|
shutter cable |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Декември.2009 во 13:38 |
|
Dali ima po fotodukjanive kaj nas vakvo nesto?
Изменето од fichot - 09.Декември.2009 во 13:41 |
||
Марио
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sam mozes da si napravis za 40 denari. Samo zavisi sto aparat imas... Ti treba eden prekidac (40 denari) i kabel nekoj od po doma sto imas so istiot pin kako za u aparat. Konkretno jas go napraviv so headset od motorolla mobilen star 7 godini :)! Da zalemish samo ti treba otkako predhodno kje proveris dali raboti davajki kontakt so zickite. Kje dades 1 dolar i kje zastedis 19 dolari ;)!
|
||
ang3l4o
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nema nikakov kontkt, nikakvi zicki. Mislam deka ova e kabel za mehanicko aktiviranje na shutter od dalecina, i ne se pravi na takov nacin kako sto objasni ti. Jas imav nekoe vakvo visok i ke probam da go najdam. Inaku za toa kade moze da se kupi, probaj pobaraj niz fotografskite dukjani, mozebi ima nekoj zaostanato sto ne go koristi. |
||
JAWA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 179 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
во право е
ang3l4o - јас имав вакво со зенит на времето и после го користев со фуџи s9500 ... ама поим неам каде го имам зафрлено сега...
А тешко дека некој продава вакво, може само така да му стои во фиока, па да ти го даде поклон... Изменето од JAWA - 09.Декември.2009 во 18:06 |
||
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nema nikade ja barav na vremeto imam ja edno ama go koristam
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i jas imav edno samo malku pokratko od na slikata e,...koj znae kade e sega..
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
nikola_bb
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
na ebay imas za 5 dolari
|
||
Марио
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne te sledam bash... Jas ova sto ti kazuvam sto go imam napraveno AKTIVIRA SHUTTER SO KLIK NA PREKIDACH. Ako prekidachot se stisne do polovina, fokusira. Sluzhi za ako fotkate dolga ekspozicija nad 30 sekundi, t.e. BULB! Mislam deka kako sto sfativ toa e toa sto go barashe fichot. Ako zborime za wireless aktiviranje togas ne zboram za toa :) Изменето од Марио - 10.Декември.2009 во 02:12 |
||
nikola_bb
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mario ne bara on za dslr on bara za obicno mehanicki shutter za starive aparati kako zenit praktica itn...
|
||
ang3l4o
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zborime za cisto mehanicko aktiviranje na zatvoracot od dalecina. Toj kabel sto e na slikata (ako moze da se narece kabel) koj vo sebe ima zica i eden feder. I nisto povekje. Toa sto ti go objasnuvash e vakvo nesto . A nemu mu treba vakvo: |
||
Марио
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I see... Epa nemam pomosh togash
|
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ja se chudam so objasnuvanjevo za DIY na Mario.
Da, ko ova na leicava sto e mi treba za na obicen SLR. Imav edno ama kujzne kaj mi zagina, baska i se zaeba neso.. pa ete, ako na nekoj mu se naogja nek pise LP. |
||
Pero_DzULA
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako onoj na semata pogore jas imam napraveno ednas za eden moj drugar no toj go koristese na PENTAX DSLR
|
||
NIKON D200 + AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED + AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G + NIKKOR AF 50mm f/1.8D
|
||
nalokin
Нов член Регистриран: 27.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako e za Canon.... se pravi od nokia slusalki za telefon...
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |