IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Интернет
  Активни теми Активни теми RSS - Изработка на страна
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Изработка на страна

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
X3rip3 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 31.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај X3rip3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Изработка на страна
    Испратена: 31.Август.2009 во 01:48
Здраво форумџии,јас сум нов на форумов и знам дека го одбрав најдобриот форум во Македонија за да споделам едно прашање со вас,имено би сакал да отворам сопствена веб-страница на интернет,мислам дека до негде се разбирам во интернет (барем знам да го користам),ама не толку колку вас па затоа би ве замолил за нокој совет од вас во врска со ова.

Ми треба страна со .com домен нејм (ако имате некоја препорака каде може да се земе а и каде гарантираат 100% заштита,супер)

После ми треба програма во која ке изработам веб страница,знам дека ке знаеете да ми дадете добар предлог на програм каде може да се изработи солидна страна.

И мислам дека потоа е потребна страна (поправите ме ако грешам) од каде би се хостирала страната,и мала помош како да ја хостирам.

Па форумџии би ви бил многу благодарен ако одвоите дел од вашето време да ми помогнете околку ова,верувам и вам некој ви помогнал и знаете колку би ми значела вашата помош ,поздрав.
Кон врв
Sp-mk.com Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Јули.2009
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sp-mk.com Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2009 во 03:29
Џабе ти е вака ако незнаеш ниеден програмски јазик ако незнаеш да хостираш ако незнаеш да купуваш домен .ком џабе ти е да правиш страна

Прво, треба да учиш некој програмски јазик за да направиш страна (тоа за да бидеш доволно добар треба една година да го учиш програмскиот јазик)

После да се научиш да ја хостираш и заштитиш (една недела)
ЗА домен, може некој друг да ти купи.

Ама пошто гледам дека си аматер, неможеш да креираш веб страна оти сигурно ќе биде некоја аматерска, ќе биде една страна како кајгана пример се да има на неа, а такви веќе има милион
Кон врв
X3rip3 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 31.Август.2009
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај X3rip3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2009 во 14:29
wow,slow down

Јас не знам програмски јазици ама досега имам отворено неколку веб страни кој се направени со готови темплети од Webs.com или Weebly.com,сега ми треба страна која нема да користи готов темплете туку ми треба програма во која сам ке ја направам,поправите ме ако грешам ама мислам дека програмски јазици се потребни за да направиш страна ако ја правиш од некој нај едноставен програм (пример можеш во notepad),ама за тие што не знаат програмски јазици се има програми за кој не треба да се знае програмски јазик,ок јас знам како да купам домен,а за хостирање мислам оди перку filezila ама не знам во целост како,мислам дека тие што се разбираат од ова ке ме разберат за што ми треба помош,предлог за програма за изработка и како да ја хостирам?

Поздрав до сите форумџии!
Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2009 во 14:40
za domain ke odes vo MARNET, vo fakultetot karsi sudot, taa e ovlastena u MK

dreamweaver, ali ke ti treba nekoe vreme da se snajdes

inace, ukluci mozok, kucaj u google udarnio zborovi
http://www.google.com/search?q=web+design+programs&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:de:official&client=firefox-a

Изменето од LouWeed - 31.Август.2009 во 14:40
Кон врв
Sp-mk.com Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Јули.2009
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sp-mk.com Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2009 во 22:17
Пробај со Joomla. Тоа е скрипта, откако ќе ја хостираш лесно се работи. :)
Кон врв
ZokY Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2009
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZokY Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2009 во 11:13
Probaj so BlueVoda moze kje napravis nesto
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 00:50
NEVERUVAM DEKA  ZNAAT DA JA KOISTAT, A USTE POMALKU DA JA NAPRAVAT
Кон врв
Naum94 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 25.Септември.2010
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Naum94 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2010 во 15:24
Mene mi treba dizajn za internet strana.Internet stranata mi e napravena,znam programski jazici se.samo ne znam od kade i kako da go napravam dizajnot
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Naum94 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2010 во 15:27
dali na blue voda ima dizajni?
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2010 во 15:28
Како мислиш ти е направена а немаш дизајн?
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Naum94 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2010 во 15:32
Sakam da kazam imam gore logo podoli meni i posle sleduva tekstot i slikite i se sho treba ama e mn prosto
za da usloznam ????
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2010 во 15:36

Дај нешто да видиме screenshot... било што..

Од готов темплејт ја правиш? Или почна од нула? Велиш знаеш програмски јазици...знаеш се, а не можеш да средиш една страничка? Што користиш за изработка? Читнав онаму спомнуваш Ad. Dream...
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Naum94 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2010 во 15:43
koristam adobe dreamweaver i kako se vmetnuva slika ovde?
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2010 во 15:48
вака се вметнува слика овде...ако ти е помала од 75 KB

Тукуу..ако можеш стај...јас работам со Dreamweaver неколку години..
Ако можам по ЛП ќе ти објаснам. Малку сум зафатена деновиве
Ако не пиши тука...100% ќе се најде некој освен мене што ќе ти одговори...
Ај не 100% ...20% нека бидат
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.