|
Прилеп |
Внеси реплика | страница <1 7071727374 131> |
Автор | |
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
упс...се извинувам за погрешната информација,мислев дека Миле Јанакиевски е домаќин оваа година...нејсе...
и едно предупредување до сите кои планирате да доаѓате на слава- на Плетвар отворете 24 очи...патот е лизгав |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
konecno i kaj nas sneg
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
црноока,како беше на плоштад?
убаво ги завиткале сармичињата? имаше народ? |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јупииии.....турбо снегче во прилепов
Нека ни е за многу години градската слава сармичките на плоштад не ги пробав.... ама тате го покажа своето мајсторство (тој виткаше сармички ) , сите сармички сантим на сантим виткани |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ммммммм...дете,ќе ти пратам зелка и јас шом тато е толкав мајстор...нека завитка некоја и за нас...
|
|
|
|
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj so se dava nesto na gage kako mozi da nema narod
samo me nervira so i tie sto imaat se turkaat da zemat isto kako i tie sto nemaat...ali toa e...dodusa jas pokasno izlegov, ne zacekav mnogu...ladnovo i snegot gi podzabrka izgleda.....
jas si sedev vo Kavali, so toplo neskafe, i si gledavme kako snegov poleka si paga...
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ахааа...паметно ма..Кавали ти била најдобрата солуција..
не сум во Прилеп па ме интересираше како поминавте |
|
|
|
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne si propustila nisto posebno...
snegot malku gi im gi pomati smetkite...
samo denes mnogu soobrakajni nesreki..dodusa lesni,bez povredeni ....treba mnogu vnimavanje, a site se pravat vozaci so iskustvo i ne priznavaat deka ustvari ne se spremni da vozat na vakvi uslovi...do 17h nisto nemase po ulicite frleno, ni edno kamce ni sol
|
|
Ne znam kako da pobegnem
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ха...безобразен снег...се врнело ли во декември...
е секогаш не изненадува во безвреме |
|
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од bijonse1 - 12.Јануари.2010 во 17:26 |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зрзе Манастирот Св. Преображение или попознат како манастир Зрзе, се наоѓа околу 25 км западно од Прилеп. Подигнат е на една рамнина над селото Зрзе. Од сите страни е опколен со дабова шума, со отворен поглед кон Пелагониската рамнина. Манастирскиот комплекс зафаќа површина од околу 7000 м2, простор на кој се изградени згради и тоа во северо – источниот – конаците, во западниот – економските згради, а на јужниот и југозападниот дел – други помошни згради. Некогашниот манастирски комплекс заземал многу поголема површина од денешниот. Целиот простор одговара на површината која е природно оградена и заштитена со долини од јужната страна, и со значителен вертикален засек од источната страна. За заштита од западната страна порано бил издигнат висок дебел ѕид, од кого денес се зачувани остатоци. Целиот состав на згради заедно со црквата бил опколен со еден развиен фортификационен систем, веројатно со одбрамбени кули. Врз основа на историските извори, постанокот на овој историски комплекс би требало да ги бараме мекаде во средината на 14 от век, во времето на цар Душан. На тоа време и на втората половина на 14 от век би требало да му се припише и постанокот на испосничките ќелии изработени во вертикалниот засек на варовниот масив, источна граница на манастирскиот комплекс. Податоците за почетното ехзистирање на манастирот ги наоѓаме во обемниот текст на фреско натписот кој се наоѓа над јужниот влез однадвор, од црквата Св. Преображение. Натписот потекнува од околу 1400 та година и гласи: доколку имате прилика обавезно посетете го манастирот кој е во близина на Прилеп
Изменето од Andjelina - 05.Јули.2010 во 01:03 |
|
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ThePPPTrooper
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ехххх, Зрзе
едвај чекам пак да одам, а се наоѓа прилика 3-4 пати годишно Изменето од ThePPPTrooper - 12.Јануари.2010 во 19:25 |
|
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|
litere
Нов член Регистриран: 12.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA GRADOT KAJ SO SUM RODEN SUPER OD KO DOJDE MARIJAN RISTEVSKI
|
|
Внеси реплика | страница <1 7071727374 131> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |