|
Најлесни методи за учење на една лекција |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Декември.2009 во 15:35 |
Koj nachini gi koristete za uchenje? Imate li nekoja specijalka ili taka narechena psihichka mashina za dobri oceni?
Don't study harder, study smarter! |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја читам еднаш лекцијата во себе...Потоа ја читам гласно и се трудам да го разберам логички тоа што треба да го учам...Потоа пробувам да ја раскажам...
И ако не сум ја запамтила убаво...Се отпочеток... И секогаш успева... |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хмм.. стално ми се паѓа да пишам под Тиги...
Инаку... ретко учам, ама ко ќе се мора.- учам ноќно време после 11, 12 саат Само дома можам да учам, а од школо си пишувам на ИДИВИДИ |
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve jas kako ucham.
Ja podelam lekcijata na poveke delovi taka da imaat okolu 5 - 6 redovi po sekoj del. I go chitam tri pati, pa raskazham, potoa drug del i taka natamu. I posle tri pati cela lekcija i ja raskazham i naucham. E sega dobro vaka ne mozhe da se uchi matematika ili nekoj takvi raboti, no lesno e za geografija, biologija, anatomija, hemija... |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве го мојот метод:
1. се обидувам на час да ја следам и разберам лекцијата и ментално да го „хајлајтирам“ битното. значи не да научам на час, туку да разберам. 2. дома. ја гледам лекцијата: насловот, подзаглавјата и по колку пасуси има во секој дел. се обидувам според првите неколку збора или слика или формула да се сетам или да предвидам за што се работи во тој пасус. 3. се концентрирам да го почувствувам природниот тек на лекцијата. ако во оваа фаза глобално имам претстава за целата лекција - супер. ми треба едно читање со малку повеќе внимание за поматните делови и толку. ако не. 4. воздивнувам оти треба да ја сработам „физичката работа“ или како си велам, да ја земам лопатата в раце. одам дел по дел и тоа што се поклопува со моите предвидувања го претрчувам, а се задржувам на тоа што не го знам и „копам“. ... еее, за ова време ќе научев се` за утре Изменето од filmadzijka - 16.Декември.2009 во 18:25 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
napisi ja dva pati
taka kje ja naucis |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само немој да мамиш и да прескокнуваш редови |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ни збор бре
каму пак редови |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega pokushavam da ucham gragansko...Ali ne ide....
|
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зависи кои предмети.
Математика,Физика,Биологија,Литература-тие ги учам бидејќи сакам да ги учам.Тие со константно разгледување проблематика се разбираат. Хемија,Историја,Граѓанско,Граматика,Француски, други општествени и јазични науки,тие ги "бубам". Како и да е и за двата вида учење креирам план/концепт кој ги содржи најважните поими , и шеми кои ми помагаат при одговарање за оценка. |
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima eden mnogu zakon metod.
Zemesh telefon ili mp3 - 4 sho bilo. Slushalki i se snimash t.e ja snimash lekcijata. Se oblechuvash ubavo, trchash okolu stadion i slushash vnimatelno. I so toa em kondicija em znaenje. < id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" =""> |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас учам само наутро..задолжително..да ме утепаш штом ќе се стемни книга не ми се фаќа...
Ја читам лекцијата во себе, па ги читам забелешките што сум ги пишувала на час додека професорот зборувал (задолжително фаќам забелешки), ги пронаоѓам клучните моменти и си правам концепт како да раскажувам вртејќи се околу клучните моменти....само толку.....а секогаш успева.. |
|
МИР со сите
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и ја исто. после 2030 неможам да учам. барем не школски ствари |
|
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Покушавав сега пред малки да научам фино лепо историја, пошто утре за оценка одговарам
Ама не иде...Како да сум толку глупа па да не можам да запамтам за политиката на Германија кон Балканот Не можам да се сконцентрирам |
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |