|
Зошто луѓето не се искрени |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 74> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekogas ne se zboruva za neiskrenosta nego za pragmaticnosta
covekot za srekja ne e robot i cuvstvata kje prevladeat nad logikata ili dibidus iskrenosta |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
rezerva mora da ima za nedaj bozhe izvlekuvanje od situacija....
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za da si go spasat zadnikot.< id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" ="">
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еднаш и никад више искреност
|
|
Lady D
Нов член Регистриран: 16.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najtesko e lugeto da bidat iskreni so sebe. ako uspeat da si priznaat na sebesi za ostanatite ne e tesko ama dodeka ne go storat toa, ke se lazat i sebesi i sve drugo. Arogancija, snobizam...se toa od filmovite vo koi sto sakaat lugeto da si ziveat i da bidat.
|
|
riki1899
Сениор Регистриран: 08.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lugjeto najcesto ne se iskreni poradi nedostigot na hrabrost za takov cekor
|
|
basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Licno za mene ke kazam, ne sum iskrena koga ne sakam da povredam nekoj.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema pogolema neiskrenost od taa koga ne sme iskreni samite so sebe. Taa neiskrenost se narekuva " arogancija " ili po mojski " fantazija bez pokritie". Uste koga ke se iskomlicira so ovlastuvanje, pa idi be pa sopri go.
Sum se srekaval so luge koi ni trunka znaenje ne investirale vo sebe, a sakaat da dokazat deka nivnoto mislenje nesto vredi. Toa spaga spaga vo domenot na " Shizofrena vokacija " demek e predodreden od gospoda i toj samo u nego gleda i zatoa ne mora da se trudi nesto da nauci. Znaci ima direkten kanal koj go povrzuva so nego i samo on go slusa i zatoa znae sto e najdobro. Inace negovite greski se sitnica vo sporedba so drugite, oti site drugi se maloumni majmuni, e sega toa spaga vo domenot na paranoja. Site tie mentalni zaboluvanja imaat narcisoidno jadro sto znaci deka se zaljubeni vo sebe, a toa podrazbira i vo svojot pol sto znaci deka se homoseksualci. Se zaljubuvaat vo sebe za inat na drugite oti vo minatoto nekogas im se podsmevale zaradi nivnata nespretnost i namesto toa da go prebrodat vo minliva faza go zadrzuvaat kako trajna opredelba. Ova ? Ova da mu go kazes ? ...ko prvo nema da razbere i ke go nalutis, a uste ako ima ovlastuvanja si go naebal. |
|
bodeti
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 606 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako probam da razgovaram iskreno so nekoj sto ne me poznava licno,nemozam da bidam iskren,zatoa sto vednas ke pomisli deka lazam i pravam filmovi.Ponekogas e tesko da razgovaras so nekoi osobi iskreno bidejci ziveat vo iluzija i necij tug zivot a ne svoj,pravat i kazuvaat sto sakaat drugite,a i lagata podobro bi ja primile nego istinata,koja ponekogas mnogu boli.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako i recam deka mi e celta da mi dae, pa posle ke vidime sto ke praime, namesto zezok fraer ke bidam samo so zeski race pa ke bide posle " Zosto na volkot mu e debel vratot ? Oti sam si ja vrsi rabotata. t.e Zosto na ovoj mu se golemi racete ? ...m ? "
|
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tokmu taka GlenKlouz ..... i koga taa "brutalna iskrenost" ja poseduva nekoja licnost taa bez pardon ja koristi .... mnogu cesto naiduva na otpor od okolinata i ja positovetuvaat so arogantnost ... ne sekoj moze da ja pogledne vistinata vo oci i da se sooci so nea ..... Ako samiot ne go branis svojot stav i svoeto mislenje ne si i iskren ni kon samiot sebe a ne pa da bides iskren kon drugite .... e sega tvojot licniot stav moze da povredi necii cuvstva ama izborot e tesen .... ili ti ili tie ....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ми се коментира повеќе, само да дадам еден пример за „брутална искреност„, за малку да биде појасна сликата. Имено, сум била во ситуации кога сум функционирала во големо друштво и кога сите ние јас и моите другарки сме запознавале и друг народ и подоцна ги инволвираш и тие луѓе во својот поблизок круг. Тоа спонтано си доаѓа нели?
Се случува некоја фаца да улета во друштво којашто е разорна, негативна, понекогаш и со некој животен стил што тебе лично ти пречи.
Без пардон и кажувам на другарката таквите сурати, без разлика дали се работи за машко или женско да не ти ги носи дома или кога излегуваме да не ни ги калеми, зашто не сакаме да се дружиме со нив а не кога ќе седнеме ние другите да почнат да се жалат како не можат да ја поднесат таа некоја си а да ќутат зашто немаат „петља„ да и кажат во лице, туку се туфкаат и кршат прсти и дозволуваат некој да им се качува на глава.
Извини те почитувам, ама јас неморам да страдам поради тебе и твоите избори.
Изменето од GlenKlouz - 15.Декември.2009 во 17:13 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Brutalnosta ne sodrzhi nitu ljubov, nitu milosrdie.
Изменето од Messenger - 15.Декември.2009 во 19:37 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па и немамо баш различен став... jас сум за искреност во односите , но не и за брутални "вистини". за кого како. Изменето од pagane - 15.Декември.2009 во 11:06 |
|
Внеси реплика | страница <1 1718192021 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |