|
Паѓањето на визите ќе го “потоне“ Охрид? |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
PARMEON
Група Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Декември.2009 во 17:23 |
Шенген "потонат" Охрид
Укинување на визите за ЕУ, граѓаните на Србија, Македонија и Црна Гора е најдраматичната, како што се чини, за хотелиерите во Охрид, кои очекуваат сериозен пад во бројот на посети за претстојните новогодишни празници. "Од 10-ти Декември минатата година, капацитетот ќе беа исполнети 70%. Оваа година беше катастрофа, затоа што бројот на резервации може да се заврши дури 10% од капацитетот. Во исто време, многу луѓе откажа резервации, "А1 телевизија Скопје, рече претседателот на Здружението од тамошните хотели Дончо Танески. Аранжмани цените се исти како и минатата година, и три дена престој во Охрид чини помеѓу 100 и 200 евра, но дополнителен проблем е и лошата инфраструктура, лоши патишта, недостатокот на летови до Охрид, и "тенките" понуди, без придружните содржини. "Тешки денови пред нас", рече Танески .. Изменето од Анастеа - 22.Декември.2009 во 00:00 |
|
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а, тек кога ќе се може навистина лесно да се помине граница! затоа , уште од сега да се спремаме за погребот на охрид и охриѓани, бидејќи очигледно е дека тие без грабеж на гостите не можат да опстанат.
Изменето од Анастеа - 22.Декември.2009 во 00:00 |
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А замислете како ќе им биде во лето 2010 година,кога секој што до сега трошел во просек 200-300 евра за 10 дена во Охрид,со малку повеќе од тие пари ќе замине Бугарија,Грција,Италија и некоја друга дестинација.
Да не се заборави Албанија каде последниве неколку години се гради и се вложува многу во турисмот и инфраструктура потребна за истото. После ќе им биде крива пак државата на Охридските хотелиери,кои едно пиво го наплаќаа по 120 и повеќе денари. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
abnormalen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако и грците бараат биометриски пасоши , изгледа нема да ме видат и оваа година. ваљда нема.
|
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку што знам сите бараат биометриски пасоши.
Спремај 2000 илјади и на закажување. Не знам дали ги видовте какви аранжмани направија Словенците специјално за Македонски туристи? Е онака се работи,плаќаш за еден а одат двајца. Она е планска работа за развој на туризам,а не нашава ЕЛИТА од Охрид. |
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
abnormalen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а? па и во охрид е нешто слично оди еден а, ......плаќа за двајца!
какви словенци?! |
|
|
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи овој синдром само кај македонците е... да се плука по се' што е наше... секогаш туѓото подобро е (не само за Охрид, за се')... страшни работи ...
... Па сакаме други да не сакаат... ние самите очите и ги ваѓаме... од страна ќе не сакаат... бруки |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
abnormalen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тоа што заслужува и треба да се поплука!
|
|
|
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo Ohrid sum bil 2 pati vo mojot zivot na po eden den i sosem mi e dovolno. Ako mi e do toa da se banjam vo slatka voda, si imam dobra kada doma i ke mi izleze banjanjeto mnogu poevtino. More mu e potrebno na coveckiot organizam, poradi zdravjeto najpovekje, edno 20 dena godisno.
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Далеку е од тоа што го велиш Сани дека не сме го сакале своето. Ај објасни ми како Сани може да биде возење со такси од Автобуска станица до Даљан 500 денари?????? Како може кугла сладолед да ти ја наплаќаат по 60 денари и кога ќе побараш фискална сметка да ти одговорат дека фискалната каса била расипана па еве парагон блокче??? Цените бе се ко во Лондон кафе да пиеш што вели еден пријател. Затоа се луѓето испровоцирани Сани а не дека го мразат своето. Земи пример еве една фамилија од 4 члена која е на одмор и сака малку навечер да поседи во кафулињата,да изгустира еден саат,да се опушти со кафе и едно пиво или сок,да касне сладолед,па тој саат ќе го чини 2000 денари покрај оние цени. Сани треба да се признае дека Охридските кафанџии летото го користат само единствено да им ги грабнат парите на туристите и ништо повеќе,тоа им е единствената цел во тие три летни месеци. |
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
фикс - во право си ... нашиве ја претераа... но да не забораваме дека скопјанишчата држет скоро се кај нас... затоа од ко дојдоа они... рипнаа и цените...
п.с. хахахаха.... колку ли ќе ме обвинуваат за ова,... |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
Античкиот
Сениор Поглавица Тешки Очи Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хахахахах
се роди глушецот- се тресеше гората.... Јас не викам не... охрид сега ке осети- можда и треба да осети... но на подолг рок= пак ке си работи градот- со попрофесионална понуда и поразновидна.. јас незнам овие нашиве копуци каде мислат освем охрид да тераат одмор со 200 ЕУР:??? али нека ви е со среќа - јас и порано и сега изјавувам дека на охрид македонски туристи не му требаат па макар и скрозз да пропадниме како туристичко место... |
|
sexy bitch
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1188 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo pravo si ...
|
|
Sex is like tennis... If you play with worse, you play worse :)
|
|
Античкиот
Сениор Поглавица Тешки Очи Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
фала
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |