|
Алергија од домашни миленичиња |
Внеси реплика |
Автор | |
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 24.Мај.2009 во 14:15 |
Колку пати до сега се случило да чујам детенце сака да чува маче или куче а е алергично. Дали ви се случило на вас? Да сакате да чувате а да сте алергични? Или некој член од семејството да е алергичен?
Кај мене нема таков случај за моја голема срека. Дечко ми е „алергичен„ на расата МОПС ама го научив да не е |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
гoстин
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Decko ti ne e alergicen na MOPS nego se slozi so tebe |
|
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Комшивката се жалеше дека еден месец колку што го чувале папагалот, девојчето кивало и кашлало, па го вратија во продавница и престана.
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некои луѓе утвредено со алерго-тест беа алергични на мојата Персиска мачка поради крзното нејзино а мојата мачка е алергична на дим од цигари и прашина
Познавам еден тип што е алергичен на сите можни крзнени животни. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
lukka
Нов член Регистриран: 26.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo! Jas imam iskustvo so alegija na suv sampon koj go koristev za mojata macka.... Napraviv alergo test i se utvrdi deka ne sum alergicna na vlsknsta na mojata macka...tuku na nekoi sostojki od suviot sampon.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Алергија на влакно на мачка е многу честа појава.
Што се однесува до кучињата, постојат раси на кучиња кои се 100% анти-алергенски односно нивното влакно не предизвикува алергија. Иако на изглед влакнести и рунтави, ќе се изненадите дека такви се кучињата од расата пудлица (на моја голема среќа), малтешките, априкотот...идеални миленици |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Maria_magdalena, toa mnogu znaci i vo golem del od samiot organizam na covekot.. ima lugje koi se prirodno alergicni na vlakna i na zivotni... taka da nemora da znaci deka kucinjata koi se anti alergenski ne vlijaat na nekoi lugje koi se prirodno alergicni na samite zivotni... samiot miris sto go pustaat zivotnite dovolen e za nekoj koj e alergicen na niv... faktori se mn. vo prasanje...
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да но воглавно овие раси се препорачуваат за љубители на кучиња кои се склони на алергии.
Иако бушавки, тие не пуштаат баш многу влакна а и самото влакно има такви својства, е сега нормално се е можно. инаку пред некое време кај мене дојде една пријателка со своето маче-ангорче. Мачево почна да скока, игра, де кај саксиите, де под спална...леле кога се раскивав, кога ме зачеша носот...Едвај чекав да си отиде. Склона сум на разни алергии, претпоставувам дека сум и на мачкино влакно. Сон куче за среќа немам никаков проблем. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене ми најдоа алергија на влакно од мачка, куче и коњ (меѓу другото)
Изменето од volkswagen - 17.Декември.2009 во 20:35 |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |