IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Верски тероризам...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Верски тероризам...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 27>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:13
Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

vie ne treba da vojuvate presataneete
zboruvam za amerikanskite i evresjkite spletkaranja

Vo imeto na Boga?

Изменето од Messenger - 20.Декември.2009 во 19:13
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:14

e dobro togas zosto vie vojuvate protiv drugite dosega imalo mnogu vojniii i sega ova sto se slucuvaa

Ти сведочам со сé што мие дарено, дека; Вистинските следбеници на ВИСТИНСКИОТ БОГ и ИСЛАМ во ИСУС ХРИСТОС никогаш не убивале, не воделе крвави војни и не го прлале Светото Име БОЖЈЕ!

Изменето од spiros - 20.Декември.2009 во 19:15
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
el_kevser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Поени: 832
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:15
vas ne vie prapisana vojnata ili da
a zasto veli isus vo slednive citati
ne mislite deka dojdov da donesam mir za zemjata , nedojdov da dodnesam mir tuku mec.. matej 10,34,

dojdov da flram ogan na zemjata i kolku bi sakal da zapalen mislite li deka dojdov da i donesam mir na zemjata ne vi velam tuku razdorr
luka12,49,51,

ovie se isusovi zborovii ili ne
i zaram vaka vi velii , razdor da vi dodense ili mirr

kako ke go protumacite ovaa

Изменето од el_kevser - 20.Декември.2009 во 19:16
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:16

Originally posted by Rita.MD Rita.MD напиша:

Алах екбер?

Е ова е страшно. Не знам со кое лице тие еден ден ќе стојат пред Оној што го создаде тој човек.

Qur'an 8:12--When your Lord revealed to the angels: I am with you, therefore make firm those who believe. I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike off their heads and strike off every fingertip of them.

Qur'an 5:33--The punishment of those who wage war against Allah and His apostle and strive to make mischief in the land is only this, that they should be murdered or crucified or their hands and their feet should be cut off on opposite sides or they should be imprisoned; this shall be as a disgrace for them in this world, and in the hereafter they shall have a grievous chastisement.

e dobro togas zosto vie vojuvate protiv drugite dosega imalo mnogu vojniii i sega ova sto se slucuvaa

Па се случува кога има фанатици како твоиве соверници. Досега никоја војна не била предизвикана поради библиски стих, бидејќи така Исус наредил и апостолите тоа го правеле. Можеби имало крстоносни војни, но тие не биле иснпирирани и поттикнати од Библијата, туку од црквата како институција.

Кој контраст е помеѓу христијанството и исламот. Исус е мирољубив, нуди сигурно спасение, вечен живот и љубов, за разлика од омразата која ја поттикнува Мухамед, убиствата кои ги заповеда и несигурноста која ја дава. Исус вели дека на Бог може да Му се обраќаме со Оче наш, Татко, а од сите 99 имиња на алах, ниту едно не е ни приближно такво. Па секако, зарем еден татко би ја барал смртта на своето чедо?

Многу е јасно дека к*ранот не е од Бога. После вакви гадотии-не. Зарем не ви значи нешто светоста на животот?
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:16
Originally posted by fiks fiks напиша:

Алах екбер?

Е ова е страшно. Не знам со кое лице тие еден ден ќе стојат пред Оној што го создаде тој човек.

Е Рита мене ми е грозно да гледам такви клипови,веднаш кога сфатив што е поентата го исклучив.

Ене пример на какви карактери прави исламот и верскиот фанатизам кој потекнува од него.

А најтрагично во случајов е што она е за мене најголемиот кукавичлук кој може да постои,да му го прережеш братот на врзан човек.

Сите тие се јаки и големи во храброста кога онај другиот е врзан и неколку мина го држат.

Јас би ги запрашал муслиманите на форумов само едно во врска со грозотиите од онај тип?
-Како ќе и биде на мајкаму на некој форумски член кога некои би го заклале и истото снимиле на клип и потоа тој клип да го гледа неговата мајка.

Verojatno za toa naogjaat inspiracija tuka:

3-151. Mi cemo uliti strah u srca onih koji nece da vjeruju zato sto druge Allahu ravnim smatraju, o kojima On nije objavio nista.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:20
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Алах екбер?

Е Рита мене ми е грозно да гледам такви клипови,веднаш кога сфатив што е поентата го исклучив.

Ене пример на какви карактери прави исламот и верскиот фанатизам кој потекнува од него.

А најтрагично во случајов е што она е за мене најголемиот кукавичлук кој може да постои,да му го прережеш братот на врзан човек.

Сите тие се јаки и големи во храброста кога онај другиот е врзан и неколку мина го држат.

Јас би ги запрашал муслиманите на форумов само едно во врска со грозотиите од онај тип?
-Како ќе и биде на мајкаму на некој форумски член кога некои би го заклале и истото снимиле на клип и потоа тој клип да го гледа неговата мајка.

3-151. Mi cemo uliti strah u srca onih koji nece da vjeruju zato sto druge Allahu ravnim smatraju, o kojima On nije objavio nista.

toa e preteruvanje nikade ne veli islamot taka da se odnesuvaatt nikadee    ne smeete da masakrirate lugee toa e los pat    i toaa ne e delo na muslimanskite iskreni vernicii.

Изменето од el_kevser - 20.Декември.2009 во 19:23
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:22

ne mislite deka dojdov da donesam mir za zemjata , nedojdov da dodnesam mir tuku mec.. matej 10,34,

dojdov da flram ogan na zemjata i kolku bi sakal da zapalen mislite li deka dojdov da i donesam mir na zemjata ne vi velam tuku razdorr
luka12,49,51,

Тие зборови треба да се сфата по смисла, а не дословно(како и оние во списите на другите вери). Мечот кој е донесен не е физички меч за убивање туку меч на вистината кој ја пресекува илузијата во која се наоѓаат луѓето. Но некои луѓе не сакаат да бидат ослободени од илузијата и дури сакаат другите да ги задржат во илузијата, и поради тоа настанува „раздор„ помеѓу едните и другите. Но тука никако не стануцва збор за повик кон насилство врз другите, иако за жал многу „христијани„ тоа не го сфаќаат и вршат насилство како врз самите христијани така и врз оние од друга вероисповед, но тоа е погтрешно, Христос и божјите пратеници не зборат за такво нешто.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:23

luka12,49,51,

Исусовиот Меч и Оган не е од овој свет, туку Духовен и служи на СОВРШЕНАТА ВИСТИНА!

Така на пример тој Меч и тој Оган е помеѓу луѓето од една иста фамилија, во која едните поверувале на СОВРШЕНАТА ВИСТИНА и повеќе не сакаат да земат во рака никакво оружје, додека другите членови на фамилијата се спремни да се караат и дури (во името БОЖЈЕ) да ги убијат, поради Христа!

Изменето од spiros - 20.Декември.2009 во 19:24
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:24

luka12,49,51,

Тоа не се однесува на војување ни под разно.

Исус знаеше дека Неговите следбеници ќе бидат прогонувани, знаеше дека после Него се ќе се промени. Зборуваше за тоа дека ќе настане поделба помеѓу верниците и неверниците. Тој ја донесе таа поделба. Или ќе Го следиш или не. Нема трето.

Исус ги предупредуваше дека ќе треба да се заштитат, но никаде не рече исколете ги сите со ред. Тој го исцели увото на војникот кој дојде да го зароби. Зарем треба поголем доказ од ова? Делата зборуваат погласно од зборовите.

Колку ли само христијани маченички беа убиени од Нерон? Колкумина беа прогонувани? Сите апостоли со исклучок на Јован, беа убиени, без никогаш да повредат било кој.
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:24
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

luka12,49,51,

Тие зборови треба да се сфата по смисла, а не дословно(како и оние во списите на другите вери). Мечот кој е донесен не е физички меч за убивање туку меч на вистината кој ја пресекува илузијата во која се наоѓаат луѓето. Но некои луѓе не сакаат да бидат ослободени од илузијата и дури сакаат другите да ги задржат во илузијата, и поради тоа настанува „раздор„ помеѓу едните и другите. Но тука никако не стануцва збор за повик кон насилство врз другите, иако за жал многу „христијани„ тоа не го сфаќаат и вршат насилство како врз самите христијани така и врз оние од друга вероисповед, но тоа е погтрешно, Христос и божјите пратеници не зборат за такво нешто.
no tuka veli razdoorr ke donesammmm
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:26

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Алах екбер?

toa e preteruvanje nikade ne veli islamot taka da se odnesuvaatt nikadee    ne smeete da masakrirate lugee toa e los pat    i toaa ne e delo na muslimanskite iskreni vernicii.

Поискрено од ова? Здравје!

Само човекот си знаеше колку искрени верници они беа. Немој да ти лепам сури каде што сте повикани на борба.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:26

luka12,49,51,

Тоа не се однесува на војување ни под разно.

Исус знаеше дека Неговите следбеници ќе бидат прогонувани, знаеше дека после Него се ќе се промени. Зборуваше за тоа дека ќе настане поделба помеѓу верниците и неверниците. Тој ја донесе таа поделба. Или ќе Го следиш или не. Нема трето.

Исус ги предупредуваше дека ќе треба да се заштитат, но никаде не рече исколете ги сите со ред. Тој го исцели увото на војникот кој дојде да го зароби. Зарем треба поголем доказ од ова? Делата зборуваат погласно од зборовите.

Колку ли само христијани маченички беа убиени од Нерон? Колкумина беа прогонувани? Сите апостоли со исклучок на Јован, беа убиени, без никогаш да повредат било кој.

a kade vel;i islamot da masakrariraat lugeee

jas go osuduvam toa i site muslimani vernici

Изменето од el_kevser - 20.Декември.2009 во 19:26
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:29
А зошто не излезете на демонстрации и гласно и јасно го искажете тоа осудување низ целиот свет?????
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 19:30

no tuka veli razdoorr ke donesammmm

Тоа е типично за СОВРШЕНАТА ВИСТИНА!

Таа ги дели на една страна вистинските верници, а на друга страна неверниците и кривоверниците!

Тоа е раздорот!

Исус секогаш ја кажува Вистината, бидејќи во Него е СОВРШЕНАТА ВИСТИНА - БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) ВИСТИНСКИОТ!

Изменето од spiros - 20.Декември.2009 во 19:31
in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,195 секунди.