenjeto i neznaenjeto, cenenjeto i necenenjto... seto toa lezhi vo vash*te race. Vi go keirate vashiot zhivot, vie ja odreduvate vashata sudbina... mozhe samo da vi izgleda deka toa ne e taka. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
johnnie
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ха, не мислев јас да се цениме самите, затоа што така ни текнало... туку да ги цениме своите вистински квалитети... Секој човек поседува одредени способности, во спортот, музика, науката или било што друго.... но постојат "скромни" луѓе или некои кои воопшто не се свесни за тоа.... Знаеш ли колку таленти има на светов кои се неоткриени само затоа што или не се свесни дека се подобри од другите, или се срамат или плашат да го покажат тоа... А има некои кои и едноставно не сакаат... |
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Но кога се раѓаме... сите не добиваме исти карти... за игра во животот... можам јас да се ценам колку сакам... и да мислам дека вредам... но другите се судот... и дечкото што цепеше дрва кај комшијата се цени себе... но комшијата го омаловажуваше, да не речам го дупеше... како сака... јас плаќам... јас е*ам...рече... а да... истото го кажа и еден пријател за жена му кога не работеше... сега е обратно... тој не работи... ама знаејќи го, сеуште се цени себе си... а жена му...??? |
|||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako uspehot e Mont Everest...
Pogolema rabota kje zavrsis ako go iskacis celiot, podobro kje se cuvstvuvas - otkolku nekade na 2/3 da te donesat so helihopter... pozz, Josh Изменето од Marko Polo 1 - 03.Јануари.2010 во 13:34 |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Izvini, ama ako povazhno ni e shto mislat drugite za nas otkolku sto mislime nie, togash ne samo shto ne se cenime sebe si, tuku i ne ja znaeme svojata vrednost, pa ja prifakjame onaa shto kje ni ja serviraat drugite i so toa ja prifakjame sudbinata shto ni ja krojat tie. Tokmu za toa zboruvam. S' e e vo nashata glava. Uspeshnte lugje nikogash ne bile poshtedeni od omalovazhuvanje, kritizerstvo i podbivanje vo svojot zhivot, kako shto vprochem ne bile nitu onie drugite. Razlikata e shto ne dozvolile da se povedat po toa, ne dozvolile toa da gi otrgne od nivnata ideja i da ja defokusira nivnata intencija za postiganje na celta vo zhivotot. Изменето од Messenger - 03.Јануари.2010 во 16:12 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Odlichen primer za toa e Sarah Boyle, koja se javi na natprevar za talenti vo Anglija i shto stana poznata vo svetot na vozrast od peeset godini. Taa se rodi vo obichno siromashno rabotnichko semejstvo, prirodata ne ja darila so fizichka ubavina, no zatoa ima prekrasen glas i zhelba za peenje. Nejzinata fokusiranost i intencija da uspee kako pejach ja povede da zeme privatni chasovi po peeenje, da se javi kako potpolen autsajder na konk*rsot za talenti vo Anglija i tamu da zastane ramo do ramo so mladi, energichni i talentirani lugje. I uspea da ja ostavri svojata zhivotna cel! So toa ushte ednash dokazha dek s'e e do nashiot um, do nashiot mentalitet, nashata intencija i fokusiranost vo ostvaruvanjeto na celta vo zhivotot. |
|||
|
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
johnnie
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да... Messenger... Токму на Sarah Boyle и помислив кога го пишував горниот пост... Ако таа не се "свестела" да собере храброст и да се цени во она што е добра, занемарувајќи ги другите нејзини "недостатоци"... никогаш немаше да стане ценета и од светот... |
|||
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |