|
Верски тероризам... |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 27> |
Автор | ||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Vo imeto na Boga? Изменето од Messenger - 20.Декември.2009 во 19:13 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ти сведочам со сé што мие дарено, дека; Вистинските следбеници на ВИСТИНСКИОТ БОГ и ИСЛАМ во ИСУС ХРИСТОС никогаш не убивале, не воделе крвави војни и не го прлале Светото Име БОЖЈЕ! Изменето од spiros - 20.Декември.2009 во 19:15 |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
vas ne vie prapisana vojnata ili da
a zasto veli isus vo slednive citati ne mislite deka dojdov da donesam mir za zemjata , nedojdov da dodnesam mir tuku mec.. matej 10,34, dojdov da flram ogan na zemjata i kolku bi sakal da zapalen mislite li deka dojdov da i donesam mir na zemjata ne vi velam tuku razdorr luka12,49,51, ovie se isusovi zborovii ili ne i zaram vaka vi velii , razdor da vi dodense ili mirr kako ke go protumacite ovaa Изменето од el_kevser - 20.Декември.2009 во 19:16 |
||||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па се случува кога има фанатици како твоиве соверници. Досега никоја војна не била предизвикана поради библиски стих, бидејќи така Исус наредил и апостолите тоа го правеле. Можеби имало крстоносни војни, но тие не биле иснпирирани и поттикнати од Библијата, туку од црквата како институција. Кој контраст е помеѓу христијанството и исламот. Исус е мирољубив, нуди сигурно спасение, вечен живот и љубов, за разлика од омразата која ја поттикнува Мухамед, убиствата кои ги заповеда и несигурноста која ја дава. Исус вели дека на Бог може да Му се обраќаме со Оче наш, Татко, а од сите 99 имиња на алах, ниту едно не е ни приближно такво. Па секако, зарем еден татко би ја барал смртта на своето чедо? Многу е јасно дека к*ранот не е од Бога. После вакви гадотии-не. Зарем не ви значи нешто светоста на животот? |
||||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Verojatno za toa naogjaat inspiracija tuka: 3-151. Mi cemo uliti strah u srca onih koji nece da vjeruju zato sto druge Allahu ravnim smatraju, o kojima On nije objavio nista. |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изменето од el_kevser - 20.Декември.2009 во 19:23 |
||||
|
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Исусовиот Меч и Оган не е од овој свет, туку Духовен и служи на СОВРШЕНАТА ВИСТИНА! Така на пример тој Меч и тој Оган е помеѓу луѓето од една иста фамилија, во која едните поверувале на СОВРШЕНАТА ВИСТИНА и повеќе не сакаат да земат во рака никакво оружје, додека другите членови на фамилијата се спремни да се караат и дури (во името БОЖЈЕ) да ги убијат, поради Христа! Изменето од spiros - 20.Декември.2009 во 19:24 |
||||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тоа не се однесува на војување ни под разно. Исус знаеше дека Неговите следбеници ќе бидат прогонувани, знаеше дека после Него се ќе се промени. Зборуваше за тоа дека ќе настане поделба помеѓу верниците и неверниците. Тој ја донесе таа поделба. Или ќе Го следиш или не. Нема трето. Исус ги предупредуваше дека ќе треба да се заштитат, но никаде не рече исколете ги сите со ред. Тој го исцели увото на војникот кој дојде да го зароби. Зарем треба поголем доказ од ова? Делата зборуваат погласно од зборовите. Колку ли само христијани маченички беа убиени од Нерон? Колкумина беа прогонувани? Сите апостоли со исклучок на Јован, беа убиени, без никогаш да повредат било кој. |
||||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Поискрено од ова? Здравје! Само човекот си знаеше колку искрени верници они беа. Немој да ти лепам сури каде што сте повикани на борба. |
||||
|
||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
a kade vel;i islamot da masakrariraat lugeee jas go osuduvam toa i site muslimani vernici Изменето од el_kevser - 20.Декември.2009 во 19:26 |
||||
|
||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А зошто не излезете на демонстрации и гласно и јасно го искажете тоа осудување низ целиот свет?????
|
||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тоа е типично за СОВРШЕНАТА ВИСТИНА! Таа ги дели на една страна вистинските верници, а на друга страна неверниците и кривоверниците! Тоа е раздорот! Исус секогаш ја кажува Вистината, бидејќи во Него е СОВРШЕНАТА ВИСТИНА - БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) ВИСТИНСКИОТ! Изменето од spiros - 20.Декември.2009 во 19:31 |
||||
||||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |