|
СУРОВИ СМЕ! ама не признаваме |
Внеси реплика | страница <1 23456 9> |
Автор | ||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога ќе ја запознаеш вистинската Кејт, ќе сватиш дека навистина тоа го мисли... и дека навистина несебично помага онаму каде што може без воопшто да се штеди.... Изменето од Gabriela_S - 16.Декември.2009 во 20:28 |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е за ова и јас сум сведок...само кажи шо те мачи,таа е тука за секунда...мојата движечка сила..... |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
напишав на почеток дека човек треба прво да го познае својот “ад“ без разлика на неговата социјо-психолошка состојба... па потоа да размислува и разговара да другите...
лесно е секој да каже: да ние сме сурови... и што со тоа... во повеќе случаи само лицемерие... и ништо друго... затоа прво човек треба себе си да се пробуди духовно за да не биде суров кон другите дури и кога е “суров“... звучи налудничаво... но има што да се размислува за тоа... марија м. кажа некои убави работи... не може секој да работи секаква работа... тоа е факт... и не секој е виновн што се мачи... па ајде на секого да се дава... просјаците на улица се класичен пример за криминал... (нормално има и луѓе кои навистина страдаат и им е потребна помош...) дали треба да се поддржува криминалот со изговор за суровост и страдање... И дали тоа е во ред... и дали тоа е СУРОВОСТ... да не забораваме дека грижа на совест е почеток кон себеиспитување и себе познание... но не треба тука да се застане... тоа е само почеток на патот.... почеток на внатрешниот проблем... пат кон признавање на сопствената суровост... а зашо да сме сурови и да признаваме... или обратно... постои ли за тоа причина... лицемерие ли... егоизам ли... себепознание ли,... ... или нешто друго... Изменето од Tetratka - 16.Декември.2009 во 20:59 |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На раскрсницата кај Соборна на семафор...Кај чешмичката стојат две циганчиња, братчиња, едно на возраст од околу 9 години помалово отприлика пет. Ај што беше ладно, ај што помалово беше голо од пола надоле, ама што беше избербатено да ми простите, погнасен призор неам видено.
Во кола бев со гости од Германија. Извадија апарати и ги сликаа. Се сожалија. Јас не се сожалив, се зсрамив. Посакав да излезам од колата па да земам со еден стап па удри мавај удри мавај...Ич не ги сожалив. Ако е тоа несреќа, со право си велам дека некои ја заслужиле. Не, не почувствував грижа на совест што се засрамив, ниту пак помислив дека сум суртова поради својот презир, ќе се засрамев од себе да почувствував грижа на совест што јас седам во удобна кола и се шеткам. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од кого не ќе дочекаш да те учи за примање на религијата Господова, за помагања, за сакање на СИТЕ, зашто сите сме луѓе. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само Бог може да не сака сите и таа љубов која се вика АГАПЕ е безусловна. Секој што ќе ти каже дека е таков човекољубец кој сака безусловно е само лицемер. А јас не сум лицемер.
Многу поправично за мене би било да излезев и да им ги најдев родителите на овие кои седеле сигурно на клупите, па да ги пријавам (ама кај нас не фунционира тоа), а овие да си добијат лекција. Па незнам што е поголема филантропија, да кажеш леле колку ми е жал и да фотографираш сеири, или да сториш нешто кое макар ти изгледа сурово. Што е, немале пари сапун да купат? Треба да ги сожалувам што со испоганет газ се прскаат на чешмата од која сите застануваме да се напиеме вода? Не им дал некој алишта? Колку јас што имам предавано намештај и алишта во Шутка нема ни една црква дадено. Штета што повеќето подлегнуваат на лицемерни слаткоречиви сентименталности одколку в очи да и погледнат на реалноста. Изменето од maria_magdalena - 16.Декември.2009 во 22:04 |
||
|
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти ништо не правиш за да се помогне на тие луѓе. И јас исто така ништо не правам, но барем не се срамам од нив. Ако (не знам дали имаш размислено) си се родела ти во нивната средина, кај ќе ти беше тебе местото, на форум? Затоа, за критики олкави сме сите и никој не си гледа за себе. Ако не те чепнала совеста да им помогнеш, како може да те чепне да се засрамиш од нив. Старите биле многу мудри и рекле, секоја планина - своја тежина. Ама, на некој им е преголемо задоволството да гледаат на туѓиот товар. |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не знам дали моите зборови се разбирливи... човек треба прво да си ја види својата внатрешна суровост и лицемерие - да не кажам егоизам... и после да го спасува светот....
“леле Боже колку сум сурова... има циганче на улица (од кое некој добро профитира) како да му помогнам...“ какво лицемерие... па зарем ние сме тие што треба да го помагаме бизнисот и криминалот и злоупотребата на малолетните деца... со тоа што ќе кажеме ... леле како да му помогнам... или ја си пиев кафе - некој се изнамачил работејќи на дождот... а никој не се замислува: а да се видам ја каков лицемер сум... да се видам ја колку суров сум со моите колеги и вештачки лицемерни насмевки на работно место... значи ова (лицемерието е нормално)... а некој шо работа - треба да го желиме и да кажуваме дека ние сме сурови... па не ја разбирам поентата тука... ако не сакаме да сме сурови - не треба да бидеме лицемери на работа со нашите вештачки насмевки и лажна кич бонтон култура... ете тоа е суровост... а не оној кој чесно заработува - без разлика на тежината на неговата работа... Изменето од Анастеа - 16.Декември.2009 во 23:03 |
||
|
||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а што треба човек да прави... да го спасува светот... да биде супер мен и да гледа цртани филмови... си има соодветни институции за нив - они нека му ја мислат... |
||
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Убаво ти кажав што ми налагаше мојата совест да сторам, многу практично нели? Попрактично од минлива жалопојка и фотографирање.
Незнам кому му е задоволство да го гледа туѓиот товар... Изменето од Анастеа - 16.Декември.2009 во 23:01 |
||
|
||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nikogas nikoj nema da ja priznae svojata surovost , zatoa sto taa ja prepisuvame na nesto mnogu poglobalno kako opstestvoto vo koe ziveeme ... Nikogas nema da kazam deka sum vinovna za onaa sto jas go imam a drugite go nemaat ... nikogas nem da se pocuvstvuvam vinovna za rabotata koja jas ja imam a drugite ja nemaat ..... sekoj si ja kroi svojata sudbina i toa sto nekoj bil roden kako Rom ili Abanec ili Turcin ne e faktor za onaa sto toj poedinec ke napravi so svojot zivot ..... Imame pravo na izbor, imame pravo na borba ... Se znae deka i kaj nas vladee zakonot na dzunglata .... najsilniot opstanuva ........ Izbori se sam bez da baras sozaluvanje i pomos ..... |
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тетратче, ко ќе цитираш пост од некого, прочитај го до крај. |
||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
што е СУРОВОСТ - МОЖЕ ЛИ НЕКОЈ ДА ОБЈАСНИ....?
|
||
|
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не можеш да кажеш дека се срамиш од некои луѓе, со кои немаш никаква врска и потоа да учиш некого за религија. Појасно е сега? Изменето од Анастеа - 16.Декември.2009 во 23:04 |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |