IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој си игра со парите на граѓаните?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој си игра со парите на граѓаните?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 25>
Автор
Порака
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 11:57
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

со партите се игра ОНОЈ кој е има власта ......... во секој сегмент .......
кој е ТОЈ , добро се знае .......... но сигурно е дека не е од опозицијата ..... да .... тоа е и повеќе од сигурно ............ туку , што стана со спомениците , мостовите низ скопје , двокатните автобуси кои според бројката мислам дека се за Токио а не Скопје , музејот на својата партија , патриотските знамиња и ред “ ситници “ на сметка на државниот буџет а со самото тоа и на сметка на граѓаните ? ...... опасен овој БЦ ........ како ли само му успева да троши државни пари а не е на власт размислување
Маршеле ве молам реално гледајте ги работите,тоа е за добротро на народот,а за парите јас ви кажав и пак ке ви кажам во периодот 2002-2006 се украдоа милиарди евра.За анализите 2009 год се анализираше мнјогу евра кои се исполнија,таа беше најкризна год.Зборувам јас со факти,а не со квазифакти.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 11:59
Originally posted by mileg mileg напиша:

Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

со партите се игра ОНОЈ кој е има власта ......... во секој сегмент .......
кој е ТОЈ , добро се знае .......... но сигурно е дека не е од опозицијата ..... да .... тоа е и повеќе од сигурно ............ туку , што стана со спомениците , мостовите низ скопје , двокатните автобуси кои според бројката мислам дека се за Токио а не Скопје , музејот на својата партија , патриотските знамиња и ред “ ситници “ на сметка на државниот буџет а со самото тоа и на сметка на граѓаните ? ...... опасен овој БЦ ........ како ли само му успева да троши државни пари а не е на власт размислување
Маршеле ве молам реално гледајте ги работите,тоа е за добротро на народот,а за парите јас ви кажав и пак ке ви кажам во периодот 2002-2006 се украдоа милиарди евра.За анализите 2009 год се анализираше мнјогу евра кои се исполнија,таа беше најкризна год.Зборувам јас со факти,а не со квазифакти.

те молам , доколку кажуваш , предочи некој доказ а не само партиски пропаганди ....... сега засега е како што е ....... се знае кој и како се игра и не само со парите на граѓаните ........
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 15:45
Па луѓе на вас уште не ви е јасно за парите од граѓаните.Граѓаните сега се задоволни од сегашната опција,па затоа само ке кажам дека никој не им верува на опозицијата дека ако дојдат тие на властѕ подобро ќе живеат.Само за потсетување во најкризната година треба да се има повеке пари.Затоа јас сум одел од куќа на куќа сум прашувал каков им е ѓивотот,тие ми велат дека сега со оваа власт живеат подобро отколку (1992-1998) и (2002-2006).Оваа не е лага прашајте го народот за тогашните пари тие ке ви одговорат јас како што коментирам.Е оваа е вистината која вас ве боли и не ја кажуваат тие.Кај се парите од БЦ од тој пероиод?Сега ке ви кажам си ги стави в џеб и си изгради многу куќи и ја задолжи целата држава.Кај се 8 милиони евра?Сега ке ви кажам со тие опари се направи Глобал во Струмица.Е заради тоа не ја бидува нашата држава заради такви мафии и криминалци.И уште тоа од 109 место дојдовме до 3то место држава по спречувањето на корупција.Тоа е најголемиот успех на оваа вкладејачка гарнитура.

Изменето од mileg - 25.Декември.2009 во 12:14
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 15:47
Милег доста спамираш со истите коментари секој ден!
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2009 во 15:33
Дефинитивно од 01.01.  поскапуваат струјата и парното....НАЗДРАВЈЕ...плазење
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2009 во 15:55
кој се игра ? ....... па се знае кој ....... ОНОЈ кој е има апсолутната власт и контрола врз буџетот голема%20насмевка 

Изменето од МАРШАЛ - 28.Декември.2009 во 15:55
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2009 во 19:03
Sigurno toj druzje. Jas i Ti i da sakame ne mozjem. Ama ja preteraa be brat so arachot koj mu go nametnaa na NARODOT i nemaat oset ushe ei donesuvaat novi arachi.......mnogu pari im trebat.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2009 во 20:23
после толку години сега ви текна вакви работи да се запрашувате?
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 00:38
Секогаш оној кој е на власт одлучува за буџетските пари.

