|
Република Македонија и нејзините “соседи“ |
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Автор | |||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За првото и второто повели на историја. За третото нема што грците да ни даваат каде и да копниш ќе излези нешто од антика.А ти дали знаеш што е антика или се што е античко за тебе е грчко . За четвртото ќе треба да ги убедиш сите бугари дека немате проблем со овие личности.Каде признавате дека се македонци баш би сакал да знам . Манифестот од 1880 година Гоце го нема читано. |
|||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А со кого вие имате нешто заедничко, дај да расчистиме. Со Бугарите?! Значи вие немате ништо заедничко со никој од наброените, па ни со нас Вие во БГ ќе треба да си ги соберете и вратите Аспарух, Омуртаг, Крум.... Делчев и компанија ја користеле БГ и Егзархијата како засолниште, а со цел да ја остварат целта за независна Македонија. Патем имам 3 дипломи и трите се добиени во различни земји, а за чудо ваше, сум останал Македонец. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И треба, да си го научиш мајчиниот, литературен јазик, а не да ми останеш на ниво на источно македонски дијалект. Не дека има проблем ако кориситш дијалект, ама ако сакаш да бидиш на ниво, тогаш редно е да се служиш со литературниот јазик. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=FA7A4BD0D0A4B2409E77325C9F5F7CCC
Типичното македонско јадење започнува со ракија, која овде, во земјава, најмногу се произведува од грозје, и со салата. Вистинскиот вкус на пиперките, на лутите феферонки, а особено на доматите - се докажува во Македонија. Доматите се многу големи и навистина имаат вкус на сонце. Дури и наједноставната македонска салата е доживување, таа е со рендано бело сирење и нејзиното македонско име е прекрасно, се вика шопска салата Македонската салата се вика шопска бе доста бе |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nie nemame sosedi
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
убаво што даде типичен пример, балканскиве народи се чудни, сакаат да присвојат се за себе, без разлика дали тоа им треба и дали има смисла на пример шопската Грците си ја викаат Грчка поради тоа што додале маслинки и некое ново зачинче исто така постои грчко кафе, српско кафе, босанско кафе и не знам таму какво кафе, кога кафто не ни потекнува од балканот, а камо ли па од некоја балканска земја посебно |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da be samo sosedite se krivi.
Imam eden komsija vo zgrada so nikoj ne zbori. Se nekoj mu e kriv za se nesto. E sega samo toj e vo pravo ili nesto na nego mu fali. Cisto pravam edna paralela so MK. Koj faktor sme nie pa nasite sosedi da se zamaraat so MK. Neli gledate deka na majtap ne zemaat kako sosedite a bogami vo ponovo vreme i posirokata medjunarodna zaednica. Starite vikaat em suto em bode. |
|||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Потполно си во право друже... Фала Богу да видам некој трезвено да размислува... БРАВО...!!! |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
никој не бара некој да се грижи за нас, само треба да има добрососедски односи како соседни држави, македонската држава направи се за да постои такво нешто, а за возврат добивме безброј удари од сите страни, а одвреме на време тие удари ги прикриваат со некои „невини“ политички игри каде тие ќе испаднат „добрите дечки“ пред светот, соработки, помош и т.н. Изменето од zabegan - 02.Јануари.2010 во 18:56 |
|||
|
|||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Потполно си во право за тоа дека ем шуто ем боде. Ај да те сватам сериозно Какви претензии има Македонија кон соседните земји и што им оспорува на нив Кој си ја има мувата на капата. Изменето од mungos80 - 02.Јануари.2010 во 18:54 |
|||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
акал не се продава |
|||
|
|||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
даj пример |
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
опрости...ама тоа ...прави жалбата од сите останати неадекватна. |
|||
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |