IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Патувања...
  Активни теми Активни теми RSS - Одмор во Хрватска
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Одмор во Хрватска

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
Цаци Галапчарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Локација: Byelorussian SSR
Статус: Офлајн
Поени: 955
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Цаци Галапчарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2007 во 22:34
Ja na kumanovski kje im tepu, kje razberat coveci od kude sm. 
Кон врв
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2007 во 22:35
Originally posted by Demonce Demonce напиша:

Ја ко шо знам, гарантно писмо ти е ако им покажеш дека имаш бар по 80 евреи од ден за трошење.... а они може да мислеле и некаков извештај од родителите да им однесеш... или те фурале  Evil%20Smile

Прашуваат на граница колку пари имате и секогаш велат малку ви се тоа пари. Најдобро е да речете дека сте си го платиле сместувањето унапред, па така парите ви се само за храна. Тогаш велат: Добро.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2007 во 22:37
Originally posted by Цаци Галапчарот Цаци Галапчарот напиша:

Ja na kumanovski kje im tepu, kje razberat coveci od kude sm. 

Пази да не те истепаат тие тебе

Всушност, не се сите хрвати националисти, но во таа земја има(ше) голема омраза кон србите.

Внимавајте никогаш да не зборувате за политика и за фудбал со нив, оти многу се вознемируваат за се' и сешто.
Кон врв
Цаци Галапчарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Локација: Byelorussian SSR
Поени: 955
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Цаци Галапчарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2007 во 22:45
A mori moderatorke, Ja sm hrvat iz Kumanova

Djed mi je bio Ante Pavelikj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2007 во 22:58
Originally posted by Цаци Галапчарот Цаци Галапчарот напиша:

A mori moderatorke, Ja sm hrvat iz Kumanova

Djed mi je bio Ante Pavelikj

Кон врв
nate77 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2007
Локација: Croatia
Поени: 90
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nate77 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2007 во 15:51
Originally posted by Julija Julija напиша:

Всушност, не се сите хрвати националисти, но во таа земја има(ше) голема омраза кон србите.

Внимавајте никогаш да не зборувате за политика и за фудбал со нив, оти многу се вознемируваат за се' и сешто.

Vo Hrvatska ušte ima omraza kon srbite ama malce manje u poslednje 2-3 godine... kako za koji Hrvat... ja lično nemam omraza kon srbite...среќа
Inaku, letovo imavme mnogo Makedonci vo Dubrovnik i to od različiti krajevi na Makedonija (Bitola, Ohrid, Tetovo, Skopje...)среќасреќа
sakam skopsko
Кон врв
Keri Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јули.2008
Поени: 574
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Keri Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 00:25
Ja obozavam Hrvatska! Dva pati sum bila na odmor vo Pula, a gi proshetavme i Zagreb i Rijeka...Voodushevena sum i od mestata i od narodot..Vo Pula sekogas koga si kupuvav sladoled, koga ke me slusnea deka zboram makedonski,ke mi se nasmeea onaka fino i ke mi recea zasto si Makedonka eve uste edna topka gratis...i taka sekoj den
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2008 во 20:18
Ubavina + Kultura.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 10:57
Lijepa Hrvatska! Lipa Dalmacijo! Umag, Zadar, Rijeka, Pula, Split - tako mi nedostajete, a osobito Zagreb i Čakovec!

Прашуваат на граница колку пари имате и секогаш велат малку ви се тоа пари. Најдобро е да речете дека сте си го платиле сместувањето унапред, па така парите ви се само за храна. Тогаш велат: Добро.

Мене во октомври(listopad) 2003 кога патував за Загреб ништо не ме прашаа за пари, само колку ќе седам(3 дена) и далипрвпат влегувам во Хрватска. Ме замолија да се симнам од возот и пасошот го покажам во полицијската куќичка крај шините. Тоа го сторија уште некои патници но не сите. По околу 15 минути ни ги вратија пасошите сосе печати внатре "Sretan vam put!" i чуф...чуф, чуф... и ние во вовчето стигнавме на З а г р е б -ачкиот колодвор в зори(тргнавме од Скопската железничка во 12Ч08).

Веројатно е друго ако се патува на јадранско море летно време кога е сезоната.

Една моја поранешна комшивка отиде некаде 1998 на море во Хрватска и беше сместена во приватна куќа. Целата радосна раскажа дека во Македонија младите слушаат и српска и хрватска музика, и праша дали и они слушаат српска музика а газдата ладно одговорил "Ne..." „А зошто?„ - прашала, газдата:„Zato što će prva kuća koja pusti srbijansku muziku ljetjeti odmah u vazduh!"

Ама тоа било пред 1 деценија. Појдете сега таму со српски таблички на автомобилот, чекајте и видете што ќе се случи . Сепак, не мора да значи, но за секој случај не јадете трици за политики дур сте таму.

Изменето од Majkl - 26.Октомври.2008 во 10:59
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 12:23
150.000 срби беа оваа година на одмор во Хрватска шефе Ја 6 години по ред идам и ништо ми немаат направено
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 12:25
Абе и јас се чудам, како се тоа некој некому прави нешто, у стил човек човеку је вук...Овие вакви, онаму онакви....Како бре мене никој ништо не ми направил, нит па рекол било каде?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 12:27
Политика си е политика,одмор си е одмор

ПС:Добри хрватици имаше оваа годинна на Истра
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 12:13
да, доволно е да имаш паре за таму.намигнување

Кон врв
sasoand Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Декември.2009
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sasoand Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2009 во 23:21
Одам веќе две години по ред во Хрватска,и можам слободно да кажам дека е многу поевтино одколку во Грција.Имаш на располагање повекје маркети,како Меркатор,Гетро,Лидл и сл.каде што цените се за нијанса поскапи од кај нас,а мнооогу поевтини од Соседната ни душманска држава Грција....А башка сме доста ценети и сакани од Хрватите,а културата им е на доста повисоко ниво од Грците...
И една друга ,по мене доста важна работа.Во Грција во кое и да било туристичко место,со кредитна картичка можеш да платиш единствено само во ЛИДЛ,а другите дуќани воопшто не примаат таква работа..А за разлика во Хрватска дури и во најмало дуќанче може да платиш со кредитна...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.