Некој кога е на власт ќе зголемува пензии, плати и земјоделски субвенции, ќе гради спортски сали, театри, споменици на Александар, на Даме Груев, Ченто, ..., и ќе се утепа од рекламирање за тоа што го направил.

Друг пак, кога е на власт нема НИШТО да прави.
АМА ПАК ПАРИТЕ ОД БУЏЕТОТ ЌЕ ГИ ПОТРОШИ.

Е кој поише ми одговара? Првиот или вториот да е на власт?
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 06:55
Ако пројде ова...
Парите јавни, трошењето тајно
никогаш нема да се знае кој колку ’’спечалил’’ Јавните пари не смеат да се трошат тајно.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2010 во 17:58

КОЈ се си ИГРА(л) на времето.....со ПАРИТЕ на македонските граѓани..читајте си подоле...

намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2010 во 18:20
ajde beee?!.изненадување..toj si igral?.збунетост...pa, shto ne go fatite  za gusha toogash ,..ako si igral so tvoite pari?изненадување.....ili taka si programiran pa,...ne smeessh neshtio drugo da kazesh,....nadvor od programata.....

kaj e ona ...za povrakjanje ..збунетост?

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ако пројде ова...
Парите јавни, трошењето тајно
никогаш нема да се знае кој колку ’’спечалил’’ Јавните пари не смеат да се трошат тајно.
....a, ova ,dosega ..najverojatno i pominalo....
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2010 во 19:49
Originally posted by novace novace напиша:

КОЈ се си ИГРА(л) на времето.....со ПАРИТЕ на македонските граѓани..читајте си подоле...

намигнување

Аман па ко човек ќе се фати за вакви ситницизбунетост Глисер, јакото богатство. Го слушам сега онака полуразбудена од попладневнион одмор бившинион ни премиер кој закажуваше конгрес во  Солун и у тили час се расонив. Ефтов си го прашува (додуша и повеќе тој си збореше, ама нејсе) дали е бобогат за едно 10пати од Ѓукановиќ. И онака скромно, ко шо си знае нашиот некогашен премиер кој доби најмноу гласови од било кого досега на избори кажа дека не е многу богат туку е  богат колку еден среден бизнисмензбунетост
И сега ако одам по логиката на ПЛАТАТА ај со една учителска математика (затоа не оценија со 1) да речеме земал плата 1000 евра за година 14 000  за 4 години  му иде некои 56 000 евра. И  сега по логиката на математичкото размислување кое менаучија на семинарот бидејки 4 години живеел на државен трошок да ставиме дека не потрошил ич дури и ако ги чувал во банка земал и троа каматичка, а згора на тоа веројатно земал и некој евричко од патувања , сума сумарум спечалил негде 100 000 евра . И сега се наметнува прашањето-толку ли ни се богати средните бизнисменизбунетост
А за другото што каа, ке одам на другите теми да не ја расипам оваа за јавно/тајно трошење.
Кон врв
computer Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Патриот

Регистриран: 25.Март.2010
Поени: 504
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај computer Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2010 во 19:52
Originally posted by mileg mileg напиша:

Па луѓе на вас уште не ви е јасно за парите од граѓаните.Граѓаните сега се задоволни од сегашната опција,па затоа само ке кажам дека никој не им верува на опозицијата дека ако дојдат тие на властѕ подобро ќе живеат.Само за потсетување во најкризната година треба да се има повеке пари.Затоа јас сум одел од куќа на куќа сум прашувал каков им е ѓивотот,тие ми велат дека сега со оваа власт живеат подобро отколку (1992-1998) и (2002-2006).Оваа не е лага прашајте го народот за тогашните пари тие ке ви одговорат јас како што коментирам.Е оваа е вистината која вас ве боли и не ја кажуваат тие.Кај се парите од БЦ од тој пероиод?Сега ке ви кажам си ги стави в џеб и си изгради многу куќи и ја задолжи целата држава.Кај се 8 милиони евра?Сега ке ви кажам со тие опари се направи Глобал во Струмица.Е заради тоа не ја бидува нашата држава заради такви мафии и криминалци.И уште тоа од 109 место дојдовме до 3то место држава по спречувањето на корупција.Тоа е најголемиот успех на оваа вкладејачка гарнитура.

Потполно се согласувам. да
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.