|
Дали му верувате на Груевски? |
Внеси реплика | страница <1 6566676869 76> |
Автор | |||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Do zabegan
Nasiot narod ne e siromasen? Sigurno me zezas, koja sredna klasa, kakvi bakraci. Sredna klasa koja ne moze da si obezedi krov nad glava, koja ne moze da si kupi kola, koja ne moze da si obezbedi edno pristojno letuvanje, za zimovanje ne stanuva zbor, koja ne moze na svoite deca da im obezbedi skoluvanje. Za sredna klasa koja e prezadolzena kaj bankite so po eden i povekje krediti, a za koi sto ima golemi poteskotii da gi vraka ili pak voopsto ne gi vraka. Dali treba da zboruvam za studentite i nivniot standard. Da kazeme li za kvalitet na zivot vo provinciskite gradovi, kaj sto cela industrija e dovedena na nula. Zboruvas za sredna klasa vo drzava spored statistikite vo koja 70 % od naselenieto nikogas nema otideno preku granica. Toa li e spored tebe sredna klasa????? |
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
малку забеговме од темата, во право си, само не би реплицирал понатаму бидејќи не е соодветно
|
|||
|
|||
bodeti
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 606 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Gledam nekoj zali za komunizmot i za fabrikite vo koi se zemase plata i krediti a najmalku se rabotese.Coveku nemoze da ja muzis kravata a da ne ja ranis i cuvas,ako sakas da uspees i da imas kola i podobar zivot toa samiot treba da go napravis.Eve ti sovet kako go pravat toa poveceto luge vo svetot a i tie vo mk sto gi gledas so ubavi koli i kuci.Ke zemes kucata i celokupnata imovina na tatkoti ke ja stavis pod hipoteka i ke zemes kredit od banka,ete ti sredstva tvoe e samo da oberes koj biznis ke rabotis,znam deka nema da ti se dopadne toa i podobro ke ti e da ides i da prosis pred vladata i da places otkolku da rizikuvas da ja izgubis kucata i se sto ima tvoeto semejstvo,ama toa e realnosta koja e sekojdnevna vo taa posakuvana evropa.Pred da ja napustam makedonija imav dolgo vreme firma i pred zaminuvanje ja ponudiv na edna vrabotena za koja znaev deka ima povece pari od mene iako raboti za mene,a taa samo se namea i mi kaza ne sum budala da rabotam podobro ke si najdam drug gazda kako tebe nego da rizikuvam.Osvestete se ednas deka vlada i drzava sme nie a ne nekojsi dedomraz koj ke ni dava sekoj mesec socijalni paketcinja.Kakov narod takva vlada i drzava.
|
|||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Жестоко..но сепак вистинито...тоа е..сакале или не..
пс
Ама ...некои (си) се „трезнат„ многу подоцна..одколку што тие лично и посакуваат???.
|
|||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е ај кажи ги тие постапки со кои не се согласуваш со твојот лидер. Сигурен сум дека нема многу да ги набројуваш, па затоа во два реда кажи кои се!
Е? Не зезај! Навистина? Имаш и книшка, а? |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bodeti site a ne nekoj zalat za komunizmot bidejki togas imase kakva takva socijalna zastita, lugjeto bea sigurni. Ubavo so predlagas na lugjeto nacin kako da se spravat so nemastijata, kako da se sredat, ama nacinot ti e pogresen. Ne e sekoj skroen da vodi biznis, i samiot znaes, pogotovo vo MK kolku e "lesno" da bides uspesen vo bilo koj biznis.
Ovie muabeti se nadovrzaa na temata od prosta pricina sto ekonomijata vo globala e sostaven del od programata na Grujo. A od ekonomija ovie 3 god. ni "e" ne vidovme. A ti Zlatnik ne bidi tolu los sprema mileg, deckoto e clen na partijata duri od proslata god. Samo se zeznal, spored Grujo za da bides uspesen vo partijata kniskata treba da ti bide od 2010 god. Sto si so postara kniska poveke necinis. Nas starite clenovi ne mnozat so 0. |
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Со една забелешка. Не е проблем ако се работи за ризик во работењето кој зависи од нас самите, од нашите способности за водење бизнис или ако се работи за ризик од условите кои ги диктира пазарот. Тоа е суштината на економијата. Но, кај нас има и додатен ризик, а тоа е политичкиот. Не дека во Европа го нема, но не е воопшто до толку изразен како овде кај нас во МК! И, тој кај нас е примарен.
Баш ме интересира како таа жена работничка стекнала толкаво богатство само од плата која и’ ја даваат газдите? |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo pravo si Zlatnik, poradi politickiot rizik zatoa i nema investicii, niti ke ima vo dogledno vreme.
Zenata rabotnicka izgleda imala srekja samo Bodeti ne e svesen, toj rabotel so firmata a taa se zbogatuvala, zatoa mu ja ima kidnato od MK. |
|||
bodeti
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 606 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дај му ги на Грујо.....барем знаеш дека ќе отидат во некоја глупава реклама...за дигање на егото на пастирот...
|
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 6566676869 76> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |