IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто луѓето не се искрени
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто луѓето не се искрени

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4950515253 74>
Автор
Порака
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 11:55
Jas kazav kakvi lichnosti vireat vo mojot vidokrug,samo onie koi jasno i glasno kje mi kazat  i ukazat na moite greshki i mani,jas site poznanici ne gi narekuvam drugarki,sve e toa ubavo selektirano  kaj mene.
I ne se smetam za heroj kazuvakji kolku sum obikolena so vistinski drugarki ,naprotiv.....izrevoltirana od nekoi t.n. ''prijatelki'' kazuvam deka  sum napravila i doprva kje pravam  nova selekcija  na onie  koi ne  se dostojni  da gi narecham  prijatelki ,a fakt e deka  na prsti mozesh da gi izbroish  onie vistinskite.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 11:58
aj da te pitam neso

zamisli imas drugarka koja e likoven umetnik
napravi nova slika i te vika da ja vidis i te pita kako ti se dopagja

ti ja gledas slikata i primetuvas neka slikata ne cini ne ti se dopagja ama ic

sega e vreme da i odgovoris , kako ti se gleda slikata

AJ SEGA DA JA VIDAM TVOJATA ISKENOST

INAKU tvoj goren post nema vrska so moeto prasanje porano, ne se razbirame nie dvajcata  POZDRAV
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 13:54
Vaka  anakin....jas imam tri vistinski prijatelki,po nekoja sluchajnost ednata e poetesa vo podem,znachi sepak edna vrsta na umetnica...koga taa kje  sozdade nekoja tvorba zadolzitelno bara mislenje od nejzinite vistinski  prijatelki koi nemaat stegi i potreba od lazni laskanja.
Jas ne se razbiram mnogu od taa oblast,pa zatoa se ograduvam od davanje kritiki,se smetam sebesi kako nekompetentna  ,ama ako neshto sluchajno mi padne vo oko koe  bash ne go razbiram ili pak mi se prichini deka ne se vklopuva vo tvorbata,togash na shega i vikam vaka....''shto sakashe pisatelost so ova da kaze''?Potoa taa objasnuva i  diskutirame okolu toa ,ne sum i koj znae kolku od pomosh ,ama se raduvam na sekoj nejzin podem i idadeno delo.

Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 14:25
Самата ситуација ми налага колку да дозирам искреност. Порано на времето кога не ми беше воопшто гајле што ќе си помислат за мене, бев брутално искрена со луѓето и тоа резултираше со- неподносливост од нивна страна и создавање непријатели.  Малкумина кои ме познаваат лично ја ценат оваа моја особина и сметаат дека сум остра како нож и дека не бирам заобиколени патишта, НО, тоа си има свои негативности и мене многу пати тој начин не ми одел во корист.
Затоа внимателно со вистината! ПОнекогаш дури ни вашите најдобри пријатели и најблиски не се спремни да се соочат со неа или да ја прифатат во даден момент.
Инаку се чувствува тоа, кога нешто ќе се заташка или прикрие во разговор. На пр кога те откачуваат на фин начин.
Ти можеш да нагаѓаш зошто те шутнале некаде но, сепак не ти кажуваат отворено во лице зошто го направиле тоа.
Може е подобро така, сепак не треба да се оди предалеку со одредени информации што може да имаат импакт врз човечките емоции.

Изменето од GlenKlouz - 13.Декември.2009 во 14:30
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 14:55
Ja prikrivaat svojata slabost,od pusta zelba da bidat primeteni!!!
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 15:15
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Самата ситуација ми налага колку да дозирам искреност. Порано на времето кога не ми беше воопшто гајле што ќе си помислат за мене, бев брутално искрена со луѓето и тоа резултираше со- неподносливост од нивна страна и создавање непријатели.  Малкумина кои ме познаваат лично ја ценат оваа моја особина и сметаат дека сум остра како нож и дека не бирам заобиколени пати.................

ova e vistinski odgovor na covek koj ima covek vo sebeне%20вреден
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 18:41
1. Не сме сите искрени. Ако ти не сакаш да повредиш некоj близок...не значи дека сите останати го сакат истото или дали воопшто им е гаjле.
2. Ако другарка ми си е ставила нешто което не одговара на самата неа...би й го кажала...оти ми е другарка и не би сакала да го слушне од некоj друг...подоцна...кога ке биде навистина доцна и тогаш навистина би се осекjала повредена, уклучиво и од мене...наj веке од мене...затоа што моjата искреност во случаjов би била не просто вредна, него потребна.
3. ако некоj близок моj ликовен уметник ми направи слика...без да се замислам би му кажала дека не вреди сликата, оти jас сум нефотогенична. сметам дека таа искреност не би повредила никого.
 Поука: бидете искрени со близките на срцето, оти секогаш ке се наjде некоj неблизок, коjто да го направи наместо вас. тогаш повредените ке бидат повеке од еден.

Изменето од pagane - 13.Декември.2009 во 18:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 18:45
А, да...Глен, бруталната искреност си има друго име или имена---безпардонност и коравосрдечност, окрутност, арогантност.намигнување Демек ---веке не зборуваме воопшто за искреност.Искреността не е брутална, а позитивна.
Е, има и други случаи, но тие се веке друга тема.

Изменето од pagane - 13.Декември.2009 во 18:48
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 18:55
Originally posted by renatax renatax напиша:

Vaka  anakin....jas imam tri vistinski prijatelki,po nekoja sluchajnost ednata e poetesa vo podem,znachi sepak edna vrsta na umetnica...koga taa kje  sozdade nekoja tvorba zadolzitelno bara mislenje od nejzinite vistinski  prijatelki koi nemaat stegi i potreba od lazni laskanja.Jas ne se razbiram mnogu od taa oblast,pa zatoa se ograduvam od davanje kritiki,se smetam sebesi kako nekompetentna  ,ama ako neshto sluchajno mi padne vo oko koe  bash ne go razbiram ili pak mi se prichini deka ne se vklopuva vo tvorbata,togash na shega i vikam vaka....''shto sakashe pisatelost so ova da kaze''?Potoa taa objasnuva i  diskutirame okolu toa ,ne sum i koj znae kolku od pomosh ,ama se raduvam na sekoj nejzin podem i idadeno delo.

Ako mi dozvolish, kje go povtoram prashanjeto na Anakin, no na drug nachin, bidejki mislam deka ne go razbra.

Zamisli deka imash dete. Eden den ti doagja od ulica plachejkji:

- Mamo... decata mi velat deka glavata mi e kako fudbalska toka.

Ti go gledash svoeto chedo, znaesh deka glavata mu e kako fudbalska toka... i shto kje mu kazhesh?

Kje mu ja kazhesh vistinata?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 18:57
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by renatax renatax напиша:

Vaka  anakin....jas imam tri vistinski prijatelki,po nekoja sluchajnost ednata e poetesa vo podem,znachi sepak edna vrsta na umetnica...koga taa kje  sozdade nekoja tvorba zadolzitelno bara mislenje od nejzinite vistinski  prijatelki koi nemaat stegi i potreba od lazni laskanja.Jas ne se razbiram mnogu od taa oblast,pa zatoa se ograduvam od davanje kritiki,se smetam sebesi kako nekompetentna  ,ama ako neshto sluchajno mi padne vo oko koe  bash ne go razbiram ili pak mi se prichini deka ne se vklopuva vo tvorbata,togash na shega i vikam vaka....''shto sakashe pisatelost so ova da kaze''?Potoa taa objasnuva i  diskutirame okolu toa ,ne sum i koj znae kolku od pomosh ,ama se raduvam na sekoj nejzin podem i idadeno delo.

Ako mi dozvolish, kje go povtoram prashanjeto na Anakin, no na drug nachin, bidejki mislam deka ne go razbra.

Zamisli deka imash dete. Eden den ti doagja od ulica plachejkji:

- Mamo... decata mi velat deka glavata mi e kako fudbalska toka.

Ti go gledash svoeto chedo, znaesh deka glavata mu e kako fudbalska toka... i shto kje mu kazhesh?

Kje mu ja kazhesh vistinata?

Меси...има една но многу битна разлика----jас за детето си не сум лугето, него сум се на светот... и моjата искреност ке биде искреността на маjката----"од тебе по убаво на светот нема Мамииии...бакнеж"

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 18:58
Dokolku pravilata, propisite i zakonite se sledat slepechki i bez seopshto razgleduvanje na situacijata, togash ne se pravi dobro. Togash ne se zhivee i deluva od srce sledejki ja LJUBOVTA, tuku se zhivee knizhnichki sledejki crno mastilo na bela hartija.

Изменето од Messenger - 13.Декември.2009 во 18:58
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 19:01
Сакав да кажам дека таа искреност не влегува во сметката...
Тоа се посебни односи. За мене моето дете навистина, ама навистина е наj убавото на светот...секоjа маjка гледа на своето дете така....и на никоj друг начин...
Но тоа не важи за лугето околу мене...тоа е друга искреност, ненатоварена со маjчини чувства...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 19:03
Znachi ima iskrenost i "iskrenost", neli?

Pa, prashanjeto na temata e tokmu toa.

Изменето од Messenger - 13.Декември.2009 во 19:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 19:05
Не, кажав дека има огроооомна разлика помегу маjчината искреност и искреността према лугето воопшто. Сосема конкретно е. И едноставно. и Не, не е тоа прашането на темава. Со сето почтуване према тебе.големо%20гушкање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4950515253 74>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.