|
ВЕРСКИ ПРАВА....... |
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Автор | |||||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Што сега мене ме спомнуваш? Јас ли споменав национална политика или ти? Ајде докажи, да видам каде јас споменав национална политика.
|
|||||||
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Ne sum talibanec, jas sum protiv niv, a i protiv vas,ustavri tie hristijani sto se fanatici,a isto i tie muslimani sto se fanatici.. I nemam namera veke da diskutiram
|
|||||||
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
|||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Polaris, не ти се заканувам туку постапувам според правилата.
На корисниците на ИДИВИДИ форумот не им е дозволено:
|
|||||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Ako mozhe sega da se vratite na temata VERSKI PRAVA, no bez politiki, zakanuvanja i potsmevanja.
deshad, za Vselenskiot Patrijarh... toa e titula dadena od Pravoslavnata Crkva na svojot poglavar i ima znachenje samo za nea. Ako za toa ne se sekiraat katolicite, shto se sekirash ti? Neka go vikaat kako shto sakaat, toa si e nivno pravo i ne menuva nitu edna tochka od tvojata vera. Polaris, politikata ti ja zamesha vo verskava tema. Ako Turcija se odnsuva onaka poradi Grchkiot odnos kon turskoto malcinstvo, kako i poradi nejzinata politika za onevozmozhuvanje na Turcija da vleze vo Evrposkata zaednica kako ramnnopraven chlen na Evropskite drzhavi, togash toa ne e nishtio drugo tuku chista politika i nema nishto zaednichko so megjuverskata trpelivost i tolarancija. Mene voopshto ne mi se dopagja Grchkata politika i jasen mi e Turskiot revanshirachki stav. No, prashanjeto na nashiot forum postaveno e od verski aspekt i bi trebalo da se razgleduva samo taka. |
|||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
колку погрешни одговори и толкувања поради постови со содржина во која се разоткрива ВИСТИНАТА за непостоење на НИКАКВИ верски права во земји со муслиманско доминантно население а да не зборуваме и за земји каде шеријатот е на местото каде во слободно и демократско општество треба да е УСТАВОТ ...... како на пример насекаде низ светот каде христијаните се доминантно население и каде УСТАВОТ е тој кој го ГАРАНТИРА и пружа она што во земјите со шеријатското право НЕ ПОСТОИ ...... зошто толку гнев и лутина за нешто што и самиот добро го знаеш и поддржуваш како такво ? ..... НЕДАВАЊЕ на никакви верски или права на секој еден кој не е муслиман а живее во земја со доминантно муслиманско население ? ..... зошто обид да се целата тема исполитизира со наметнување за “ непостоење “ на МАЛЦИНСКИ права на некоја национална заедница во една Рисјанска држава наметнувајќи е таа заедница како предмет на дискусија во тема за верски права ? ........ бегање од реалноста и вистината ..... само така може да се протолкува сето тоа кое некој се обидува да го стори во обид да е сокрие вистината ........... а таа е сурова за сите немуслимани во муслиманските држави на кои дури им прети опасност и од физичка ликвидација доколку само се обидат да зборуваат за вистината ........ доволен и очигледен доказ е ценетиот и надалеку почитуван форумџија , г - нот Поларис кој го изјавува она што го мислат сите останати припадници на исламот : A ovoj Vartolomejus gledam deka pocnal mnogu da lae protiv Turcija,,,neka se pazi nekoj den da ne go najde istata sudbina kako ermenecot Hrank Dink: ........................
|
|||||||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Македон,ај отфори гугл и напиши јеладска Црква и види колку резултати ќе ти излезат за неа и после прај се највеќи фраер овде. П.С. За латинскиот, грешка моја во пишување. П.П.С. За Грција си во потполно право, и јас тоа го целев. Резил држва. Ама да не навлегуваме во политика. |
|||||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Отворив Гугл и напишав и сите резултати кои ги добив се на српски јазик, а не на македонски, значи како што и кажав погоре, таков збор во македонскиот стандарден јазик нема. Значи пак кај тебе е грешката. П.С. За латинскиот, секако дека е кај тебе грешката, таква фраза како твојата не постои во латинскиот. П.П.С. За Грција, во однос на верската политика, во секој случај е многу подобра отколку исламските земји во кои владее шеријатско право. |
|||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
македон : П.П.С. За Грција, во однос на верската политика, во секој случај е многу подобра отколку исламските земји во кои владее шеријатско право.
јас .......
|
|||||||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Се гледа , особено по тоа колку ви ја шмирглаат вашата Црква.
|
|||||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
ISTO E. |
|||||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||||||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
sto mislat muslimanite tuka na furumot.......
imaat li drugite vernici -koi ne se muslimani,verski prava vo drzavi so serijatsko ureduvanje.....................
eve eden zalosen slucaj:
Nedavni slučaj: Ehsan Fatahian (28) hrišćanin iz severnog Irana. Sud ga je osudio na smrt zato što je "napustio Gospoda“. Presuda je izvršena 11. novembra ove godine uprkos velikom protestu međunarodne zajednice Изменето од aladin - 27.Декември.2009 во 23:01 |
|||||||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
,,,Ibn Abbas pripovjeda da je Poslanik, a.s., rekao:
„Ko god promijeni svoju vjeru, ubijte ga“. Slican, gotovo istovjetan tekst hadisa, prenosi se i od Ebu Hurejre i Mu'avije ibn Haida. Takodjer, Ibn Mes'ud prenosi da je Poslanik, a.s., rekao: „Nije dozvoljeno da se musimanu, koji svjedoci da nema drugog Boga osim Allaha i da sam ja Allahov Poslanik, prolije krv osim u jednom od tri slucaja: 1) da pocini blud a oženjen bude, 2) da ubije nekog iz osvete, ili 3) [size=11pt]da odbaci svoju vjeru i muslimansku zajednicu.“ Druga verzija ovog hadisa se prenosi od Osmana, r.a.: „Krv muslimana nije dozvoljeno proliti osim ako bude jedan od trojice: [size=11pt]da je otpadnik nakon što je prihvatio islam, da pocini blud a oženjen je, ili da ubije osobu bespravno.“ Eminentni ucenjak Ibn Redžeb kaže: „Kažnjavanje osobe smrcu zbog cinjenja bilo kojeg od navedenih grijeha je dopušteno kod svih muslimana.“ Alija ibn Ebi Talib, r.a., je kaznio neke ljude koji su otpali do islama i izjavio da je zadovoljan što ih je bacio u vatru nakon što ih je, bez rezultata, ukorio i pitao da se vrate u islam. Kada ih je bacio u vatru izgovarao je ove stihove: „Kada vidim da je situacija tako užasna, ja potpalim vatru, pozivajujci Qanbara.“ (svojega slugu) Ibn Abbas se ne slaže sa Alijom, r.a., oko spaljivanja otpadnika! Naglašavajuci hadis koji ide u prilog njegovom mišljenju: „Nemojte nikoga kažnjavati Allahovom kaznom (vatrom).“ Prema Ibn Abbasu, otpadnik od islama mora biti ubijen na drugi nacin." |
|||||||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
A seven-year-old Pakistani girl and her family have been given asylum in Canada after reports the child was raped and left to die when her Christian father refused to convert to Islam. .............
.
podetalno............na:
|
|||||||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
kako ne se najde eden da se ogradi od ova......ili da go prokomentira
|
|||||||
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |