IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Дали му верувате на Груевски?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали му верувате на Груевски?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6465666768 76>
Автор
Порака
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 13:16
Kolateralna shteta e narodot makedonski da posle se voopshto za bilo shto da i poveruva na ovaa vlast koj ja predvodi Gruevski. A nemu voopshto ne ni pomisluvam da mu veruvam posle maksimalnite zalozjbi da go doograbi narodot barajki mu pari koi siromashniot ni narod ne oti ne sakal ami oti ne mozjel ne gi plakjal i porano od osamostojuvanjeto na Makedonia. No besk*rpuloznosta na ovaa vlast i samiot Gruevski e vo toa shto po sekoja cena gleda da sobere pari ne gldaqjki dali vremeto za pobaruvanje e zastareno- kako shto e sluchajot so MRT, potoa dali pobaruvanjeto dokolku ima osnov dali go pobaruva legitimen pobaruvach shto vo sluchajov a i vo site naredni sluchai toa kje e taka. Vo ovoj sluchaj dokolku treba da se naplatat nekoi pari od gragjanite na RM MRT nema nikako osnov. Toa treba da go regulira Ministerstvo za Transport i Vrski, a potoa samoto da gi rasporedi sredstvata tamu kade treba.
Gruevski preku site institucii i pretprijatija koi se partizirani nasila vo OD i na prepad saka da sobere pari od narodot.
Zatoa shto pobrgu zamine tolku podobro za narodot.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 18:20
...ПАК НЕ,....,пак лаже, само незнам како му расте рејтингот,...или самиот го штелува со нашите пари,...или пак во нашата МАКЕДОНИЈА држава ,...има толку неписмени луѓе,....или толку добро им оди,....

Изменето од Анастеа - 14.Декември.2009 во 20:40
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 23:01
Shto mislite koj ja finansira IRI za anketno-statistichkata rabota?
Se razbira koj kolku kje plati i tolku kje bide rangiran........Druga opcija nema. A nikoj ne prashuva kade se ni odata stranskite investicii, kreditii donacii..... 
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2009 во 13:28
A be so imaat vrska anketite, site gledame dali nesto se promenilo i sto se promenilo od 2006 god. pa navamu. Ednostavno ne ni odi, toa sekoj go osekja, a vlasta vika deka epten ni odelo. Tuka e razlikata.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2009 во 16:12
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

A be so imaat vrska anketite, site gledame dali nesto se promenilo i sto se promenilo od 2006 god. pa navamu. Ednostavno ne ni odi, toa sekoj go osekja, a vlasta vika deka epten ni odelo. Tuka e razlikata.
епа ако нешто ме нервира тоа е ова, изигрување будали и правење будали од народот, така правеа и тие пред нив, и овие сега
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2009 во 17:57
I taka ke pravat site vladi i ponatamu, ne samo ovde tuku taka se pravi vo celiot svet. I nema zosto da me nerviraat nivnite potezi, bidejki imam dovolno pamet za da mozam sam da soberam dva i dva.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2009 во 20:55

I taka ke pravat site vladi i ponatamu, ne samo ovde tuku taka se pravi vo celiot svet. I nema zosto da me nerviraat nivnite potezi, bidejki imam dovolno pamet za da mozam sam da soberam dva i dva.
па добро де и јас имам памет, и сега што ако имаме и двајцата памет кога не реагираме?
Кон врв
kume Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Ноември.2009
Поени: 46
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kume Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 01:19
И тоа како му верувам,од кога дојде Грујо све се сменија работите,а не оној Црвенко не бесе ич активен!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 01:59
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

па добро де и јас имам памет, и сега што ако имаме и двајцата памет кога не реагираме?

Toa e najbolnoto prasanje vo naseto opstestvo. lugjeto se pametni, znaat sto se slucuva, i koga nekoj gi laze, ama siromastijata si go pravi svoeto. Nema zdrav covek za da gi povede masite, za da se promeni nesto, bidejki sekoja takva pojava brgu se zamolcuva. Prvo so potplatuvanje, ako ne biva taka, togas odat na zaplasuvanje. Taka e vo 99 % od slucaite. E sega treba da se pojavi nekoj od ostanatite 1 % za da pocne nesto, da gi povede lugjeto. E sega pak se vrakjame na masata od 99 % koja treba da go sledi onoj koj sto spagja vo onie 1 %. Vrz niv ke se sprovede zaplasuvanje vo golema merka za da ne go sledat vodacot taka da istiot ke ostane sam. I koga ke vidis pak ne ja biva rabotata. Ti go kazuvam ova od licno iskustvo, znam kako funkcionira sistemot.   
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 02:10
Originally posted by kume kume напиша:

И тоа како му верувам,од кога дојде Грујо све се сменија работите,а не оној Црвенко не бесе ич активен!!!

Kume,
veruvaj mi mojata clenska kniska vo VMRO e verojatno postara od tebe, i jas se slozuvam so tebe deka BC ne go bivase, deka e najgolemiot neprijatel na MK so negovite postapki, ama i so ovoj segasniot ne ni odi rabotata. Definitivno. Moze on da se zali i na svetskata ekonomska kriza i na se drugo, ama deka ne ni odi, fakt e. Baska se zakara so site sosedi, a od druga strana pak ni vika deka epten ni odi. Strasna rabota.
Кон врв
bodeti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 606
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bodeti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 08:14

Jas ne sum clen na niedna partija,ama sto e naj bitno imam golemo samopocituvanje i sekogas stojam zad moite izjavi i postapci.Zeksi veli deka Gruevski ne ima skarano so site sosedi.Eve go moeto mislenje za seto toa.Da pocneme od crkvata sto treba da se gradi na plostadot,poveceto sakaat da ja vidat ama se plasat deka siptarite ke pocnat da se bunat i ke ima problemi.Isto i za bistata na Aleksandar na plostadot,sto ke kazat grcite i siptarite,da se gradi ova tuka o siptarite,o bugarite o srbite.Nekoi luge vo mk sekogas se plasat i ziveat vo strav sto ke kazat tie od nadvor i so toa pokazuvaat deka nemaat samopocituvanje i ne se dostojni ni da komentiraat za politika a kamoli da stanat politicari ili kako sto e primer so Crvenkovski duri i premier i pretcedatel.Na takvi luge koi ne si ja pocituvaat sopstvenata peda zemja i svoeto poteklo bi im go odzemal pravoto da gazat po nea.Cista vistina e deka za sekoja odluka ili zakon koj e pozitiven za mk najgolem otpor ima od SDSM.Koga se sluci nesrecata na ohridsko ezero povece imase kritiki od opzicijata koi im dadoa povod na bugarite taka da reagiraat.Sekogas se povtoruva istoto samite sme si najgolemi neprijateli.Dodeka bese precedatel Crvenkovski tuzakase i placese po ambasadite i se toa na steta na mk.Zar ne gledate deka se gladni za vlasta i ne im e bitno dali ke go prodadat sopstvenoto dete a ne drzavata.Ednas za sekogas treba da svatime, se  dodeka ne go sakaat sosedite i zapadot Gruevski toj raboti za dobroto na Makedonija,a koga ke se smeni toa togas ke znaeme deka ne raboti za nasiot interes.Opkoleni sme od site strani so zverovi koi sakaat da ne zgazat i morame so spomenici i arheoloski iskopuvanja da go simbolizirame naseto postoenje i postoenjeto na nasite predci,bez istorija sme nisto,morame na site frontovi da deluvame i koga se bunat komsiite toa znaci deka e pozitivno za mk i ja opravdalo celta.Pred nekoj den koga imase protesti pred kancelarijata na evropskata unija,opzicijata i A1 tv dignaa tolkava prasina kako vladata gi organizirala tie protesti i e protiv evropskata unija,toa e ispod najniskoto nivo na koe moze da se spusti nekoj covek,da go pravi budala ovoj narod koj od maka sakase da im pokaze na evropjanite deka ne sme igracka vo nivnite race so koja mozat tie da se igraat i deka nemame vece trpenie za nivnite valkani igri a nekoi go iskoristija toa da im lizat gaz na evropejcite.Jas licno na Gruevski mu skidam kapa za negovata smelost,volja i energija koja ja ima i nemilosrdno ja trosi se vo interes na mk.Znaete li sto znaci da imas dobieno dovolno glasovi na legitimni izbori da formiras vlada a po naredba tamu od nekoi si politicari od zapad da mora da stavis nepismeni koi ke te kocat vo sekoj cekor i ke ti disat vo vratot.So nekoi slucki sto se slucija denovive im dava mnogu dobro do znaenje na nekoi deka nema igranje so drzavata i gi opomenuva da si sedat mirni.Porakata ja ima prateno vo srceto na siptarskiot radikalizam.Za ekonomijata ne komentiram bidejci sekade vo svetot e isto i ne zavisi od Gruevski dali nekoj ke investira ili ne vo mk.Najlesno e da se zalam i da trazam pari za moeto semejstvo od vladata,ama ne e dolzna taa da mi gi dade treba sam da si gi specalam,ni eden den ne sum bil na grbot na drzavata a nema ni da bidam,sekogas sum placal danoci a ne sum zel nisto i znam deka taka treba da bide.Ako si sposoben da stois pred vlada i da strajkuvas znaci sposoben si i da odis da baras rabota i da rabotis.голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 08:57
Za sosedite nema vrska dali go sakaat ili ne, ama zapadot ako ne go saka toj e gotov, za brzo vreme, taka da ova tvoeto ne drzi.
Da mu skidam kapa ama ne znam za sto, ama deka rabotite vo drzavata ne odat, toa e fakt. Dali se zivee poarno od pred 2006 god. Ne, duri vo poveketo segmenti i poloso.
A toa sto vikas deka nekoj od zapad mu naturil vo vlada da stava neznam kakvi, nesposobni, toj ako imase gz ke kazese deka toj i toj ne go biva, a ne da mi kazuva deka vladata e super.
I koja toa poraka ziti se ja ima prateno ni manje ni vise vo srceto na siptarskiot radikalizam.
Za ekonomijata i nemoj da komentiras, bidejki sekade vo svetot ne e isto. Nie sme go izbrale nego, pomedju drugoto i investicii da donese, da otvara novi fabriki, a ne da ne zalazuva deka e se super.
Tocno deka ne treba vladata da ti dava pari, ama vo normalnite drzavi vladata te pomaga dodeka najdes rabota, i red drugi povlastici.
I aj da ne nabrojuvam poveke, veke mi e smaceno, i onaka nema fajde, rabotite nadvor se opravaat ne tuka na forumot.
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 17:35
Јас лично како граѓанин на РМ му верувам на премиерот,ама и јас не се согласувам со некои негови пстапки.Со тоа сакам да кажам дека работата оди на добро и Македонија со овој премиер чекори понатаму.Инаку со оваа што се има мала кавга со коалициониот партнер ДУИ оваа не би го коментирал за сега и мислам дека ке се смири ситуацијата.Затоа јас не престанувам да му верувам на премиерот.Инаку јас сум член на ВМРО-ДПМНЕ од 2008 год и имам членска книшка.

Изменето од mileg - 17.Декември.2009 во 17:36
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 18:10

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Toa e najbolnoto prasanje vo naseto opstestvo. lugjeto se pametni, znaat sto se slucuva, i koga nekoj gi laze, ama siromastijata si go pravi svoeto. Nema zdrav covek za da gi povede masite, za da se promeni nesto, bidejki sekoja takva pojava brgu se zamolcuva. Prvo so potplatuvanje, ako ne biva taka, togas odat na zaplasuvanje. Taka e vo 99 % od slucaite. E sega treba da se pojavi nekoj od ostanatite 1 % za da pocne nesto, da gi povede lugjeto. E sega pak se vrakjame na masata od 99 % koja treba da go sledi onoj koj sto spagja vo onie 1 %. Vrz niv ke se sprovede zaplasuvanje vo golema merka za da ne go sledat vodacot taka da istiot ke ostane sam. I koga ke vidis pak ne ja biva rabotata. Ti go kazuvam ova od licno iskustvo, znam kako funkcionira sistemot.   
не е точно и дека нашиот народ е сиромашен, околу 70% сме некоја средна класа, народот е едноставно лаком и себичен, тоа треба да престане и да проработи разумот и моралот малку, барем малку, ако ништо друго 2% да стане среќа
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6465666768 76>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.