IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Разлика во години: постар или помлад партнер/ка?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Разлика во години: постар или помлад партнер/ка?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5152535455 70>
Автор
Порака
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 19:07

Bounty..
jas ednas odev so pomal od mene godina i pol. no ne se primetuvase, ne bese rasten vo selovo nareceno Makedonija. sva srecom izuzetcima- na primer tipot sto momentalno mi se svigja ima 27 i si lici na svoite godini i karakterno i fizicki. no znam i jas nekogas da nae*am so nekoja budala sto e postar se praj pameten a vrska nema od zivotot. ni prosetan ni kavaljer ni pak da znae kako treba so zensko da se ponasa. sramoti ..

Изменето од blueprayer - 22.Декември.2009 во 19:08
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 19:10
Абре мене не ми се битни години, до пред една година уште со средношколки одев....значит од 5-то одд. до пред една година....ама тапа е ко што викаш ти, не личат на годините, грам мозок и зрелост не покажуваат. И да има 30 год. што ќе ти е, ќе го учиш како се врзуваат врвки од патики?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 19:14
toa veke ne e do godinite, veruvaj. toa veke e karakterno. od licno iskustvo-ima lugje i lugje. karakter i karakter. nekoi od sto ne se prosetani, ni nadvor od gradot ne izlegle nitu na elitno mesto bile sednati, ako gi odneses nekade se ko  vanzemaljci i ne znaat ni kako da se odnesuvaat.
dokolku covek nema izgradeno stav-sto saka i sto bara kaj edna licnost, jasno deka nema da znae sto da pravi so nea. toa e dopolnitelno na ova sot go kazav.
Кон врв
riki1899 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2008
Поени: 850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај riki1899 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 20:10
Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Абре мене не ми се битни години, до пред една година уште со средношколки одев....значит од 5-то одд. до пред една година....ама тапа е ко што викаш ти, не личат на годините, грам мозок и зрелост не покажуваат. И да има 30 год. што ќе ти е, ќе го учиш како се врзуваат врвки од патики?
taka e , a tek da vidis koga ti(so celoto tvoe iskustvo i znaenje) ke imas 30 godini i koga nekoe nedonoseno koe voopsto ne ni znae sto se toa vrvki(a ne pak da znae kako se vrzuvat)ke probuva tebe da te uci kako da si gi vrzes vrvkite
zatoa vikam podaleku od deca(koi jadnite tolku se deca sto ne mozat ni da svatat deka seuste se deca),a ti normalno ne mozes da im objasnis zatoa sto oni neli se znaat i se najpametni
    basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?      
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 20:12
gi ima i na 30 sto nemaat jadnite niso postignato nitu se prosetani nitu pak se pametni da znaat kako da prosetaat a ne pa da se najdat u pametno drustvo размислување ostaj toa! aj da si mal da neznaes e ok, ama da si mal a poprosetan i poveke da znaes kako da postignes nesto....e rezil. трепкањетрепкањетрепкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај riki1899 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 20:43
najlosho e koga si mal,i voopsto ne prosetan(a mislis deka si), na izgled kako prasence(nekoj ke te potsredi malku,pa kje mu se calamis),voopsto neiskusen(a mislish deka od tebe kipe iskustvo),nemash nisto postignato(osven ako nekoj blizok ne te namestil na nekoe rabotno mesto),koga ke se najdesh vo pametno drustvo ti se pravish najpameten i toa bukvalno na site i seuste ne svakas deka si DETE i deka ne si NAJPAMETNA osoba na svetot,e toa bogami e rezil pa makar i da si dete...zalosno e koga deteto ke se pravi popametno od site,koga ke prodava(iako nema sto da prodava), namesto da kupuva ...sovet do decata NE MU KAZUVAJTE NA TATKO VI KAKO SE PRAVAT DECA
    basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?      
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 20:45
бидејќи годините не секогаш соодветствуваат со паметот на оној...
што ги носи...
разликата во години не нужно носи и предност на постариот...
како мене ми го спопика една...амм..ммм..
а бе ...
ама од тогаш си знам...
не ги потценувај помладите...
инаку уште имам кошмари...
а не е попаметна од мене...
така сеуште милувам да си мислам...

Изменето од којсумјас - 22.Декември.2009 во 20:46
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 21:09
druze pazi nekoj tatko da ne ti doe na vrata samo голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Kojsumjas  големо%20гушкање sosema vo pravo si.jas poveke bi rekla ne glej na godini, ako e zensko pazi mu se...za da nemas posle potpis posveten na nekogo od dlaboka bolka
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај riki1899 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:49
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

бидејќи годините не секогаш соодветствуваат со паметот на оној...што ги носи...разликата во години не нужно носи и предност на постариот...како мене ми го спопика една...амм..ммм..а бе ...ама од тогаш си знам...не ги потценувај помладите...инаку уште имам кошмари...а не е попаметна од мене...така сеуште милувам да си мислам...
ne e nuzno da nosi prednost,mnogupati nudi i sprotivno,zatoa sto postariot e toj sto treba da bide popameten,pozrel,postabilen i sl. i ne smee da dozvoli da se sluci nesto bez vrska,...deka ne bila popametna ne bila,ama deka bila rasipana bila...ne e do pametot do rasipanosta e,ako bila pametna nemalo da se izglupira neli?
znaes kako vikaat,toa sto edna budala ke go rasipe sto pametni ne mozat da go opravat,toa mozno da e slucaj i sega neli?
hehee i na mene edno devojce pomalo seuste mi se ponasha,diga i pravi pametna,me ogovara,kritikuva i potcenuva kaj stigne(ama nema hrabrost nisto da mi kaze vo lice i ispadna najgolemo gjubre sto voopsto sum go zapoznal),ama tipkata od koga me zapozna mene si go smeni zivotot od koren ,i zamisli seuste go zivee toj zivot,koj go zapocna so mene i poradi mene,a seuste se samo loso zbori za mene i za mojot zivot,a ona seuste go zivee istiot ...i popustav zasto e dete ama go pretera pa ja bataliv skroz i sega ete ja me brka na sekoj cekor,sega duri si svatila sto izgubila,jadnata ke i dojde pametot ama kasno ke bide

taka da ne se zamaraj,ostavi vremeto da raboti za tebe...se se vrakja se se plakja...
Кон врв
malenko2300 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 17.Јануари.2010
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај malenko2300 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 01:13
Океј, според мене разликата во години влијае, но и не, во различни периоди од животот, пример невкусно е да одат девојче 10години и момче 15, а сепак не е исто доколку одат девојка 25, маж 30год..

Всушност, сакам да ве прашам нешто конкретно..
Девојката 16, момчето 22.. Како размислува тој? Дали имаат шанси, ако тој е разбирлив, а таа „поголема психички“ ??
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 09:46
Iako taa misli deka e ''pogolema  psihichki'',sepak momcheto neka ostane razbirlivo do nejzinata 18-ta godina ,pa potoa  neka si go postavi istoto prashanjeнамигнување
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 11:37

Твоите години и моите години – два брега, два камена,
Две небиднини.....
Твоите години и моите години –твоите години во мојата мака,
Моите години во твоето срце....
Ти одиш чекор по чекор, мака по мака низ моите години,
Јас одам чекор по чекор, мака по мака низ твоите години.
Нема крај и нема изодување...............

Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 12:51
Vremeto i brojkite se najingenioznata covecka budalastina!

Tugjite dobri ili losi iskustva ne se i nemozat nikogas da bidat del od ona sto go sakam jasсреќа
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Mimi81 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2009
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mimi81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 15:10
Можеби порано би рекла дека годините имаат гоооолема врска во врската. Дека машкото треба да е најмалку 4 години постар од женското и сл. дека покасно созреваат, дека покасно се стабилизираат и сфаќаат сто сакаат од животот.
СЕГА...

Го повлекувам сето она што некогаш сум го кажала. Карактерот воопшто не е во мерило со годините. Не триесет 40 нека има ако е психички недораснат, мисли дека живее во времето дедому кога живеел и слично, од него не очекувај зрела помош како од партнер. Тој само ке те ограничува потценува и гази. Секогаш ке те критикува и на крај сфакас дека еден необразован идиот, непрошетан и сл. тебе ти го диктира животот.

Се откажуваш од постарите или пак случајно налетуваш на други постари кои на прв поглед мислиш дека се поразлични па после сфаќаш дека тие секогаш сакаат да се прават попаметни. Не е важно твоито образование, интелект и сл. Твојата прошетаност и животно искуство. Важно е тоа што тие се постари и животот го поминале по биртии и ти солат памет за животот, во целина. Сфаќаш... СИТЕ СЕ ИСТИ.

Налетуваш на помал.
Отпочеток скептик.
Дете.
Уште недозреано, но си викаш дај да с почувствувам и јас помладо и... сфакаш. Тој е тој. Тој те обожува, го почитува твоето животно искуство и ја цени секоја твоја мисла, не те омаловажува и те гледа како богиња.

Се разбира обва е моето искуство.

Зашто од искуство знам каде клинците се обидуваат да солат памет наоколу.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5152535455 70>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.