IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ВЕРСКИ ПРАВА.......
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВЕРСКИ ПРАВА.......

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 8>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:19
Ne znam shto ochekuvash od chlenovite... se e objasneto vo prilozheniot link.

Jas vekje rekov oti znam nekolku asirci, hristijani po vera, koi mi rekoa deka se iselile od nivnite rodni kraevi poradi nepodnesliviot pritisok na muslimanite da se konvertiraat vo Islam. Protisokot eskaliral od izoliranje megju komshiite, potoa vo naselbata, na rabotnoto mesto, siledzhisko odnesuvanje kon decata vo uchilishtata od strana na postarite muslimnaski uchenici, pa do fizichki napadi i pretenje so smrt. Onie koi po nikoja cena ne sakaat da se konvertiraat gi napushtaat rodnite ognishta i begaat po svetot, dodeka nivnata zemja za badijala ja zemaat nivnite muslimsnski komshii bidejki nikoj drug od hristijanite ne saka da ja kupi i da se preseli tamu.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:25
Те излажале Меси.Веќе видена рисјанска тактика. И нашите рисјанчиња од мојот крај пред дваесетина и повеќе години откако убаво ги наполнија џеповите со пари од муслиманите, кои три пати повеќе им ја плаќаа земјата и куќите, почнаа да цимолат во Скопје дека се малтретирани, прогонувани, дека немале соживот со нас, а се со цел да дрпнат уште некоја парцела или динар од државата во Ѓорче Петров и другите скопски населби.

Одамна е видена и прочитана оваа циганска тактика. Така да, не вреди воопшто да се коментира.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:34
Da be deshad, sekoja kritika protiv Islamot i odnosot na muslimanite kon nevernicite (vernicite od drugite veri) e laga, ciganska propaganda i taktika od site nevernici niz svetov.

Stara, odamna videna Islamska propaganda, za koja ne vredi voopshto da se diskutira.

Изменето од Messenger - 30.Декември.2009 во 21:35
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:38
И подобро да не дискутираш...
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:43
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Jas vekje rekov oti znam nekolku asirci, hristijani po vera, koi mi rekoa deka se iselile od nivnite rodni kraevi poradi nepodnesliviot pritisok na muslimanite da se konvertiraat vo Islam. Protisokot eskaliral od izoliranje megju komshiite, potoa vo naselbata, na rabotnoto mesto, siledzhisko odnesuvanje kon decata vo uchilishtata od strana na postarite muslimnaski uchenici, pa do fizichki napadi i pretenje so smrt. Onie koi po nikoja cena ne sakaat da se konvertiraat gi napushtaat rodnite ognishta i begaat po svetot, dodeka nivnata zemja za badijala ja zemaat nivnite muslimsnski komshii bidejki nikoj drug od hristijanite ne saka da ja kupi i da se preseli tamu.

Меси, истото се случува со Коптите во Египет....за жал.тага

Интересно е Меси, дека истото на пример не се случува со припадниците на Александриската Патријаршија ( грчка Црква ) во Египет, додека со Коптите, кои нема кој да ги заштити се случува масовно.
Очигледно е и жално дека оној кој нема од кого да побара заштита и е слаб најмногу е малтретиран, додека на пример оној кој има од кого да побара заштита ( Грција стои зад сите свои Цркви во Муслиманскиот свет, морално, финансиски и на секаков друг начин кој е потребен ) е подобро третиран, па на крајот излегува, само силата е средство за заштита дури и на верските права.тага
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:44

deshad, nema nikakva potreba da omalovazhuvash nacionalnosti (za shto se banira) kako shto pravish so onoa:

Originally posted by deshad deshad напиша:

Одамна е видена и прочитана оваа циганска тактика.

Toa e primer za megjunacionalna i megjuverska trpelivost koja navodno gi propagira Islamot i za koi vrdish deka site drugi lazhat koga tvrdat od svoeto praktichno zhivotno iskustyvo deka ne e tochno?   

Изменето од Messenger - 30.Декември.2009 во 21:45
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:46
А што е со Сабјаните во Ирак? Сите се иселија од таму, на каков брутален терор беа изложени. 
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:48
Originally posted by Македон Македон напиша:

Меси, истото се случува со Коптите во Египет....за жал.тагаИнтересно е Меси, дека истото на пример не се случува со припадниците на Александриската Патријаршија ( грчка Црква ) во Египет, додека со Коптите, кои нема кој да ги заштити се случува масовно.Очигледно е и жално дека оној кој нема од кого да побара заштита и е слаб најмногу е малтретиран, додека на пример оној кој има од кого да побара заштита ( Грција стои зад сите свои Цркви во Муслиманскиот свет, морално, финансиски и на секаков друг начин кој е потребен ) е подобро третиран, па на крајот излегува, само силата е средство за заштита дури и на верските права.тага

Shto mislish, zoshto gi srushija Budinite kipovi vo Afganistan? Znaeja deka Nepal ili Butan nema da pratat avioni i vojski, a Amerika kje gi brani od drugite.   
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:50
Значи, се што е не-муслиманско не смее да егзистира. 
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:51
Пак голема контрадикција имаш Меси. Препрочитај се.Повторувањето е мајка на знаењето, рекол некој....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:52
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Значи, се што е не-муслиманско не смее да егзистира. <span id="ToolBar2"></span>

Па ако се погледне светската демографија, ќе излезе она другото: Се што е муслиманско треба да се истреби.

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:56
Originally posted by deshad deshad напиша:

Пак голема контрадикција имаш Меси. Препрочитај се.Повторувањето е мајка на знаењето, рекол некој....

Na shto mislish? Bidi konkreten.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 22:01

Originally posted by Македон Македон напиша:

Меси, истото се случува со Коптите во Египет....за жал.тагаИнтересно е Меси, дека истото на пример не се случува со припадниците на Александриската Патријаршија ( грчка Црква ) во Египет, додека со Коптите, кои нема кој да ги заштити се случува масовно.Очигледно е и жално дека оној кој нема од кого да побара заштита и е слаб најмногу е малтретиран, додека на пример оној кој има од кого да побара заштита ( Грција стои зад сите свои Цркви во Муслиманскиот свет, морално, финансиски и на секаков друг начин кој е потребен ) е подобро третиран, па на крајот излегува, само силата е средство за заштита дури и на верските права.тага

Shto mislish, zoshto gi srushija Budinite kipovi vo Afganistan? Znaeja deka Nepal ili Butan nema da pratat avioni i vojski, a Amerika kje gi brani od drugite.   

Токму од истата причина поради која се прогонувани Коптите, а грчките верници се добро заштитени и не смее да бидат цел на напади, затоа што како што кажа и ти, има некој кој во секој момент е спремен да направи нешто за своите верници ( Грција ќе ги прогони сите илегални мигранти од исламските земји за 24 часа ако нешто се случи на нејзин верник или свештенослужител во Египет ). Сепак, жални се тие работи, за оние кои немаат помош...никако не им е лесно. Познавам Копти, знам каков им е животот.
Секогаш жртви се оние кои се беспомошни, додека пред посилниот сите се арни...иако е политички, сепак, вреди тука да се спомене и Далај Лама и монасите во Тибет.

Изменето од Македон - 30.Декември.2009 во 22:01
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 22:02
А Палестинците роѓо, зошто Палестинците ги прескокнуваш? Па после кога ќе речам циганска тактика Меси се лути.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,531 секунди.